Burton Špindl Spring Sessions

Táák a je to tady! Letošní Burton Špindl Spring Sessions je minulostí! A jak tento čtyřdenní maraton totalně všeho božího dopadl? Čekuj freeski report!

Všichni jsou už v Mexiku, buenas dias já taky jdu…tak tímhle úryvkem od country barda Majka Tučného se minulý týden řídilo pořádný stádo snowboardistů a freeskierů. Na všechny totiž číhala jedna z the most legendary akcí u nás a to letošní Burton Špindl Spring Sessions. Stačilo si tak už jen sbalit pončo a sombrero, k jídlu třeba nachos a buritos a pořádnou zásobu tequily a mohlo se vyrazit někam směr Yucatán. A proč zrovna tam? No milé seňority a seňorové, protože letošní Spring Session se nesla  na vlnách mexického stylu. Oléé!

Naše FR banda si samozřejmě takovou středoamerickou veselku nemohla nechat ujít a tak jsme vyrazili již ve středečních večerních hodinách (vlastně jen já). Nejvíce co nás, ale nejen nás lehce trápilo byla skutečnost, že mexické podnebí podle předpovědi hlásilo celkem amok. Místo vyhřívání si xichtu na sluníčku nás mělo napadnout ryze aprílové počasí. No daly jsme proto do kufru o basu Corona piv víc pro jistotu a vyrazili vstříc velkému dobrodružství…jak se říká ono to nějak dopadne.

Los parkos

Od čtvrtečního rána se už velká řádka freeski banditos v sombrerech začínala trousit do parku. Počasí nakonec nedělalo zas takové cavyky jak se čekalo tak se mohlo jít v klidu na věc! Na co se všichni třepou, klepou, prostě z čeho má každý husiny po celej rok je park, kterým nás banda Snowparkdesign rozmazluje každý ročníkem. Letos tomu nebylo jinak. Opět bylo všechno načinčáno jak aztécká princezna na svatbu. Nechyběla špindlerovská klasika tedy u-​rampa a tradiční dva odrazy v průseku. Lehkou negativitou byla absence loni oblíbeného gapu, místo kterého byla pouze rozjíždějící minigapík na větší kopnu vedle účka. 

Tato fešná lajna končila kultovním cornerem, který se zde tyčil do míst, kde už vládnou pouze vlaštovky a sejkorky. Naopak radost udělala sérka dvou menších jumpíků postavená přímo u  sedačky a samozřejmě se nezapomnělo ani na všechny jibofily. Pro ty tu byla jib aréna, kde se to hemžilo raily, boxy, PVC trubkami, wallridy a dalšími libůstkami, které zahřály u srdíčka. Navíc tu správnou atmosféru doplňovaly kulisy v podobě kaktusů, stánku Pepitos s mexickými lahůdkami a podobné příjemné jednohubky. No a pokud jste zrovna neměli chuť na ježdění stačilo se stavil u jednoho mnoha stánků včetně toho s logem FR.cz nebo si zahrát beer pong u piva Samson či se lehce roztančit na Jägermeister párty kárě. Zkrátka myslelo se na všechno.

Freeski banditos

Stejně jako loni i letos se hlavní program týkal pouze jednoprkýnkářů. To však neznamená že MY, bychom si nemohli zajezdit v parku, lehce popít na párty nebo prostě jen čumákovat a chillovat. Naopak! Freeski osazenstvo dorazilo ve skutku královském počtu. Vyjmenovat všechny ridery by bylo obtížné asi jako najít pšouk ve vířivce. Ale tak přece jenom okrajově. V parku se proháněli členové českécz juniorské reprezentace. Nechyběli rekruti freeski sekt jako 59th crew, Alternativa Teamu, FreezGangu ale i jednotlivci ze všech koutů naší košaté republiky. Slovenští bratři a sestry dorazili se jmény jako Vajda, Zuzička, Nana nebo Lolo. Prostě dorazilo to nejlepší co mohlo a bylo na co koukat.

