Salomon Spring Session powered by Big Shock

Freeski kemp a pohodové ježdění pro ostatní? To byla letošní Salomon Spring Session powered by Big Shock, která proběhla na Hintertuxu na začátku května. Čti report!

Když nemůže Mohamed k hoře musí hora k Mohamedovi. Tak tímto heslem se nyní musí řídit všichni freeskieři, co si chtějí v těchto jarních dnech poshredit. Sníh nám dal u nás vale, a tak nezbývá než vyrazit do milovaných Alp. Perfektní možnost jak si zajezdit s partou jste měli na začátku května na české akcičce Salomon Spring Session powered by Big Shock, kterou si pro vás připravila dvojce Milan MasopustRoman Dalecký. Místem činu se stal známý Betterpark na Hintertuxu, kde se navíc v ten samí termín odpalovala další akce. A nebylo to nic jiného než SPC Revival 2011! Dalo se tak očekávat neočekávané…

Hlavním lákadlem v programu celé české sešlost byl třídenní freeski kemp, který si pod patronát vzala dvojce zkušených koučů a to Roman DaleckýOndra Beneš. Na ty čekala partička celkem patnácti kemperů, kteří tak čekali na bohaté zkušenosti českého freeski dua. Druhou část akcičky tvořili rajdři, kteří si přijeli jen tak na pohůdku zajezdit s bandou stejně smýšlejících magorů. V parku se navíc každý den poctivě pohyboval kameraman Tomáš Koucký z Vopice Productions a fotograf Honza Kasl, takže o zdokumentování celého počinu nouze nebyla. No a kdo si chtěl vyzkoušet nějaké jiné náčiní měl na výběr od shopu Ridentity ve freeski testu prkýnka od značek Salomon, Line, Armada a CoreUPT. Podmínky tak byli víc než královské.

Celá sranda vypukla ve čvrtek večer, kdy se všichni pomalu doploužili do ubytování v městečku Mayrhofen. A jak už to u českých skierů bývá i přes pozdní příjezd se stejnak stihla slušná Jägermeister párty do poměrně ranních hodin. Klasika klasik. Co si budeme povídat. Pátek však již byl dnem, kdy se vyrazilo na svah. Sluníčko nikoho nešetřilo, a tak jsme poctivě vyrazili hoblovat místní překážky. Místní shapeři se tentokrát opravdu vytáhli a připravili doslova parkové orgie. Hned na začátku parku jste se při předehře mohli nažhavit trojicí lajn kickerů. Největší prolajna kopen hostila dvě asi sedmnáctimetrová monstra a byla zakončena cornerem. Medium lajna se honosila dvěma osmimetrový skůčky a nezapomínalo se ani na začátečníky, kteří měli k dispozici taky dvě malé kopničky. Easy lajna navíc pokračovala dalšími hned pěti plastovými jiby. Toť první půlka. Po skokách jste pak dorazili k vyvrcholení parku, které představovala jib lajna. Celkem pět platforem vždy po dvou jibech zaručovaly opravdové jibové žně. Začínalo se malým rovným boxem. Následovala dvojce zub bednarail hokejka. Za nimi si hověl speed railspeed box. Další dvojici tvořil tlustý barel jibdouble kink rail. To však stále nebylo vše. K dokonalosti pak přispěla dvojce step up railrainbow box. No a vše zakončil c-​boxrail, který byl uprostřed zlomen o asi 45 stupňů. K tomu si připočítejte halfpipe a máte solidní plácek na vyblbnutí. Thumpz up!

Poctivej sunshining nás neopustil celé tři dny, a tak Daly a Ondra se po celou dobu mohli věnovat patnáctce kemperů, mezi  kterými se také nacházely tři kousku něžného pohlaví. Kempeři rozděleni do dvou skupin podle skills se tak učili od úplných základů skoků, jibů či jízdy na switch až po tríčky jako switch 540, switch 720 nebo cork 720. Mezi největší progresory nakonec patřil například Vlasta Parkan, Šimon Bartík, Petr Strouhal, Fanda Jetmar nebo Petra Jurečková, kteří si tak odnesli plno zajímavých cen. Pozadu však nezůstali ani ostatní. Nakonec samozřejmě žádný kemper nezůstal nasucho a každý si odvezl nějakou tu věc od sponzorů Salomon, Shred, Big Shock, Ridentity, kulichy Coal nebo snowpanic.cz.

Kromě kemperů se po parku prohánělo i několik zkušenějších riderů, kteří opanovali hlavně prolajnu, kde se daly točit triky o sto šest. Z Čechů se ukázala hlavně  dvojka Maty VránekMário Skála. Na místě byla i sloveská banda s Nanou Šlepeckou, Jurajem BernátemJurajem Durovčíkem nebo Poláci včele s letci Bartkem SibigouPiotrem Wojarskim. Bylo tak určitě na co koukat. Mezi největší peklovitosti lze zařadit například double cork 1080 od Mária, cork 1260 od Matyho, kangarooflip od Bartka nebo mocné rotace od Juraje Bernáta, který vytasil i double frontflip. To nejdůležitější však bylo, že si to zkrátka všichni užívali. Pohodová atmosféra zkrátka stříkala na všechny strany.

Po poctivém tréninku na kopci každý den probíhal videocoaching, grilovačka, turnájek ve fotbale nebo koučing na místní trampolíně. No a pak již zábava většinou zmutovávala k  alkoholickým záležitostem. Jägermeister kemp poctivě zásoboval střelivem, takže ranní probuzení s hlavou obloženou zkumavkami od Jégra nebyla výjimka ale standart. Hlavním kulturním referentem večírků se však stal Zetor alias Jan Kotáb alias Mr. Perverzátor, který svým zvraceným smyslem pro humor plným nechutností a úchylek bavil široké publikum. Vzhledem k tomu že se náš webmagazin specializuje na freeskiing a ne na pornografii nemůžeme bližší informace poskytnout. Kdo byl ví, kdo nebyl stejně neuvěří. Čistá prasárna…

Tři dny utekly tak jak voda. Počasí bylo za jedna. Park za jedna potržená a zábava za jedna potržená s hvězdičkou. Hlavně Zetorův výkon se všem zaryl hluboko do mysli. Hlášky jako „legendární trip“ byly tak víc než na místě. Příště tak na nic nečekej a vyraž s námi. Zaručuju, že zklamán nebudeš. A jestli něco můžu doporučit, tak je to Betterpark, který momentálně při probíhajícím SPC Revival 2011 na Hintru stojí. Neseď doma na zadku a vyraž!!

Poctivou fotogalerku od Honzy Kasla čekejte každým dnem!

Další zajímavé články

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

Petr Müller nás vezme do Kreischbergu na Red Bull Rising

Máme tady edit, kterej Péťa Müller pořídil na novince Red Bull Rising...