Top 6 severskej freeski bandiček

Skandinávie se jenom hemží nejrůznějšíma freeski partama a my jsme pro Vás vybrali šest, který stojí za to sledovat!! Sever totiž jede!! Takže tady jsou...

Amerika, Švýcarsko a právě Skandinávie! To jsou momentálně tři mocnosti, který hýbou freeski světem! Z chladnýho severu pochází takový legendy jako Jon Olsson, Andreas Hatveit, Henrik Windstedt nebo momentálně diktující Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Oystein Bräten, Felix Usterud nebo Birk Ruud. O těch ale dneska nepadne ani slovo! My se totiž jukneme na severský crew, který spíš než, že by lovili medaile a vítězství tak jejich kořistí je styl, pohoda, edity a parádní freeski filmy. Skandinávie se takovejma partama jenom hemží a my jsme jich vybrali šest, který stojej za to sledovat!

První tlupa, na kterou si posvítíme jsou švédství BRS. Po pravdě ani netušíme, co ta zkrátka znamená, ale na tom asi svět nestojí. Prvně o těhlech klukách bylo slyšet díky parkovejm editům od malý firmy eDoggo a v tuhle chvíli už jako BRS crew mají na kontě dvě full movie a to „159“ a „Bon Vivant“. Poslední zimu byli sice trochu potichu, ale doufejme, že se zase do toho vopřou na plný koule! Mezi nejznámější riders pak najdeme jména jako Jacob Hyllengren Larsson, Jakob Lundberg, Felix Lundin nebo Anton Jansson.

BRS crew v Mammothu:

Bon Vivant full movie:

5. Nipwitz (web, Facebook, Youtube kanál)

Chladnou zemi tisíce jezer aka Finsko reprezentuje banda Nipwitz. Ta svoji cestu započala v roce 2009, kdy se dala dohromady trojka kámošů Oskari Raitanen, Tommi KostilainenAarni Toivianen. Do povědomí se dostali díky svýmu videoblogu, kde natáčeli hlavně streetový šílenosti a to nejen u sebe doma, ale měli zajímavý díly z Ruska nebo Sarajeva. Jejich největší šlehou byl určitě film „Brain Massage“ z roku 2014. Poslední dobou jsou ale trošku u ledu a naposled o sobě dali vědět díky akci Ski Or Die, kde místo, aby se hrotili ňáky triky tak přišel na řadu skok do dálky, výšky a podobný srandy. Doufejme, že se kluci zase trošku probudí a začnou tvořit. Proto si u nás vysloužili taky až na numero pět…

První díl Nipwitz (2011):

Nipwitz Sarajevo (2013)

Brain Massage full movie:

4. The Trashparty (web, Facebook,Vimeo kanál)

To tahle norská sebranka na vavřínech rozhodně nespí! Pokud potřebujete synonymum pro severský shreďáky tak tihle vágusáci na to seděj jak hrnec na asshoul! Zapomeňte na ňýky dably nebo třeba snad triply! Tohle je shred nejtěžšího kalibru! Už před osmi lety se poprví prezentovali ještě jako parta Happypro a v roce 2010 se prvně zjevil název The Trashparty. Teď už mají na kontě plno editů, film „Video Entertainment“ a druhej vtipně nazvanej :) je v pořadí! Mezi nejznámější členy patří Sig Tveit, Hallvard Hovland, Chris Helberg, Magz nebo třeba Magnus Støre.

První díl the The Trashparty (2010):

The Trashparty v Geilu (2016):

Video Entertainment full movie:

3. Keeshlife (Vimeo kanál)

Nejmladší přírůstek k severským freeski crew je stádo Keeshlife z Finska! Můžou se pyšnit hodně silnou sestavou v čele se bombery jako Antti Ollila, Lauri Kivari, Aleksi Patja, Markus Föhr nebo Joona Kangas! Tyhle borci uměj nasolit strašný pekla, ale zároveň i stylovky jak víno! Letos kluci navíc chystaj svůj první film jednoduše nazvanej „Keeshlife Movie“. Jasnej čerstvej vítr, kterej sakra fouká! 

Keeshlife v Andoře (2016):

2. Real Skifi (web, Facebook, Youtube kanál)

V roce 2010 začalo trio Juho KilkkiIlkka Verneri Hannulovi s filmařem Jannem Korpelou natáčet streety v rodné Jyvaskyle. První díl Real Skifi spatřil pak světlo světa v únoru 2011 a ten den se nebojím napsat zrodil kult a legenda! Tyhle pořád mladí Finové jsou totiž jedna z vůbec nejvíc originálních partiček na scéně a bůh ví jestli inovacím vlastně nekralují! Co epizoda to pecka, na kterou čeká nejeden jejich fanda. Co trik nebo spot to originál! Jedna z nejúspěšnějších videosérií už má šestnáct dílů a kluci se už třeba taky objevili ve filmu „Partly Cloudy“ od Level 1 Productions. Uvidíme jestli někdy hecnou svoje vlastní full movie. Naše číslo dvě.

První díl Reak Skifi (2011):

Real Skifi 9 (2013):

Zatím poslední Real Skifi 16 (2016):

1. The Bunch (web, Facebook, Vimeo kanál)

Trůn u nás ale jasně opanujou švédští blázni The Bunch! Nejstylovější a nejvíc cool parta současnosti! Ve svým výčtu mají nespočet videí, trilogii filmů „Far Out“, „Finess“ a „Finito“ a taky svoji vlastní akci Creation Nation! Tohle je zkrátka definice skandinávskýho ježdění! Ve svým roosteru mají takový šílence jako LSM, Magnus Granér, Maximilliam Smith, Pär Hägglund, Jens Nilsson a další a další štylaře. Každý jejich video je víc volajkovaný než nahý fotky Any Kurnikovové a to fungují nějakých cca pět let! Od týhletý grupy se ještě určitě dočkáme velkých věcí! Severská crew číslo jedna!

The Bunch ve Funasdalenu (2016):

Finito full movie:

Joo Skandinívie hold jede. A to je jedině dobře. Na závěr už tak pouze otázka do diskuze. Jaká je vaše top severská bandička?!

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...