Medvidci.com

Také jste si všimli? Potkáváme je stále častěji a častěji. Koho? Polystyrenové 3D medvídky nebo v menším provedení nálepky. Malý obrázek medvídka jako symbol radosti, kreativity, zábavy, módy, kultury, a tak trochu podpis komunity lidí, která za tímto logem stojí. Začali jako stickers v ulicích a teď mají svojí značku a prodávají oblečení.

Propagátoři jsou plní energie, talentu a kreativity. Odmítají kompromisy, studují i pracují a ve svém volném čase se rozhodli potěšit a zlepšit náladu lidem ve svém okolí svou tvořivostí.
Pod jejich záštitou proběhlo několik hudebních akcí v klubech v Liberci a v Praze, kde se ukázali například DJ's Matyx, Deinl, Vex a další, kteří jak organizátoři doufají, se zúčastní i budoucích akcí. "Před pár týdny jsme pořádali akci v Liberci, to bylo super a teď plánujem akci v Praze na 22. prosince v Yes klubu, tak doufáme, že lidi zase dorazí a budou se bavit. Zahraje DJ Friky a nejen on. Takže to bude pořádná párty," říká Honza, jeden z autorů. 

Skupina sdružuje fanoušky hudby, obrazotvornosti, nejrůznějších módních doplňků a kvalitních produktů. Pro fandy se najdou trička, mikiny, čepice i náušničky nebo placky. Největší klasikou jsou však malé nálepky medvídků, které jsou často vidět v MHD nebo na mobilech. 

Z docela obyčejného lepení medvídků ve škole, MHD, na dopravních značkách a všude jinde vznikl určitý typ seberealizace s velkým a kladným ohlasem. Začali vznikat polystyrenoví medvědi, kteří jsou nejčastěji k vidění ve dvou již zmíněných městech. Dalo by se dokonce tvrdit, že se staly součástí streetartové scény. "Zkoušeli jsme i šablony, ale nálepka je nálepka. Lepíme na nejrůznější dobře viditelný místa tak, aby medvídek dlouho vydržel a nikdo ho neočesal, protože když jdeš a vidíš medvídka s utrženou nožičkou, kterýho si tam plácnul před týdnem, radši bys ho tam nelepil, nejsme vandalové. Třeba na škole je normálně nechali a byla pak i fotka na facebooku Technický univerzity Liberec." A dodávají, že lepit hodlají i nadále. 

Jestli chceš i ty potěšit nebo rozesmát umístěním medvídka ve svém městě, přidej se jako sticker a vytvoř vzor, lep nebo navrhni triko. Stick it all! 

Na stránkách medvidci.com najdeš návody, trochu inspirace, ale i fotky již hotových medvědů a oblečení. Dále jsou na webu fotky z akcí a všechny informace, které jsou ke stickování třeba. 

Jejich výrobky podporují domácí trh a bojují proti útlaku českých výrobců od zahraničních značek. "Nebavilo mě chodit do krámu, protože mi tam moc věcí nepadlo a ty co jo, nestály za nic. Udělali jsme pár triček a ty byly hned pryč. Tak jsme začali dělat trika, to bylo na začátku, teď už toho máme o dost víc." 

A tak se zrodila nová značka oblečení a doplňků Medvídci, která byla vytvořena pro aktivní mladé lidi. „Vytvořili jsme ji proto, že na českém trhu tenhle sortiment není moc k sehnání,“ vysvětluje zástupce značky. „Oblečení jsme designovali s důrazem na funkční prvky a přírodní materiály, například na prodloužené trička pro vyšší holky, které mají dost často problém najít triko. Každý si může zvolit z čeho triko vyrobit. Buď z biobavlny, bambusové viskózy nebo staré dobré bavlny." A je opravdu z čeho vybírat. Navštívit stránky se rozhodně vyplatí. Je tam i kontakt, takže budete-​li o medvídcích chtít vědět ještě víc, sledujt medvidci.com nebo jejich facebook.

PS: Se začátkem vánočního času připravili medvídci i pár akcí:
Pokud máte zájem pobavit se, pořádají párty v pražském Yes klubu.

Super soutěž, kde máte možnost předvést svoji kreativitu s možností vyhrát nějaký to tričko nebo slevu na nákup. 

Další zajímavé články