Rakovnické dirtování a pumpování aneb sobota

Dalším dnem rakovnického cyklování byla sobota a na jejím celodenním programu byl závod v pumptracku a dirt jumpu. Když jsme po páteční párty v Pralince dorazily kolem jedenáctý hodiny na místo, již probíhal trénink a spousta riderů se pohybovala jak po dirtech tak po pumplajně.

Obě tratě ležej hned u sebe, takže si jezdci mohli najíždět na střídačku oboje. Já jsem nakonec taky vyndal kolo, párkrát si pumptrack projel a přihlásil se do závodu. Ten začal zhruba kolem dvanáctý, a jelo se na dvě jízdy, s tím že každá z nich se jela na dva okruhy, při kterých se musela vystřídat vnitřní a vnější část pumptracku. Časy se zapsaly a rychlejší se počítal.
FOTOGALERIE BY BIKESEK
FOTOGALERIE BY ONDRA KINKOR

Po dojetí následovala pauza věnovaná tréninku na dirtech. Do závodu se přihlásilo deset jezdců a tak se jelo rovnou na tři závodní jízdy a nejhorší z nich se škrtala. Bohužel jak už bývá zvykem, chvíli po rozjetí závodu začalo pršet a tak se musela vyhlásit neplánovaná pauza. Naštěstí nebyla přeháňka příliš dlouhá a tak se během chvíle mohlo zase pokračovat v závodě. Naše dirtová špička předváděla svojí klasiku a tak nebyla nouze o barspiny, tailwhipy, třišestky či backflipy a jejich všemožné kombinace. Bližší obrázek o tom, co kdo předváděl, si můžete udělat v galeriích. 

Když si všichni jezdci střihly svoje tři jízdy, přesunulo se pár z nich k „tréninkovému“ skoku aby vytáhli svá esa z rukávu a utkali si v souboji o best trick. A že se bylo na co koukat. Například Honza „Netro“ Netrval točil 360 barspin, nebo 360 double tailwhip, kterou odjel na jednu nohu. A zkoušel i 720 kterou se snažil odjet i Petr „Zero“ Drábek. Pořadatel Klauzík vytáh krásnýho cancan tailwhipa  a ještě lepšího „muže vlajícího za kolem a odbíhajícího vedle“. Za zmínku určitě stojí taky motokrosový barhop od Póla Hospodky. Nejvíc ovšem trikoval Teodor Kováč - nejprve několikrát odjel flip supermana a nakonec to všechno zabil čistě odjetym flipwhipem!

Tímhle luxusním trikem i dirtové představení skončilo. Pak už následovalo jen vyhlášení a skončilo to následovně:

Pumptrack:

1. Ladislav Klauz
2. Tomáš Zápotocký
3. Josef Brych

Dirt Jump:
1. Teodor Kováč
2. Ladislav Klauz
3. Jan Netrval
4. Josef Brych
5. Petr Drábek

Best trick:
1. Teodor Kováč

FOTOGALERIE BY BIKESEK
FOTOGALERIE BY ONDRA KINKOR

Další zajímavé články