One Day in Benecko

O tomto víkendu jsme odstartovali naši letošní premiérovou tour s názvem One Day in...Jak si všichni užili první zastávku na Benecku se dozvíte z reportu a fotogalerie.

Ne každý freeskier byl vyvinut jako závodní model, který objíždí jeden kontest za druhým. A právě pro tyto exempláře, kteří se drží hlavně pohodového ježdění v partě bez zbytečných stresů je letos určen náš první ročník menší tour nazvané One Day in… A o co, že jde? Přesně o tu pohodu obecnou. Zajezdit si, pokecat s dalšími lyžníkama, pofotit, potočit a získat třeba nové kámoše taky jinde než na Facebooku. Je jasné, že inspirace přišla od bordových brášků s jejich Just Ridem. No a protože se nám to zalíbilo, tak letos jsme to odpálili po svém. Naše tedy ryze freeski tour odstartovala tuto sobotu v cela novém Pink Snowparku Benecku.

Od ranních hodin se lyžníci pomalu sjížděli do „růžového parku“, počasí se po ránu tvářilo celkem přívětivě, takže se mohlo jít bez zbytečných obštrukcí na věc. Dominik Brožek a spol připravili na víkend ladnou lajnu jibů, takže hlavně fajnšmekři všeho, co se dá ojibovat mohli už od rána nekompromisně mrskat rail za railem. Setup parku se odpaloval klasickým kink boxem. Následoval speed rail, zabijácká hokejka, a-​rail, Y-​rail a další rail ve tvaru jedné z liter abecedy. Tentokrát podle cé tedy c-​rail. Vedle se pak ještě slunila easy lajna, kde jste mohli zkusit svoje jibové začátky na malém boxu, kink boxu nebo minispeedu. V parku se pak ještě nenápadně skrývala jedna rovná bedýnkasedmimetrový polet.

Kromě parku na vás čekaly ještě další libůstky, které jsme si na první zastávku One day in připravili. Se svými stánky nechyběla samozřejmě naše vaše FR.cz/ski sekce, dále pak freeski shop Ridentity, OxskisSnowpanic.cz. Všichni dovezli pořádnou porci freeski lyží na testování, takže jste si mohli zdarma odzkoušet barevnou paletu modelů od značek jako Oxskis, CoreUPT nebo Salomon. Pro všechny návštěvníky při nedostatku energie byly taky připraveny energy bomby od Big Shocku, takže výmluvy na nedostatek sil se zkrátka nepřijímaly. No a, že dění v parku celý den zaznamenával mistr fotografie Jirka „Novas“ Novotný a mistr videa Koudy z Vopice Productions bylo samozřejmostí.

Cestu na Benecku si nakonec našla poměrně různorodý mix freeskierů a freeskierek. Nechyběli lokální zabijáci jako třeba Martin Moudrý či mistr Honza „Koleso“ Kolisko, z míst vzdálenějších i bližších dorazil třeba Ondra Beneš, Mára Wlazel, Martin Bernard, Zuzička Stromková, Riči Skála, Petr „ Křivas“ Křivánek a další a další lyžníci jak pánského tak dámského rodu, kteří si doufejme den užívali stejně jako FR dvojka MilisMaty.

Aby přece jenom byla i nějaká ta chvilka vzrušení tak se na dolním rovném boxu svolal nenáročný jamík o pár cen, které věnovali kluci ze Snowpanic.cz. Nakonec se rozjela celkem zajímavá vřava, kde padaly na jednoduché překážce všemožné switchupy, dva sedmy, čtyry padiny, switche, shiftovačky…prostě veškeré freeski jibovací názvosloví bylo použito v praxi. Nakonec se největším killerem bedýnky nemohl stát nikdo jiný než domácí Martin Moudrý, který v parku tráví více času než je možná i zdrávo. Jeho precly360 switch upy se prostě museli ocenit. No a druhým oceněným byl další lokál Ondra Nosek, který si sice jako náčiní místo lyží vzal snowblady, ale vzhledem k tomu, že shredil se sádrou na ruce a na vrtkých kraťasech zabil nebo co řešit.

S pomalým příchodem temné stránky dne se lidi začínali pomalu balit směr domovy. Stánky, které díky hardkór odpolednímu kydanci stihly slušně zapadat se sklidily, hudba pomalu začínala utichat stejně jako zábavný spíkr Lůďa a lyžníci doufejme s pocitem dobře stráveného dne vyrazili směr další freeskiingová dobrodružství….

Na závěr tak ještě musíme poděkovat partnerům celé tour, kterými jsou Ridentity, Snowpanic.cz, CoreUPT, Coal, Oxskis, Big Shock, O´Neill, Jagermeister, Studentskaleta.cz no a za sobotu samozřejmě taky Benecku, Dominikovi, Lůďovi a celé benecké crew…

Další zastávky One Day in…:

18.2. 2012 Vrchlabí Kebrlák
4.3. 2012 Paprsek
17.3. 2012 Klínovec

Doufáme, že se uvidíme!.... 

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...