Hlavní propozice: Dig & Ride 09

Přípravy jsou v plném proudu, skoky už se skáčou, warm up bude tento víkend, ale co hlavně! Již příští sobotu budeme znát mistra ČR v dirtu. Stane se tak na druhém ročníku akce s názvem Dig & Ride. Kompletní, finální propozice, spolu s head cam spot checkem a spoustou moc pěkných fotek od Kainyho, najdete právě ZDE! Check it!!!

Represent ve spolupráci s BMX freestyle asociací uvádí:
Dig & Ride 09 - 18.07.2009 Hvozdnice u Prahy
MČR BMX /​ MTB Dirt

V propozicích níže se dozvíte tyto informace o jednotlivých segmentech závodu:

1/​ Hard facts
2/​ Line up
3/​ Závod
4/​ Startovné
5/​ O co se pojede
6/​ Shopy a oprava kol
7/​ Divácké soutěže
8/​ Canon Best 360°
9/​ Represent Best trick
10/​ Dj a speaker
11/​ Jagermeister Dig & Ride afterparty
12/​ Občerstvení
13/​ Ubytování a nocleh
14/​ Parkování
15/​ Media
16/​ Dig & Ride dirt park
17/​ Head cam video spot check
18/​ Jak do Hvozdnice u Prahy
19/​ Kontakt na organizaci závodu
20/​ Sponzoři a partneři
21/​ Mediální partneři

Hard facts:
CO: Dig & Ride 09 - Mistrovství ČR ve freestyle BMX - Dirt /​ neoficiální MČR ve freestyle MTB - Dirt
KDY: 18.7.2009 - 10:00hod.
KDE: Hvozdnice u Prahy
PRIZE MONEY: 20 000,-
AFTERPARTY: Jagermeister Dig & Ride afterparty - Hospoda U rybníka

Line up:
10:00 - trénink obou kategorií, registrace
11:30 - trénink kategorie MTB
12:00 - oficiální zahájení
12:15 - start kvalifikace MTB (2-​3 jízdy)
13:00 - shaping trati
13:30 - trénink kategorie BMX
14:00 - start kvalifikace BMX (2-​3 jízdy)
15:00 - trénink obou kategorií
15:00 - divácká soutěž o věcné ceny (výměna duše na čas)
15:15 - divácká soutěž o věcné ceny (sumo zápas)
15:30 - trénink kategorie MTB
16:00 - start finále MTB (10-​15 jezdců - 2-​3 jízdy)
16:45 - shaping trati
17:00 - trénink kategorie BMX
17:30
- start finále BMX (15 jezdců - 2-​3 jízdy)
18:15 - divácká soutěž o věcné ceny
18:30 - Canon Best 360° (contest o fotoaparát+tiskárnu fotek od firmy Canon)
19:00 - oficiální konec závodní části dne
Během celého závodu se pojede contest o Represent best trick
-----------------------------------------
20:00 - welcome drink Jagermeister
20:00 - start Jagermeister Dig @ Ride afterparty
20:30 - slavnostní vyhlášení vítězů obou kategorií, představení mistra ČR 2009
21:30 - sumo competition (divácký sumo zápas)
22:30 - slavnostní ohňostroj na oslavu mistra ČR - OHŇOSTROJE Krupička s.r.o
22:40 - videopremiera BMX filmu "Primo Nice try"
23:30 - vyhlášení tomboly
24:00 - drink & dance Dj Dawidek
03:00 - oficiální konec party

Závod:
Letošní závod Dig & Ride 09 se pojede opět v příjemném prostředí malé vesničky Hvozdnice, která se nachází pouhých 40km od Prahy. Tento ročník se pojede v rámci série závodů X Cup 2009, je podporován BMX freestyle asociací a vzejde z něj držitel titulu mistr České republiky v kategorii BMX Dirt.
Pro vyznavače kol MTB je připraven závod o stejný titul, akorát vzhledem k absenci oficiální asociace, půjde o neoficiální titul mistra ČR.

Závod se pojede na celém dirt parku a všech jeho lajnách. Jízdy bude hodnotit kvalifikovaná porota, ve složení Vašek Vondrášek, Tomáš Vondráček a Adam Schorcht.

Již v této chvíli stojí ve Hvozdnici zbrusu nová závodní lajna, která plynulým a kreativním způsobem navazuje na stávající lajnu, kterou mnozí znají z předchozího, loňského ročníku. Nová lajna  prochází v těchto dnech intenzivním shapingem, kterého se opět zhostil Hvozdnický lokální rider, Pert "Frenk" Žalud.

Startovné:
Každý jezdec po vyplnění přihlašovacího formuláře a zaplacení startovního poplatku 100,- obdrží pásku, která ho opravňuje k bezplatnému vstupu na večerní Jagermeister Dig & Ride afterparty. Pro ridery bude zřízena riders zóna s občerstvením.

