Hochkar Trip

V rámci našeho nového freeride.cz/ski 3D video projektu navštívil kameramani Koudy s Márou a ridery Simonem Strakatým, Ondrou Benešem, Ričim Skálou a Danem Hankou dva resorty. O Semmeringu jste si mohli přečíst v minulém reportu a dnes se podíváme do Hochkaru!

První díl se Semmeringu čtěte zde. Dalšího dne ráno jsme za slunného počasí vyrazili do 100km vzdáleného Hochkaru. Cestou jsme párkrát trošku zakufrovali na lesních cestách (bez toho by ovšem nikdy nevznikl Danův legendární C-​walk a běhání za GoPro kamerou při půlhodinovém couvání), ale nakonec jsme za pomoci místních obyvatel do Hochkaru dorazili. Čekal nás nejparádnější hotel/​hrad, v něm krásné pokoje (Ondra a Dan novomanželské lože... každý svoje), výborná kuchyně, sauna. 

U večeře jsme se zde setkali s milou zástupkyní Dolního Rakouska, která pro nás na druhý den ráno domluvila focení východu slunce. Výjezdu jsme se zúčastnili já, Ondra, Mára a Koudy; Riči s Danem se bohůžel nevešli. Okolo páté ráno jsme vyjeli do střediska kde nás čekala rolba, která nás „na pána“ vyvezla na vrchol Hochkaru. Pohled na vycházející slunce stál opravdu za to! Zatímco kluci fotili, já s Ondrou jsme vymýšleli menší dropy a dali si parádní freeride.

Hochkarský snowpark už je přeci jen o něco větší, táhne se nad ním čtyřsedačková lanovka a bylo zde spousta parádních jibů, dva easy skoky na začátku a dva medium skoky na konci parku. Za jízdu zde zavdáte minimálně sedm jibů a větší skok na závěr, při celodenním ježdění naprosto vynikající! Na začátku parku Z-​lomená bedna, speed rail, plynovka do vzduchu, vysoká wallride stěna, Cčka, bedýnky, raily, i kreativní transfer rail na vrcholku ze sněhu vytesaného... “krokodýla“? Takže je opravdu z čeho vybírat. Počasí nám při návštěvě Hochkaru příliš nepřálo a odjezdový den jsme kvůli mlze a dešti zařízli hodně brzy, zažili jsme ale i bluebird a to stálo opravdu za to. 

Ondra stylovky! Jedničky a pětky se shiftama na velkém skoku, pressy a další vychytávky. Riči agrese, polety do transferů, možné i nemožné switchupy atd., na skoku corky 5, flatspiny, nosegraby do sedmiček. Pohan totální agrese, cork šest (i 8?) z vystřelovací plynovky, tailpressy/​nosepressy všude. Na skoku switch sedmičky se shiftem; paráda! Já si jel svoje, klukům se nestačil divit; hecovali jsme se do všeho možného, až mi z toho prasklo vázání. 

Za celý trip a především při slunném dnu jsme natočili hromady skoků na Koudyho a Márův 3D gopro/​kamerový systém, který se momentálně stříhá a na který jsme všichni zvědaví, co z něj nakonec vyjde. Kluci kameramani největší profesionalita, ale předevšim také nadšení pro freeskiing! Dolní Rakousko má skvělé komornější parky a má toho freeskiingu hodně co nabídnout. Závěrem se sluší poděkovat Petře Kubátové, dolni-rakousko.info, středisku hochkar.at, Ridentity a freeride.cz/ski za podporu při tomto projektu. Děkujeme!

Další zajímavé články

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

Petr Müller nás vezme do Kreischbergu na Red Bull Rising

Máme tady edit, kterej Péťa Müller pořídil na novince Red Bull Rising...