Přehled cen skipasů v českých snowparcích

Zimní sezóna 2016/2017 se nezadržitelně blíží a mnoho z nás zajímá, kolik nás bude stát permice v našem oblíbeným snowparku. Připravili jsme si přehled cen v pro nás nejzajímavějších parcích, kde to s freeskiingem myslí alespoň trochu vážně.

Špindlerův Mlýn
Kde bysme měli začít než v české jedničce. Špindl je ověnčen mnoha nej a když je zde zájem postavit park, nemá v ČR konkurenci. Vloni se jezdil funtrack s překážkama na Hromovce, skoky v průseku a park na Mísečkách. Uvidíme, co se zde bude dít letos, nicméně ceny permic jsou již známy:
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 890Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 3 880Kč
Komplet ceník zde.

Pec pod Sněžkou
Česká lyžařská dvojka díky partě z freestylearea disponuje parádním snowparkem. Horní část obsahuje easy překážky na hoblovačku a menší skoky, dolní sérka láká dvěma velkýma platformami skoků a železem nad nimi. Letos se zde opět uskuteční dvě zásadní akce českého freeskiingu – 25.3. FIS Evropský pohár a 26.3. MČR ve freeski slopestyle!
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 750Kč (vloni jen park 480Kč)
5ti denní skipas v hlavní sezóně 2 710Kč
Komplet ceník zde.

Freestylearea Vítkovice
Nejnavštěvovanější a nejoblíbenější český snowpark se nachází ve Vítkovicích v Krkonoších a má ho na starosti kdo jiný než partička freestylearea. Megamoc jibů, skoků a pohodová atmoška z něj dělá oblíbené místo pro všechny shreďáky. Tomu jsou uzpůsobeny i velmi příznivé ceny za skipasy.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 350Kč
Víkendový skipas v hlavní sezóně 590Kč
Komplet ceník zde.

Snowpark Karolinka
Je součástí skiareálu Karolinka v Beskydech a stará se o něj srdcař Jose Kysučan. Park je dlouhý 700 metrů a obsahuje hafo překážek, které jsou snad jako v jediném parku v ČR stavěny pro pohodlí lyžařů a nikoliv snowboarďáků, takže je zde shredík nadmíru zábavný.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 420Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 1 700Kč
Komplet ceník zde.

Klínovec
O zdejší snowpark se stará partička Maximal Animal. Klínovec prošel za poslední roky obří modernizací a najdete zde hned několik lanovek a celkem slušný snowpark, kde si dobře zajibujete a zároveň se i trochu proletíte.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 680Kč, pouze park 370Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 2 700Kč
Komplet ceník zde.

Snowpark Moravská Bouda
Vysoko nad Špindlem se nachází Josephovo. Tak by se dal charakterizovat oblíbený snowpark se snad nejhezčím výhledem a přírodou z celé ČR. Už jenom dostat se k parku je zážitek – šlapačka nebo rolba, záleží na síle v těle. Jít pěšky je dobrá rozcvička a trocha pohybu nikoho nezabije. O snowpark se stará Joseph se svojí partou, který má velký arsenál překážek a každý rok dokáže na louce nad boudou vykouzlit velký shred hřiště pro všechny.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 300Kč
Více informací najdete na facebooku parku zde.

Deštné v Orlických horách
Zdejší Yourpark patří k tomu nejlepšímu na českých kopcích. Parta shaperů se o park poctivě stará a k dispozici je slušná lajna s výběrem z mnoha želez a sérka skoků. Deštné je také dějištěm mega freeski eventu Soldiers.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 470Kč, pouze park 340Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 1 970Kč
Komplet ceník zde.

Snowpark Paprsek
V případě dobrých sněhových podmínek je tu skvělý dlouhý snowpark podél sedačkové lanovky. Najdete zde velké množství překážek, skoky a na jaře se zde koná legendární zavíračka Fruhling Spass. Na webu jsme našli bohužel pouze ceny z loňské sezóny.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 400Kč (v loňské sezóně)
6ti denní skipas v hlavní sezóně 1 950Kč (v loňské sezóně)
Komplet ceník zde.

Tyhle parky považujeme za kvalitní a návštěvu v nich vřele doporučujeme. Pokud nepřijdou nenadálé povětrnostní nepříjemnosti v podobě prudkého deště nebo vánice, bývají tyto parky dobře upraveny. Existuje ještě další spousta snowparků v ČR, kam se sjíždějí lokálové a užívají si spoustu zábavy. O těch snad někdy příště.

Další zajímavé články

Užij si třetí pokračování Director's Cut od Jiberish crew

Sebranka od Jiberishe se připomíná novou epizodou série Director's Cut...

Kdo kraloval SuperUnknown 21? Konečně to víme

Level 1 Productions sice chvilku trvalo než vypustili jména vítězů letošních SuperUnknown, ale dnes jsme se dočkali...

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...