Day with: Tomáš Kudrnáč

Měsíc s hvězdou Tomášem Kudrnáčem končí. A jak jinak, než rubrikou "Day with".

One month, One star

Celý měsíc červen se redakce věnovala Tomášovi "Kudrovi" Kudrnáčovi, během tohoto měsíce jsme vám ukázali na jakém stroji Tomáš jezdí, jaký ladí módní styl, v rozhovoru jsme vám Tomáše představili.

Byly jsme se s Tomášem podívat v Rakousku na AKOD 2010, kde nám opět dokázal, že patří mezi českou špičku v BMX, umístil se na 9.místě mezi celosvětovou elitou.

Poslední týden nás Tomáš pozval do svého bydliště, města Jičína, aby nám ukázal na živo svůj styl bydlení, svůj pokoj, dle jeho slov nejhezčí pokoj v celém domě. Tomáš bydlí v rodinném domku nedaleko Jičína se svou maminkou, tatínkem, bráchou a psem. 

Svoje „psí“ kusy na kole trénuje v lese Řáholci, o kterém každý určitě už alespoň jednou slyšel, jak už ve spojitosti s traily, nebo z večerníčku o Rumcajsovi. Je to asi nejlepší trailsový spot u nás, který vybudoval lokální guru Hout, právě za pomoci naší hvězdy měsíce, Toma Kudrnáče. 

Právě v „L.E.S.e" probíhalo focení do posledního článku věnovanému Kudrovy, kromě focení jsme si tady také opekli špekáčky a popili pivko s místními bikery, pomohli Houtovy opravit drop a naučili jsme Ondru Duška 360° x-​up…. Jak si můžete připomenout v předchozím článku.

Na večer jsme jeli k Tomášovi domu, jeho maminka nás pohostila kávou, povyprávěli jsme si. Kudr nám pak ukázal za barákem na zahradě svůj bikepark, který zarůstá trávou a chátrá. Před pár lety si tam vystavil foampit a vedle něj tréninkový dirt. Foam pit ani dirt už nepoužívá a v tuhle chvíli se bikepark stal akorát středem pozornosti rodičů, jak nám řekl jeho tatínek. Místo molitanu ve foam pitu už je jen nějaká rozpadající se hmota, připomínající molitan už jen z rychlíku a dirt už přes samou trávu není skoro ani k rozpoznání.... Oproti tomu ovšem spot v lese vzkvétá jak jarní louka!

Tak to je asi tak na úvod vše a teď se pojďme mrknout, jak svůj den charakterizuje Tomáš Kudrnáč.

„Vstávám obvykle kolem deváté hodiny ranní, pokud nejdu na brigádu, na kterou chodím tak desetkrát za měsíc. Prolétnu koupelnou a začnu den vydatnou snídaní. Potom shlédnu internetové novinky nejen o bmx světě, prohlídnu facebook, co je nového u známých, vyřeším pár e-​mailů, aby nevázla komunikace se sponzory atd. (Tento týden mi zrovna dopoledne zaplňují přípravy na sobotní Řáholec trails jam, který bude letos trošku větší a čímž bych vás mohl vlastně pozvat, takže doufám, že se uvidíme 3.7. v lese!) Po těchto záležitostech si dám oběd a vyrážím do lesa, případně ještě na odpolední kurz angličtiny, který mám dvakrát týdně. 

Když už se dostanu do lesa, tak nějakou dobu vždycky pobíhám s lopatou a něco dolaďuju, překopávám, tunním, nebo dělám oheň a pohoduju si v tom ničím nerušeném klidu. Kolem páté se většinou sjedou do lesa ostatní a může se spustit podvečerní session, která většinou trvá hodinu až dvě a užíváme si to maximálně! Někdy se ještě třeba natočí pár jízd na kameru, nebo cvakne nějaká ta fotka a se stmíváním klábosíme u ohně, na kterém si děláme večeři. Pak se rozjedem každý domů, nebo ještě společně zajdem někam na zahrádku na pivo. O víkendech večer ještě rád vymetám punkové koncerty, kterých v okolí Jičína bývá pár do měsíce“.

Touto jednoduchou, ale přitom výstižnou charakteristikou dne úřadujícího mistra ČR ukončíme další kapitolu rubriky One month, One star.

Nyní si počkejte, která MTB star půjde na řadu nyní... Stay tunned!

Další zajímavé články