Trip do SkiAmade

Půlka ledna za námi a BuSSan se vydal omrknout jak se jezdí ve Ski Amade. Týdenní propustku dostane doma jen málokdo, tak nezbývá nic jiného než se spokojit s prodlouženým víkendem. Když už jen 4 dny ježdění, tak ať se z toho vytlačí maximum!

Z Prahy do Muhlbachu am Hochkonig to je 450km a po 5,5 hodiny svižné jízdy můžeš stát u kabiny. První navštívený park je tedy www.kingspark.at, který se pyšní nespočetným množstvím lehčích překážek a skoků na sjezdovce o délce 1,8km. Výběr je z plastovek, kratších i delších railů, skoků od 4 do 10 metrů a corneru. Prostřední pasáž zatím chybí kvůli opožděným sněhovým srážkám. Park je obsluhovaný moderní kabinou a tak se nemusíš bát, že většinu času budeš stát ve frontě. Pokud nechcete jezdit jen v parku, tak místní propojené kopce nabízí parádní safari.

Po rozježdění v Hochkonigu je namířeno do Absolutparku ve Flachauwinklu. Sjezd z dálnice vede přímo na parkoviště tohoto střediska. Zatímco my se chceme prohánět v parku, tak sjezdovkáři se můžou vyřádit naproti v Zauchensee. Absolutpark se řadí právem mezi top parky v Evropě. Na 1,5km sjezdovce je zatím rozeseto kolem 60 překážek a každým dnem přibývají. Zatím stojí 3 skoky z 5 v pro-​lině a zbylé dva by měli stát již příští víkend. U-​rampy jsou pod palbou sněžných děl vždy, jakmile teplota klesne k bodu mrazu. O aktuálním stavu se přesvědč sám na www.absolutpark.com.

Poslední park, který sfoukneme je Superpark na Planai. Zaparkovat v luxusních podzemních garážích na Planai-​Hochwurzen a pak už jen jednou kabinou k parku. Pro-​lina skoků kvůli sněhu chybí, ale zbytek parku už je v celý parádě. Na výběr je z 5 lajn o 8 překážkách na jejichž dopady svítí celý den sluníčko. Jedinou nevýhodou je neustále zastavující se kotva kvůli dětským školkám. 

Ubytování je ideální někde kolem Pongau, kde se dá ještě sehnat do 20 éček a je to vše v dosahu 30minut. V případě nepřízně počasí doporučuji návštěvu Therme Amade v Altemarktu, kde letos přibyla nová atrakce netradičního tobogánu.

Ve všech 3 parcích můžeš zůstat i po zavíračce a zhodnotit svůj den třeba u grilíčku s pivkem v ruce. Dolů na parkáč se dostaneš vždy i bez lanovky... Cestu do ČR ze Schladmingu je vhodnější volit přes Liezen, kde se dá odbočit na Spital am Pyhrn a ušetřit 4 e za mýto bez větší časový ztráty. 

Další zajímavé články

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

Petr Müller nás vezme do Kreischbergu na Red Bull Rising

Máme tady edit, kterej Péťa Müller pořídil na novince Red Bull Rising...