Hotzone.tv Hintertux Park Opening

První letošní opening je minulostí. Jukněte jak dopadla otvíračka Hintertuxu!

Tak jakýpak copak?! Konečně jsme se dočkali, ne?! Léto si pomalu bere neplacenou dovolenou a zima o sobě začne snad brzo naplno dávat vědět. Důkazem toho je první letošní alpský opening. Sezónku nám totiž klasicky načal populární rakouský ledovec Hintertux, který od 30.9. do 2.10. hostil Hotzone.tv Hintertux Park Opening. No a naše FR.cz/ski crew si samozřejmě první letošní trip za sněhem nemohla odpustit, a tak vyrazila v klasickém složení Maty Vránek, Milan „Milis“ Masopust s ženou a fotoführer Lukyn Wagneter za prvním sněhovým dobrodružstvím.

 Park setup:

 Hned páteční ráno vykouzlilo na našich tvářích úsměv. Obloha byla víc modrá než avataří pozadí a teplota ve dvou tisících neuvěřitelných 14˚C. Jestli tohle nepřipomínalo jarní shreding tak fakt nevim. Ten, kdo jezdí na Hinter pravidelně asi tušil co může a nemůže v místním parčíku očekávat. Jasnou vlajkovou lodí byla prolajna kickerů, kde se tetelily dvě sedmnáctimetrové monstra. Vedle pak následovala medium lajna a easy lajna, která každá taky oplývala dvojicí kopen s velikostmi cca deset a pět metrů. Všichni milovníci poletů tak zde byli jako doma. Ochuzeni nezůstali ale všichni jibeři. Hned pod skoky se totiž nacházelo hned několik jibovacích platforem. Začínalo se dvojicí plastovek. Za nimi se slunila tlustá plynovkawallride big barel následovaný speed railemspeed boxem. Předposlední překážkou byla step up trubice, která však shejpingem byla značně proti freeskierům. Jediný mínus. Vše pak zakončila dvojce c-​boxl-​rail. Tohle snad muselo uspokojit každého, ne?!

 Shred a shredders:

 Hned od prvních chvil na ledovci bylo tentokrát jasné, že navrch budou mít naši bratři snowboardisté, kterých se na Hintru sešlo zkrátka více. Možná, že na vině byl festival IF3 v Annecy, který jistě nalákal plno freeski hlav. Ještě horší to však bylo s českou účastí. Počet CZ skierů by totiž spočítal na svejch pahejlech i takovej bezrukej Petr Bezruč. Jo, bylo to jednoduchý. Přesný číslo bylo jeden. Jen já. Holt je to škoda, českejch baorďáku se třeba sešla poctivá tlupa. I tak se zde ale nakonec ukázalo několik zajímavých jmen, která předváděla zajímavý trikový výčet. Nemohl chybět polský brat Szczepan Karpiel. Německy mluvící země zastupovala partička v čele s Patrickem HollausemRaphaelem Schweigerem.

 Ty sázeli jednu stylovku za druhou a mezi top věci patřili corky 900 tail, misty flip 720 safety nebo stylové switch corky 540. Nechyběl ani všudy přítomný Cory Hodges nebo Švýcar Andri Ambühl. No a Hinter si nenechala ujít ani slovenská banda v čele z Adamem Caganem aka Cagym. Jinak se v parku proháněla spousta lokál riders s ridersek, kteří místy předváděli věci jako 1080 mute, switch 900 a přišly i pokusy o kangaroo flipy japan. Z freeski chicks si pak jako jediná na prolajnu troufla talentovaná Sabrina Cakmakli. Všichni si zkrátka opening užívali. Pozitivem bylo určitě , že i přes množství lidí byli fronty snesitelný, a tak faktor naprdlosti neměl šanci se dostavit.

 Afterpárty:

 Co by to bylo za opening, kdyby se všechna zbylá energie a střízlivost nespotřebovala na pořádnym mejdle. Páteční warmup párty jsme si ještě ujít nechali a radši zamávali s vlastními zásobami, kterých jsme měli požehnaně. (Příběh sám o sobě). Na sobotní  Rhytm Opening Night jsme však již s grácií vyrazili. Hned po prvních vteřinách ale bylo jasný, že tohle bude porno. Pogo na druhou. Jestli je něco definice mačkat se jak sardinky tak to bylo určitě tohle. Němec vzadu, Němec vpředu, Rakušan zboku. Tohle bylo moc i na nás. Promítačku SNB filmu Euphoria nebo party mix Wax Wreckaz jsem tak oželili a dali si klasickou českou punk párty na parkáči před barem. Holt né každá kalba musí mít status legendary.

 Jak tedy dopadl Hintertux Opening 2011? Srovnávat to s loňskym ročníkem má asi cenu jako bulharský kondomy. Park parádní, počasí parádní ani ten nápor lidí nebyl úplně z rodu pekelných. Navíc na dolním parkovišti ještě na závěr čekal skok do bagu z věže nebo K2 pop ollie kontest. Vyblbnul se tak každý. My se domů vraceli se zaškrtlými plusovými body pro Hintertux. Jen škoda té chabé české freeski účasti. Chcete si tedy pořádně zajezdit na podzim? Tak na nic nečekejte, zabalte a vyrazte směr Zillertal. Nebudete litovat. Ještě rada na závěr. Chce to voskovat! Na Hintru radši dvakrát! Peace…

 Stránky Hintertux Parku ZDE

 Fotogalerku od Lukyna Wagnetera pak čekejte v nebližších dnech.

Thanks to Muck Müller & Hintertux Gletcher.

Další zajímavé články

Užij si třetí pokračování Director's Cut od Jiberish crew

Sebranka od Jiberishe se připomíná novou epizodou série Director's Cut...

Kdo kraloval SuperUnknown 21? Konečně to víme

Level 1 Productions sice chvilku trvalo než vypustili jména vítězů letošních SuperUnknown, ale dnes jsme se dočkali...

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...