Red Bull Illume Image Quest 2013 - Top 250

Red Bull Illume, patrně největší světová soutěž akčních fotografií, představila výběr 250 finálových fotek, které prošly hodně hustým sítem předchozích kol. My jsme pro vás vybrali ty snowboardové.

Letošní ročník Red Bull Illume Image Quest se blíží ke svému slavnostnímu vyhlášení. To proběhne 29. srpnaHong Kongu, kde porota odtajní nejprve 50 finalistů a poté celkové vítěze. Ceremoniál se uskuteční za účasti mnoha čestných hostů z celého světa, především pak uznávaných editorů a fotoeditorů známých magazínů a klíčových hráčů na světové fotografické scéně. Nejlepších 50 fotografií bude na místě vystaveno ve velkoformátových prosvětlených boxech až do 15. září, kdy se tato neuvěřitelně působivá výstava vydá na cestu kolem světa.

My jsme pro vás vybrali všechny fotky, které souvisí s touto naší sekcí, tedy Snowboard. Veškeré info o soutěži najdete na www.redbullillume.com a teď si užijte 31 parádních fotek rozdělených do jednotlivých soutěžních kategorií. Ještě doplníme, že v kategorii CLOSE UP se neobjevila žádná snowboardová fotka.

ENERGY
Snímky, které demonstrují sílu pohánějící akci, a zachycují energii, rychlost a sílu potřebnou pro sportovce k jejich vykonům.

Colin Frei /​ Rami Hanafi 

EXPERIMENTAL
Obrázky, které byly vylepšeny digitálně nebo v temné komoře pomocí změn provedených při výrobě nebo procesu digitální úpravy.

Yves Suter /​ Lorenz Holder

ILLUMINATION
Fotky, které osvětlují fotografovu uměleckou dovednost, jedinečný styl; tohle je otevřená kategorie, takže tu jde všechno - prostě nejlepší snímek!

Scott Serfas /​ Anders Neuman

Lorenz Holder /​ Clark Fyans

LIFESTYLE BY LEICA
Snímky, které vizuálně zachycují kreativitu životního stylu, hudby a kultury, která obklopuje akční sporty nebo představuje to, co se děje před, během a po akci.

Gabe L'Heureux /​ Oskar Enander

NEW CREATIVITY
Obrázky, které odhalují jedinečný úhel, vizuální nápad, jiný formát, světelné a bleskové efekty... Něco, co ještě nebylo viděno! Jde o čistě tvůrčí fotky bez digitálních úprav.

Dominic Zimmermann /​ Jussi Grznar

Adam Moran /​ Lorenz Holder

Jussi Grznar

PLAYGROUND
Fotky, které představují krajiny, místa a prostředí, ve kterých sportovci rozehrávají svojí hru.

Scott Serfas /​ Lorenz Holder

Lorenz Holder

SEQUENCE
Fotky, které vypráví celý příběh akce v jednom snímku a zachycují její vývoj v každé její fázi.

Marco Jörger /​ Jussi Grznar

Scott Serfas /​ Blotto Gray

Lorenz Holder

SPIRIT
Obrázky, které líčí ducha nebo osobnost, které vznikají během sportovních výkonů, stejně jako bolesti, emoce a boje sportovců, které jdou ruku v ruce se snahou o dosažení cílů, ať už v důsledku úrazů, chyb nebo jednoduše když je člověk ve špatnou dobu na špatném místě.

Adam Moran /​ Gombert Pascal

Rami Hanafi

WINGS
Snímky, které zachycují ten jeden jediný okamžik, kdy sportovec skáče, chytá vítr, volně padá nebo naopak stoupá.

Alexander Papis /​ Scott Serfas

Adam Moran /​ Scott Serfas

Frode Sandbech

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!