2. Zevl a FRski párty v Les 2 Alpes

Již podruhé se skupina blbnemekvalitne.cz vydala do dvou Alp ve velkém štýlu. Luxus párty bus byl přistaven přímo na Kladno. Letos se jelo dvoupatrovým (dole bylo na programu silence disco a v patře párty od dj Pjouza). „P**o voléé, držte hubyˮ nám dalo jasně najevo, že jedem s Brňákama. Jo-o, neměli odmítat dáreček ve formě špuntů do uší.

A jak nás přivítala Francie? Celej den kydá a předpověď na další dny se vůbec nemění, tak se ubytujeme a zjišťujeme, že letos jsme vyměnili králíkárny za apartmány. Takže už nikdy víc residence 1800! Večer už zajímalo všechny jediný, a to kde je pokoj 211s Jagermeisterem a welcome párty.

Druhej den bylo zbytečný stepovat už před 9 u lanovky. Frantíci otevřou stejnak v 9:15. Přeci jenom si nenechaj odpanit všechen pudr od cizáků. Další den byl jako přes kopírák, nulová viditelnost a ježdění mělo smysl jen dole mezi stromy podél lanovky Diable. Až jsme se namlsali toho pudru, tak jsme si řekli, že by nebylo od věci si zopáknout, jak se pípá a píchá se sondou. 

Třetí den sunshine konečně vylákalo vzít nahoru i foťák a celej den se jen fotilo. Všichni už byli stejnak kantáre, tak to čekání a pozování už ani moc nevadilo. A stálo to za to! Ještě jednou díky Prouzičovi za trpělivost. 

Z Freeridu je tu veliký výběr a i během poledne tu najdete lehce dosažitelný svahy a ne jako v Rakousku, kdy je vše v 10 hodin rozježděný. Freeridový království La Grave je od letošního roku zpoplatněno 20 EUR na den a už není v rámci 6 denního skipasu jako byl doposud. Což nám extra nevadilo a tak jsme zůstali v resortu 2 Alpes (mapka resortu zde ). Ráno jsme si dali pár jízd pod 4 sedačkou Sautet. A pak hurá dál. Nejvíce jsme jezdili od vrcholu sedačky Fée k dolní stanici Thuit Cretes, ze který to jde všechno hezky nakoukat. Dále se dá jezdit z heliportu na Cretes, ale nezapomenout včas hodit traverz doprava k lanovce, abyste nemuseli šlapat z rokliny.

Dále se dá jet pěknej svah od sedačky Bellecombes. Nahoře dáte 200m traverz doleva (pokud nevíte, je lepší se držet stop) a pak jen přímo dolů. Delší a další svahy jdou jezdit z vrcholu Jandri express k dolní stanici Fée, na ty nám už ale nezbyl čas a tak jsme si je jen vyhlídli pro příště…

Když už jsme všechny ty liny rozbrázdili, tak nás konečně netrápilo odložit prašanovky a jít sebou mrskat do parku. Nastaly 3 skvělé dny v krásně šejplým parku. Kluci s hvězdou se vytáhli a opět na nás přichystali nové překážky. Musím říct, že kluci fakt neleněj a neustále tvoří. Superpipe, různé wallridy a spoustu jiných překážek… Aktuální setup najdeš na stránkách parku. Park jsme měli skoro celý jen pro sebe. Občas se jím prolítnul 14-​letý klučina na snb se svým trenérem a pak jedna negerská frski dvojce. Široká veřejnost se letos v parku nemotala a měla pro sebe easy park přímo pod sedačkou. 

Takže cestou nahoru bylo na co koukat (prdel-​slidy, přelety dopadů a další různý crashe) prostě no rules. Nás nakopla každé ráno rozcvička v Zevl zóně pod zkušeným bratrem Sokolem Podpím. Do 15 hodin se všichni zastavili max. na Big Shocka, pak už naštěstí zašlo sluníčko a mohli jsme s klidem na srdci odejít na Apre Ski do Pano baru, kde našinci vytáhli z batůžků namíchané drinky (movitější si dali pivko za 7.5 EUR) 

Náročnej týden…. Teď už jen se dát dokupy a poděkovat všem, kteří na tuhle párty jeli. Jagru za bylinky, Schocku za energy a www.puxtravel.cz za organizaci a příští rok repete!

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...