Surfová reality show v Česku?!

Nedávno se na internetu objevil krátký videospot, který odhalil projekt televize Prima COOL s názvem Coolwave. Někteří z vás nejspíš kontrolovali datum na mobilu, jestli náhodou není už prvního dubna. Další část okamžitě kliknula na odkaz s přihlašovacím formulářem, aby jim neunikla možnost se této soutěže zúčastnit. 

My už samozřejmě nějakou chvíli o této show víme a to díky tomu, že jsme na Bali během natáčení SURFRa potkali Terku Olivovou ze Surf-trip.cz, která je právě spoluautorem CoolWave konceptu. Pro Primu COOL bude pořad realizovat Fuse, což je contentová divize agentury Omnicom Media Group (která stojí např. za Pohlreichovými pořady). Formát bude mít podobu reality show, kde proti sobě budou soupeřit dva čtyřčlenné týmy, složené ze hoblistů různých úrovní, které povede dvojice koučů: Tereza a Otík Olivovi vs. Petr a Kateřina Havlíkovi. Právě manželé Havlíkovi už delší dobu žijí na Fuerteventuře, kde provozují surfovou školu a kde se bude celá show odehrávat. 

A jaký je náš názor? Surfing už není jenom lifestyle, je to dlouhodobě především byznys a čím dál tím víc i masivní sport. Vždyť surfování bude co nevidět na Olympiádě a podobných televizních soutěží už v zahraničí běželo desítky (tady je ukázka). Není se čemu divit, že něco podobného zasáhlo i Česko, kde popularita surfingu roste každým rokem podobně jako u wakeboardingu. Vždyť i proto jsme se rozhodli založit Youtube kanál SURFR, který může být pro ty z vás, kterým CoolWave neprojde žaludkem, ideální alternativou pro znuděné chvíle v práci u monitoru.

Můžeme hejtovat tyhle procesy doprovázející surfový globalizmus sebevíc, ale pokud chceme opravdu zažít ten původní surfovej spirit, stačí si vymazat účty na sociálních sítích, koupit letenku, nebo nastartovat dodávku a vyrazit objevovat "secret" spoty a pláže, které internetový mor ještě nedostal.
Nechme se překvapit, třeba nás bude soutěž bavit. A když ne, vsadím se, že se mezi účastníky najde pár "kooků", kteří nám zcela jistě zajistí pravidelnou dávku humorných momentů.

Další zajímavé články