Sub Industries Trip na Dachstein 2010

Ledovec Dachstein není na Freeride.cz žádným nováčkem. Není to tak dávno, co jste měli možnost shlédnout hned několik skvělých výstupů z Pleasure Jamu 2010. V tuhle dobu zde startoval i snowboardový pětidenní kemp, jehož atraktivita stoupá stejně jako ledovec Dachstein pro českého i slovenského milovníka, ježdění v době, kdy to u nás zkrátka nejde.

V páteční den 12. listopadu 2010 proběhlo klasické naloďování do naší pronajaté stáje. Přesněji tedy do luxusní haciendy, která hravě spolkne 25 kemperů společně s coachy a bandou nasraných bizonů (ti ovšem bydleli raději v přilehlé stáji). Chalupa se přestala plnit a otřásat až v pozdních ranních hodinách, to víte naloďování je zdlouhavé a těžké...

Druhý den jsme se šli konečně seznámit se samotným ledovcem a jeho nově vypiplaným parkem. Počasí nemělo chybu, sem tam trochu fouklo, ale to nemělo vliv na naše letos první seznámení se sněhem. Tohle se ovšem nedalo říct o probíhající kvalifikaci Pleasure Jamu, rideři zde dostávali doslova na buben, ale taky jsme byli svědky pár povedených jízd a těšili se na nedělní (díky pátečnímu počasí) posunuté finále.

Po ježdění a rozhýbání snowboardových kostí jsme se opět odebrali do haciendy a vrhli se útokem na kuchyň! Proběhly vydatné žrací hody a kolem osmé hodiny jsme se dostavili na první kemperskou session v "kalící" místnosti. Kazatel a hlavní organizátor Michal "Migi" Ritter představil kemperům coache Matěje Nováka, Honzu NečaseMartina Kaňůrka, dále mediální team Honzu Kaňůrka (foto) a Jirku Mališe (video). Pak žbleptal nějaké nezajímavé řeči o chování atd., to si nepamatuji, ale pak konečně přišlo na program! Tento kemp byl doslova vyprodán, co se týká hodnotných cen, test center a tak, si zde vložíme krátkou reklamní vložku.

Každý den bylo pro kempery nachystáno test centrum od firem HACK snowboards, GNU, LIB Tech, K2 Snowboarding, Electric, SP, člověk si tedy mohl otestovat čtyři různé značky prken, snowboardová vázání a v neposlední řadě i brýle pro lepší přehled. Navíc každý večer nám samotní rideři nebo majitelé značek důkladně představili dané výrobky a odpověděli na všechny dotazy. Také Jägermeister večer bodoval a žádné hrdlo nezůstalo suché! Věcné ceny věnovala hlavně lokální rakouská firma SUB Industries, ale k tomu se ještě dostaneme... (konec reklamy).

Shrnu tedy ostatní dny a důležité momenty kempu a valím ven, neboť tam fakt nehorázně sněží!!! Každý den se jezdilo a coachovalo nejvíce asi v miniparku, zde se totiž nejlépe učily základy a naopak odstraňovaly chyby. Celkově jsou v dachsteinském parku překážky všech velikostí a typu, takže kdo si co zamanul, to se naučil anebo se k tomu aspoň minimálně přiblížil a dozvěděl se jak na to. Co se týká počasí, velké problémy nám nedělalo, převážně se dalo jezdit každý den (za což děkujem) a když to nešlo, vynahradili jsme si to klasickým ollie contestem v mlze. Večerní čas byl věnován videocoachingům, krátkým přednáškám a zbytek časových prodlev vyplňoval již zmiňovaný Jäger. Poslední večer se vyhlásili nejlepší progress rideři, kterým se stal Jarda Chod, který si odnesl právem prkno HACK a z holek Zuzana Paleníková, která získala SP vázání. No, a aby to nebylo někomu líto, na všechny se dostalo a každý si odnesl něco užitečného na památku!

Víc už dodat opravdu nemůžu a proto, kdo se chce dozvědět víc, fotografie a video mluví za své...

Nyní už jen velké poděkování sponzorům akce: SUB Industries, Jägermeister, SP, Electric, Batyskaf, Dakine, K2 Snowboarding, Hack, GNU, LIB Tech, Horsefeathers SuperPark Dachstein, Q-​parks, Freeride.cz, Freemagazine, Studentpoint.cz, Snow.cz.

Závěr bych rád věnoval holkám, které se zúčastnily historicky prvního kempu a bohužel již nejsou mezi námi. Chtěl jsem je vzpomenout v poslední večer, ale neměl jsem na to vám kazit náladu. REST IN PEACE Kristýna Hufová (25 let) a Kateřina Bělíková (19 let).

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!