Burton Špindl Spring Sessions 2009 - Day 1

Bártn Špindl Spring Sešn je jednou z nejvelkolepěji pojatých akcí u nás a my pochopitelně nemůžeme chybět. Křupavě čerstvé informace vám přinášíme skrz naše Daily Updates. Pro ty z vás, kteří se ještě nerozhodli, nechť jsou lákadlem, a těm, kteří dorazit nemohou, alespoň denní dávkou informací z domova i ze světa…

A je to tady! První den Burton Špindl Spring Sessions je za námi. Počasí nám zatím ukazuje svou nejpřívětivější tvář, celý den pálilo slunce a teplota ve stínu přesahovala 10°C. Můžu potvrdit, že včerejší fotografie parku nebyly aprílové. To, co tady vyrostlo, je opravdu BIG! V dolní části černé sjezdovky na Svatém Petru vyrostly shred park a maxi park, které doplňuje jib park na Hromovce. 

Sedačka dnes patřila jen snowboarders a freeskiers a v parku se děly věci, přestože jezdci pojali dnešní den spíše jako rozehřívací. Dorazila velká většina české jezdecké špičky a mnoho dalších by mělo přijet během zítřka nebo soboty. Mimo nich se parkem prohání i početná parta Slováků a několik polských jezdců.

Podle očekávání byli dnes v parku nejvíc vidět Honza Nečas, Darek BergmannRoman Dlauhý a ve shred zóně pak hlavně Radim HovadMartin Švidernoch. Nechyběli ani lyžaři, kteří levitovali hlavně na corneru a skocích v průseku.

Nejvýraznější událostí dne bylo kolo štěstí nazvané „Grab and Spin“, kde se hrálo o věcné ceny v podobě foťáku a empétrojek. Přihlásila se asi desítka jezdců, padaly však až překvapivě obtížné triky, a tak ve výsledku probíhal boj hlavně mezi Darkem BergmannemHonzou Nečasem. V prvních dvou kolech byl úspěšnější Neči a v tom třetím byl výsledek vyrovnaný, kluci jsou kámoši a zasloužené ceny si nakonec spravedlivě rozdělili. Mezi triky, které museli odjet, byly například bs 9, ss bs 5, bs 1, frontflip nebo ss bs 1, to vše na první, uff! Kolo triků bude pokračovat i zítra a pozíří a očekává se ještě hodně dalších triků a soubojů. Uvidíme, uvidíme!

Ostatní dění v parku napovídalo, že se ještě budou dít velké věci jako transfer celého corneru nebo fs 1260 na skoku. Burton Booter a step-​up box navíc zatím zůstávají nepokořeny. Stay tuned!

Na hromadě materiálu zde pro vás pracuje několik fotografů a kameramanů, a tak se můžete těšit na report, několik fotogalerií a samozřejmě video by Karkys & Shymonkey. Mimo to jsou vám zde k dispozici FR fotografové, a tak si nenechte ujít příležitost objevit se na našem webu a možnost stáhnout si svoje fotky.

Nelze než doporučit, abyste přijeli podívat se a zajezdit si do pravděpodobně nejlépe připraveného parku v historii ČR. Pokud se vám to nepodaří, nezoufejte, jsme tu pro vás. Daily. Freeride.cz

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!