O co se pojede?
Letošní ročník je dotován prize money v hodnotě 20 000,- a věcnými cenami v hodnotě 80 000,-. Ve hře je letos MTB kolo Author, BMX bike Subrosa, fotoaparát a tiskárna Canon, boty Zoo York, oblečení od Represent, Skateshop.cz a Street outlet, tetování Voky tatoo, dárkové balíčky od Growshopu a další skvělé ceny od partnerů závodu! Mistr republiky ve freestyle BMX - Dirt obdrží originální cenu pro MČR od BMX freestyle asociace.

Shopy a oprava kol:
Kdo by si chtěl přímo na Dig & Ride vylepšit třeba šatník, nebo vytunit kolo, bude mít šanci. Součástí dirt arey ve Hvozdnici bude i nákupní a prezentační zóna, kde se budete moci seznámit s produkty jednotlivých partnerů akce. O vaše dvoukolé miláčky se postarají profesionálové z Krab cycles.

Divácké soutěže:
Abychom diváky nenechali stranou a umožnili jim si z akce také odnést nějakou tu cenu, připravili jsme pro ně hned několik diváckých soutěží.

První se týká technických dovedností, které si budou moci prověřit při výměně duše dvacetipalcového kola na čas, ve druhé soutěži si prověžíte sílu a hbitost. Jedná se totiž o zápas ve vycpaných oblecích alá Sumo. Třetí soutěž bude znalostní. Zeptáme se Vás na několik otázek týkajících se BMX a závodu Dig & Ride. V těchto soutěžích můžete získat tašky plné dárků od partnerů akce.

Canon Best 360°:
Závod o speciální cenu od firmy Canon, do kterého se mohou přihlásit jezdci na BMX i MTB. Jistě už tušíte, že půjde o nejvyšší, nestylovější, nejčistší a nejkreativnější třista šedesáti stupňovou otočku a její kombinace. Točit se bude moci v průběhu 30-​ti minutového jamu na jakémkoli skoku na trati, případně je možno kreatibně využít jakýkoli transfer. Vítěz si odnese fotografický přístroj Canon a stolní tiskárnu fotek od téže značky.

Represent Best trick:
Během celého závodu se bude hodnotit nejlepší trik dne na MTB, nebo BMX kole. Vítěz získá set-​up oblečení Represent "od hlavy až k patě".

Dj a speaker:
V roli Dj-​e závodu uvidíte, ale hlavně uslyšíte funkcionáře Freestyle BMX asociace a člověka, který dělá již řadu let pro Vás XCup, Tomáše "Zeeho" Znamenáčka. A když už je Dj funkcionář asociace, speaker není nikdo jiný, než její předseda, Zeeho kolega, organizátor a oblíbený moderátor X Cupu, Honza "Cee" Cvachovec.

Jagermeister Dig & Ride afterparty:
Oficiální afterparty v místním vyhlášeném disco sále Hospody U rybníka, kde na Vás čeká mimo jiné welcome drink Jagermeister, tombola, parádní ohňostroj, sumo contest, videopremiera nového filmu od firmy Primo - Nice try, ale hlavně vyhlášení vítězů a mistra ČR 2009. Vstup pro jezdce je zdarma, pro ostatní symbolických 50,-
K tanci a poslechu Vám všem zahraje Dj Dawidek (rock´n´roll)

Občerstvení:
O občerstvení pro náročné a venkovní chill out zónu se postará Jagermeister. Spolu s Jagerem si budete moci samozřejmě koupit také chlazené pivko, Red Bull a nějaký ten míchaný drink. Pro mlsné jazíčky jsou připraveny parádní klobásky a krkovičky z grilu.

Ubytování a nocleh:
Nejsnažší variantou pro ty, kteří chtějí mít střechu nad hlavou je určitě hospoda U Nás ve vedlejší vesnici Bojanovice. Je tam bookován sál pro cca 40 lidí za směšný poplatek 50,- na osobu. Doporučujeme si s sebou vzít spacák a karimatku, protože vybavení sálu je více než strohé.
Kontakt: 606 541 580

Kdo by chtěl luxusnější spaní, může se ubytovat v několika penzionech, které se nachází v městečku Davle.

Prvním z nich je Hotel v Pivovaře (Davle), kde najdete moc pěkné pokoje od 300,- do 500,- na osobu/​noc.
Kapacita hotelu je 54 lůžek.
Kontakt: 257 771 211

Druhou alternativou v Davli je Ubytovna Kaskáda, kde můžete počítat s 30-​ti lůžky za 130,- na osobu.
Kontakt: 776 617 066

Ostatní mohou využít posekanou louku u závodiště, kde bude možnost rozbýt stan, či lehnout ve spacáku. 

V provizorním kempu nutno sekat latinu, neboť kousek jsou chalupy starousedlíků a excesy se budou postihovat. Proto prosíme kempery, vyblbněte se na party a běžte v klidu spát!

Parkování:
K parkování bude vyhrazena slepá cesta přímo pod skoky. 

Media:
Závod je zdarma a proto i média mají absolutně volný přístup. Do prostoru přímo ke skokům budou ovšem moci kvůli vlastní bezpečnosti a bezpečnosti riderů, pouze fotografové, kteří se nebudou plést jezdcům a prokážou u registrace, že fotí pro některé z médií. Prosíme cvakálky aby fotili z poza hrazení skoků. Děkujeme.

