Nej sezóny Šimona Bartíka

Pokračujeme v našich letních tradičních rozhovorech Nej sezóny... Dneska jsme si vzali na paškál Šimona Bartíka, kterej má plno zajímavejch zážitků, dobrodružství a dalších nejen freeski srand!

Naše letní série rozhovorů Nej sezóny… pokračuje dalším kouskem. Dneska jsme se na top zážitky a další veselý i neveselí příhody uplynulý zimy zeptali Šimona Bartíka aka Šimby, kterej letos povýšil z juniorů do seniorský reprezentace. Taky nakouk na Mistrovství světa nebo se třeba stal českým maestrem ve slopestylu!!  Prostě toho stihl hodně a tak si naši pozornost zaslouží!!

Nejdrsnější trik? Šimba: Co jsem tak viděl na internetech tak Jossův switch double 7 a já se zase konečně naučil switch double tulup 10. 

Nejlepší snowpark? … Super bylo Flachau. Jednoznačně nejzábavnější park, ve kterým jsem letos byl. Nejlepší skoky byly na MS v Kreischbergu a parádně jsem si taky poshredil ve Vítkovicích. Naopak velký zklamání byl Mayrhofen. Park je tam rok co rok ve větším degresu.

Největší zklamání? … Moc jich naštěstí nebylo, ale mrzí mě, že jsem si nezajezdil se spoustou lidí, se kterejma jsem se bohužel neshledal a nebo jsou zraněný (těm přeju brzkej návrat mezi zdravý jedince), a že jsem momentálně bez sponzora na lyže a bez lyžáků ( shout out Mariovi že můžu jezdit na jeho lyžích).

Největší úspěch? … Hrozně mě potěšila podpora lidí při B&E videokvalifikaci, kde jsem se dostal do finální top 5 a potom samotnej start na Mistrovství Světa. Byla to super zkušenost bejt něčeho tak velkýho součástí. Mám taky velkou radost, že jsem z juniorskýho přesedlal i na seniorskýho mistra ČR. 

Nejšílenější mejdan? … Asi právě na afterpárty v Kreischbergu, kde toho proběhlo spousta a nevim jestli je vhodný to nějak rozmazávat, ale myslim, že si nás tam budou ještě dlouho pamatovat. A pak Soldiers, 3 párty dny byly celkově šílený.

Nejlepší prášení sezóny? … V Kaltenbachu s Máriem a Bernem. Napadlo celkem příjemný množství sněhu, ale během dopoledne se bohužel oteplilo a z prašanu byl slash. Pak jsem byl rád, že jsem se jednou sklouznul i s tátou na Kaprunu, ale přístí rok to chce prašánku stopro víc...

Nejpříjemnější seznámení? … Těžko říct, potkal jsem hodně novejch lidí, ale určitě jsem si oblíbil Toma Ritsche z Rakouska, kterej je nejenom super lyžař, ale i mega přátelskej pozitivní člověk.

Nejoblíbenější rider sezóny? … Torin, Parker White, Kai, Fabian Bosch, Joona Kangas, Antti Ollila a vejš zmíněnej Ritchkid.. (sorry jednoho nejde vybrat :D)

Nejoblíbenější video zimy? … One of those days 2 od Candida a NoToBo od Helgasonů a spol (ano je to tak, snb video ale doporučuju).

Nejvtipnější zážitek? … Co mě pobavilo nejvíc byl Robhol, kterej ležel ve výtahu hlavou ve dveřích, který se neustále automaticky zavírali a vždycky tam Robinovi tu hlavu zavřeli. (PS: pro zájemce existuje i video ale pšt)

Nejmacatejší držka? … Když jsme na silvestra natáčeli Separation, tak mi nějak přeplo v hlavě a skočil jsem frontflip na záda na placku bez sněhu. Plus jsem u toho ještě skoro narazil do zdi, video tady: https://instagram.com/p/xSnpKCh45f/

Nejlepší překážka? … Velkej vystřelovák kterej nám postavili ve Vítkovicích na In Between shooting. Byla to super triková překážka a skvělý ježdění s Márim, Danem, Cumlem a Ričim Skálou.

Největší progres? … Trošku jsem se zlepšil ve vaření a na lyžích devítky na všechny 4 strany.

Nejčastější mimolyžařská činnost? … Fellení v Praze, Hanspaulská liga ve fotbale nebo nějaký to chození do školy.

Největší úlet? … Když nám v Livignu přišel nad ránem nějakej vesmírně zrušenej Ital na apartmán, lehl si ke mě do postele a usnul, tak jsem se docela smál... 

Děkovačky ... Závěrem bych chtěl poděkovat za podporu Svazu Lyžařů ČR, FASC Wear, Shred Optics, 7/​9/​13, mojí rodině, kamarádům, přítelkyni a tobě Maty za rozhovor! Ať se daří a vidíme se!

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...