Freestyle Area Academy uvádí Local Camps 2015

Parta kolem snowparků Freestyle Area během zimy opět organizuje tzv. Local Camps a tentokrát rovnou ve čtyřech resortech. Tady je veškeré info přímo od nich, mrkněte na to...

Všechny příznivce snowboardingu zveme na pátý ročník výukových kempů Local Camps, které pořádá Freestyle Area Academy - výuková odnož snowparků Freestyle Area.

Zastávky

Od začátku vzniku Local Camps byl záměr přiblížit snowboarding blíže zájemcům z různých částí ČR, a tak jsou pro sezónu 2015 naplánovány celkem čtyři zastávky. Nově v Peci pod Sněžkou, tradičně na šumavském Špičáku, Monínci a ve Vítkovicích. Všechny zastávky proběhnou v připravených snowparcích Freestyle Area, takže to nejpodstatnější - tedy 100% připravené hřiště - bude samozřejmostí. 

Termíny kempů

Letos jsou kempy nastaveny jako třídenní nebo čtyřdenní, záleží podle lokality. 



Vítkovice v Krkonoších 14.01.-18.01. /​snb/​

Monínec 29.01.-01.02. /​snb/​

Vítkovice v Krkonoších 04.02.-08.02. /​freeski/​

Špičák 12.03.-15.03 /​snb/​

Pec pod Sněžkou 25.03.-29.03. /​snb/​

Zaměření kempů
Local Camps jsou vhodné pro všechny zájemce bez rozdílu věku, pohlaví a dosavadní úrovni zkušeností, kdy je výuka samozřejmě individuálně přizpůsobena rozdílným zkušenostem účastníků. Kromě coachů zaměřených freestyle snowboarding je po celou dobu kempu přítomen také instruktor pro výuku klasické metodiky, takže bude postaráno i o totální začátečníky. Navíc všechny zastávky kromě Vítkovic obsahují permanentku nejen na snowpark, ale také na celý skiareál.

Coaching /​ videocoaching

Dobrý jezdec neznamená nutně dobrý coach, a tak sázíme na osvědčenou kvalitu. 
Coaching probíhá v pohodové atmosféře, vždy však v jasném časovém harmonogramu s maximálním ohledem na jezdecký progres. Na jednoho coache připadá maximálně 8 kemperů, tak aby měl každý účastník dostatečnou pozornost svého coache a také prostor pro jízdy či případné dotazy. Na závěr dne pak každý z coachů natáčí své svěřence a záběry se pak večer promítají v rámci videocoachingu projektorem na plátno s příslušným komentářem. 
Osvětu snowboardingu budou šířit:
 Martin Kaňůrek, Ondra Bauer, Matěj Novák, Kuba Klíma, Janek Klíma, Martin Scream Bidlo, Michal Biša, Kuba JP Petr, Klárka Janíková a Terka Čermáková.

Foto /​ video

Na Local Camps 2015 bude jako vždy přítomen profesionální fotograf a kameraman, takže o kvalitní materiál nebude nouze. Zde opět sázíme na ověřenou kvalitu, fotit bude Lukáš Oujeský a kameru ovládne Martin KolaříkMake It Real Production.

Ostatní info
Součástí Local Camps je tradičně doprovodný program obsahující přednášku (první pomoc) workshop (mazání snowboarů, stavba snowparků) a samozřejmě soutěže do kterých máme připraveno spousty cen od partnerů kempu (nejvyšší ollie , největší progresor, besttrick contest).

Pro lokální účastníky je pak připraven program Local Camper, kdy si můžete kemp libovolně poskládat z položek, které potřebujete a vynechat třeba ubytko či permanentku. 

Freestyle Academy pořádá veškeré veškeré snowboardové kempy ve spolupráci s cestovní kanceláří Wenku s.r.o., součástí kempů je tedy úrazové připojištěnípojištění proti stornu, což znamená, že pokud z důvodu nemoci nebudeš moci na kemp přijet, bude ti záloha vrácena. Na kempy je také možné zařídit za rozumný poplatek dopravu dodávkou z Prahy.

Při objednání kempu a zaplacení zálohy do 24.12. je sleva 300Kč, stejná sleva je pak pro držitele karet ISIC a také pro kempery, kteří se v minulosti některého z našich kempů účastnili. Kemp je možné také věnovat jako dárkový voucher třeba k Vánocům. Každý z účastníků obdrží uvítací tašku obsahující peněženku Dakine, Monster Energy drinky a další dárky od partnerů. 



Detailní informace k jednotlivým zastávkám Local Camps, popis a foto ubytování či coachů a registraci najdete na webových stránkách a sleduj taky Local Camps na FB.

Na závěr děkujeme uctivě partnerům Local Camps 2015, kterými jsou 
Snowbitch.cz, Dakine, Capita, G-​Shock, Union, Dragon, 686Monster Energy a samozřejmě mediálním bratrům z Freeride.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!