Dig & Ride dirt park (spot check):
Letošní dirt park se sestává ze dvou hlavních lajn, které na sebe navazují a je možné je navzájem kombinovat. První, hlavní (Head line) lajna začíná prudkým rozjezdem, po jehož překonání se stočíte decentně doprava a už Vás čeká první challenge v podobě asi pěti a půl metrového, doprava se stáčejícího dirt transferu. Za ním očekávejte pětimetrový rovný skok, který když překonáte, máte před sebou poslední skok nové lajny. Ten má čtyři a půl metru, je možné ho skákat rovně, nebo transferovat vpravo.
Pokud se rozhodnete transferovat, po dopadu Vás to ihned napojí do původní lajny (Jam line), kterou znáte z minulého Dig & Ride jamu. Tedy následuje klopenka, zrychlovací boule, třímetrový skok, transfer a corner s dopadem na obě strany.

Pokud budete chtít jet druhou, loňskou (Jam line) lajnu, rozjedete se klopenkou, skočíte první malý, naváděcí dirt a po něm tři skoky rozumných velikostí. Po třetím z nich následuje již zmiňovaná klopenka a pak už to samé, co jsme psali o pár řádků výš.

Jako bonus vymyslel hlavní digger a spoluorganizátor závodu Frenk ještě jednu kreativní lajnu a pár možností transferů navíc.

"Bonus line" přímo navazuje na hlavní levotočivou klopenku umístěnou na nejzaším bodu dirtoviště. Z ní přímo navážete na další pravotočivou. Ta vás navede na přeskok loňské lajny, po kterém se ocitnete v pro změnu další levotočivé klopence, směřující na závěrečný corner.
Na "bonus line" můžete navázat z obou hlavních lajn dirtoviště ve Hvozdnici a to právě ve zmíněné hlavní klopence, která spojuje všechny lajny dohromady.

"Funny transfers" je pracovní název několika fíglů, chytře vymyšlených v rámci nových přestaveb trati.
Na první narazíte hned na začátku "jam line". Konkrétně na třetím odrazu, ze kterého můžete volně přetransferovat do dopadu druhého skoku na head line a pokračovat dál.
Další transfer navíc najdete na jam line a můžete si ho dát z odrazu prvního skoku za zrychlovací boulí. Po odrazu z něj transferujete vlevo na nově postavený dopad, který jezdce vede přímo na kicker s dopadem na bank ze dřeva. Z něj pokračujete do dřevěného quateru a dál ven z lajny.
Poslední legrácka začíná stejně jako ta předchozí, akorát z kickeru pokračujete transferem vpravo zpět do "jam line".

Hlavní závodní lajny si můžete prohlédnout v Head cam spot checku z Frenkovi helmy.
 

Jak do Hvozdnice u Prahy:
Hvozdnice je vesnice, která se nachází zhruba 30 - 40km od hlavního města Prahy, v okolí města Davle.

Máme pro vás hned několik alternativ spojení. 

Autem: Z Barrandovskeho mostu sjedete směrem Strakonice,po přejetí Lahovického mostu odbočíte do leva směr Slapy a pojedete si pekně kolem Vltavy až do Měchenic. Na začátku teto vísky je už ukazatel na Hvozdnici (doprava nahoru) pak pokračujete pořád po hlavní a druhá vesnice je ta správná.. Ve Hvozdnici již bude ukazatel který vás navede k DIG & RIDE aree.
Do Hvozdnice se dostanete i z Davle. U pizzerie zahnete doprava nahoru a pokračujete po hlavní silnici do Hvozdnice. Nicméně první zmíněná varianta je kratší a pohodlnější. 

Autobusem: Rozumné je začít ze stanice metra Smíchovské nádraží. Vylezete ven směrem k tramvajím, kouknete přes ulici a uvidíte stanice busu, ten spravný je číslo 314 (těsně u nastupiště maj Vietnamci zeleninu). Autobus jede až do Hvozdnice. Dávejte pozor na jízdní řády, abyste se na místo určení dostali včas. Jizdní řády naleznete na www.idos.cz .

Vlakem: Vlak jezdí z Hlavního nádraží, nebo nádraží Braník a doveze vás pouze do stanice Bojov, ze které je Hvozdnice nejakých 1,5km pěšky. Doporučujeme divákům a riderům v dobré kondici.
Takže pokud plánujete na tyto víkendy ježdění na dirtech, určitě tuto možnost nevynechejte! Pomůže Vám to dostat se zase o kousek blíže k poháru pro mistra ČR.
Nashledanou ve Hvozdnici!

Kontakt na organizaci závodu DIG & RIDE:
DOGMA production /​ Represent s.r.o
vik@represent.eu
vik.plas@seznam.cz
tel.: 739 544 708 

Změny v programu i celkových propozicích jsou vyhrazeny.
Při nepříznivém počasí se závod (omezená verze) přesouvá na neděli 19.7.09.

Těšíme se na všechny ridery i diváky!

Další zajímavé články