Legs of Steel o filmu Passenger

K blížící se české premiéře filmu Passenger od Legs of Steel, která se uskuteční 17.10. v pražském klubu Roxy, vám přinášíme rozhovor, na co se můžete v filmu těšit.

Na položené otázky odpovídala trojička ve složení ředitel/​filmař David Peacock, producent a rider Paddy Graham a jezdec Sven Kueenle.

Proč je tento film zatím nejlepší z produkce LOS?

David: Mohu mluvit pouze za sebe, ale vidím tento film jako progress co LOS urazily od svého začátku. Najdete v něm příběh, akci a samozřejmě lyže. Toto skloubit dohromady byl náš prvotní cíl. 

Sven: Než jsme začali pracovat na filmu Passenger, tak jsme si sedli a sepsali vše, co se nám v předchozích projektech nelíbilo a zamakat na zlepšení. Nové nápady jsme propojili se zábavnou crew riderů, filmařů, guidů, resortů a sponzorů a učinili tak velký krok dopředu.

Paddy: V tomto filmu jsme využili všechny předchozí zkušenosti z našich 5-​ti let natáčení freeski filmů – od přípravy na tripy, výběr lokalit, speciálních překážek v parku a budgetu. Jeli jsme na plný plyn a nic nás nemohlo zastavit.

Jaká je vaše nejoblíbenější část filmu?

Paddy: Těžká otázka – líbí se mi street segment s Markem Jones a Robem Heule. Jsou to parádní záběry a ukázka kreativity. Mám rád také část filmu točenou v Evropě, soundtracky a další přidané záběry, které přinesou parádní atmosféru až do vašich domovů.

Sven: Jeden z našich cílů byl ukázat velkou variabilitu lyžování, proto je každý segment jiný. Je těžké vybrat jenom jeden, Nový Zéland je jeden z mých oblíbenějších a samozřejmě Aljaška, což byl asi můj vůbec nejlepší trip na lyžích.

Který den natáčení vám nejvíce utkvěl v paměti?

David: Náš první den na Aljašce. Zdejší hory, sníh a atmosféra jsou vskutku jedinečné. Když jsme toto zkombinovali s naší crew, byl z toho snad nejlepší den natáčení za celé dva roky.

Sven: Každý den na Aljašce byl nezapomenutelný. Vybavuje se mi jeden den , kdy jsme vstávali ve 4:20, vyrazili v 6 a měli vybrány dvě parádní lajny, které jsme chtěli natočit. Na 7 ráno nikdy nezapomenu, stál jsme na vrcholu, sluníčko začalo pálit a já měl v hlavě jenom svoji lajnu, která byla velmi technická a nebezpečná. Skočil jsme do toho a byl to jedinečný zážitek, počáteční strach vystřídala naprostá euforie.

Paddy: Natáčení v parku na Stubai. Podklouzla mi hrana a byl z toho pořádný crash. Proletěl jsem se vrtulníkem do nemocnice a několik dní strávil na chirurgii. Byl jsem strašně zklamaný, ale po zhlédnutí záběrů, na kterých to kluci totálně zabíjeli, jsem si řekl, že to nebyl zas tak špatný den :-)

Jaký rider podle vás ve filmu vyčnívá?

David: Paddy díky jeho konstatním výkonům všude, Fabian Bosch je naprosté zvíře v parku na Stubaii, Tom Leitner na Aljašce a v Alpách… Takto bych mohl pokračovat prakticky u všech. Jsem rád za náš výběr jezdců a byla radost s nimi spolupracovat.

Sven: Pro mě to je celé video, každý segment má ridera, který to strašně zabíjí a odevzdává svoje maximum. Pokud mám vyjmenovat pár highlightů, tak za mě to je – Paddy v Kanadě, Beneho tripl v Zurs, Lentsch a Tom na Aljašce a mnoho skierů to neskutečně naložilo v parku na Stubaii.

Paddy: Zaměřte se na část filmu z Aljašky, tam to kluci zabíjí.

Osobně se kluků můžete zeptat na další věci na pražské premiéř dne 17.10.2015 v pražském klubu Roxy, kam dorazí početné zastoupení jezdců Legs of Steel. Svou účast můžete potvrzovat zde. Vemte kámoše a doražte na mejdan.

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

Petr Müller nás vezme do Kreischbergu na Red Bull Rising

Máme tady edit, kterej Péťa Müller pořídil na novince Red Bull Rising...

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...