Dolní Morava Bikepark Opening 2012

Předposlední dubnovou sobotu proběhlo v areálu Větrný vrch na Dolní Moravě zahájení letního provozu a bikové sezóny. Na to jak tenhle povedený den probíhal, se můžete podívat v článku z Kučisovi klávesnice a na fotkách z jeho foťáku.

Areál Větrný Vrch na Dolní Moravě asi není potřeba příznivcům extrémních sportů nikterak představovat. Letos jste zde celou zimu mohli řádit v parádně připraveném snowparku a jen co slezl sníh, chopila se místí parta lopat a krumpáčů, aby mohla přivítat příznivce horských kol. Když k tomu připočítám neuvěřitelnou pohodičku, která tady vždycky panuje, tak návštěva otevíračky střediska pro mě byla jasná volba. 

Už ráno, když jsem nakládal kola do auta a nabíral zbytek posádky, tak sluníčko pěkně hřálo a to slibovalo, že dnešní den bude opravdová pohodička. Kolem desáté hodiny přijíždíme do areálu a po vystoupení z auta zjišťujeme, že fouká docela silný vítr, což není vůbec příjemný. No ale co, po zimě jsme nadržený na ježdění tak rychle vytahujeme kola, helmy, navlíkáme chrániče a jdeme to omrknout na kopec. 

Musím uznat že místí parta odvedla opravdu dobrou práci, trať v lese byla parádně připravená, oproti loňsku příjemnější a navíc zde proběhlo několik změn a novinek. Fourcrossová trať sice žádné zásadní změny nezaznamenala, ale byla po zimě pěkně upravená. Bohužel silný vítr nedovolil, abyste se na fourcrossce mohli odlepit od země, a tak se většina lidí přesunula spíš do lesa. Na zásah bagru ještě čeká dirtoviště, kde by měli vyrůst nějaké nové skoky a pokud vše dobře půjde, dočkáme se letos i nové lávkové lajny. Prostě místí parta neusíná na vavřínech a furt do toho šlape o sto šest.

Součástí openingu byl také závod ve sjezdu, do kterého se přihlásilo asi 30 chlapů a 3 holky. V plánu bylo, že se závod pojede v lese i na fourcrossce, ale vzhledem ke zmiňovanému silnému větru, který ne a ne ustoupit, si jezdci odhlasovali, že se pojede jenom lesní trať a počítat se bude nejlepší čas. První místo mezi holkama brala Šárka Vojtíšková před druhou Štěpánkou Fišerovou a třetí Klárou Ptáčkovou. Oceněni byli i junioři, kde nejlepší čas zajel třináctiletý Denis Pfeiffer. V kategorii chlapů se pak o první místo strhla pořádná mela, kde nakonec pátej flek pobral Tomáš Hrubec, bramborová medaile zbyla na zevláka Ondřeje Kučeru, pro bronz si zajel Craig Derunov, stříbro ukořistil Alda Višňák a zlato z loňských závodů obhájil Honza Kubišta.

Ti co měli po závodě ještě dostatek sil, si ještě šli užívat prvního ježdění, pro ty, kterým už síly došly, bylo připraveno pivo a uzená klobása zvaná „dívčí sen“, aby mohli doplnit energii na večerní koncert kapel ShatterTrubadoors a následnou afterpárty až do rána.

Bikepark opening 2012 na Dolní Moravě je úspěšně za námi a už zbývá jen poděkovat místní partě za to, jak dobře se o park staraj a za to, jak skvělé akce pro nás pořádají.

Další zajímavé články