Největším problém se tak nakonec ukázalo počasí, které nám hlavně v pátek a sobotu nastavilo minimálně řiť. Dokonce jeden den ani nemohla jet dvousedačka. Díky větře! Druh homo freeskiingus je však poddajný i do jiných aktivit, takže pátek a sobota lehce vypadalo něco jako jeden obrovskej all day mejdan. Normální smrtelníci by asi lehce kroutili hlavami nicméně my si to užili po svém. Ve freeski stylu. Jak jinak. Ale to neznamená, že by se nejezdilo! Čtvrtek a pátek budiž dny ježdění! 

Asi nejoblíbenější překážkou se pak stal corner. Nejen, že padaly daleké a vysoké rovné polety360 od lidí jako Pospec, Dan Hanka, Tom Guziur, Lukáš Berro nebo madam Terka Houdková, ale taky přišly na řadu corkace nebo různé flaty hlavně od Štiváka nebo Honzy Balcara. A třeba Berouš vytáhl takovou masňárnu jako dalekou lazy 360. Letos však zůstal corner celý nepokořen. Shreďáci si shredili jib lajny, kde byla nejoblíbenější překážka se schody, kde mimochodem padlo i pár šílenosti přes hlavu dropem dolů. Štivák budiž důkazem. Lítalo se jak v průseku tak na jump lajně. Od stylovek po 1080 rotace. Zkrátka vypisovat triky by znamenalo sepsat druhý Ottův Nauční Slovník (a ten má 14 dílů)…

Fiesta Mejdanos

Buďme upřímní! Stejnak se všichni vždycky nejvíc těšíme na večerní mecheche. No a letošní porce byla opravdu XXXL. Hned ve čtvrtek byla totiž na programu perla Red Bull I Battle. Takže bez zbytečném keců. Znamenalo to ring, 2 mp3 přehrávače, osm dvoučlenných týmů, minuta na zahraní songu a kreací a k tomu pořádně nažhavený dav! Kdo dostal větší props v podobě řevu, halekání, ječení, mektání prostě zvukůdělaní postoupil dál. Z freeskierů se představila dvojce PospecPepé Kalenský za FreezGang a v LIP týmu nechyběl Martin „Jimi“ Štrougal. Nicméně k naší nelibosti neuspěli. Radost ale aspoň naší redakci udělalo FR.cz/snb duo MártyMike. Jednoduše přišli, zahráli, zvítězili. Dík bros. Pak už následoval jen hell až do ranního svítání…

Další večery se pak už nesly v klasickém duchu. Lidi se měnili na alkodesperády, kteří okradli bary o všechen alkáč a sebe o velké množství mozkových buněk. Nezkušení nevěřili vlastním očí, uším a jistě i játrům. Krom klasické vřavy na dj´s jako Robot, Jorgos, Double JMike Trafik jste si taky mohli dát konciky od Navigators, Monkey Bussines nebo PSH. Upřímně místama se divím, že stan nelehl jak padlý voják. Asi musel bejt přikurtován nějakým mimozemským kovem. Jednou větou bylo to víc top než Top Gun víc super než Superman…

La Final

Co tedy říct k letošní Burton Špindl Spring Sessions na mexický způsob? Úplně jednoduchý. I když počasí haprovala, tak jsem na Facebooku u 99% zúčastněných našel ve statusu většinou jednu poznámku: legendární! BŠSS je prostě jedna velká párty se vším všudy od ježdění až po neuvěřitelné mejdanové příběhy a čistokrevnou radost ze zimy. Velkej dík tak patří všem od organizátorům hlavně Motorovi, přes kluky ze Snowparkdesign, všem jezdcům až po Jägerholky, servírky, číšnice, šatnářky. Prostě všem gracia bylo to BŠSSuper!! Adiós za rok!

Fotogalerku čekej v následujících dnech!!

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...