Burton Špindl Spring Sessions 2013 - pátek

Druhý den letošních Burton Špindl Spring Sessions je za námi a tady je další update, ve kterém uvidíte alespoň část toho, co se dneska ve Svatém Petru událo. Video by Mike Straka, fotky by Yan Renelt. Enjoy!

Včera večer proběhla první ze tří Jägermeister Party Nights a na programu byla lahůdka ve formě druhého ročníku originální hudební soutěže Red Bull I-​Battle. Stejně jako loni se strhla napínavá bitva mezi osmi dvojicemi nominovanými především z řad jezdců a médií, kdy každý bojoval jasnými zbraněmi - iPod s vybranými minutovými částmi co nejnašláplejších songů, rekvizity, převleky, choreografie... 

Naší Freeride.cz Crew se nepodařilo obhájit loňské vítězství, když jsme v semifinále podlehli budoucím vítězům Honzovi NečasoviMartinem Mikyskou. Ty nakonec ve finále porazili našláplý duo Freezgang ve složení dvou freeskiers Pepého KalenskéhoLukáše "Pospece" Pospíchala, kteří do svého repoertoáru zařadili i vlastní rapovou tvorbu! Podle decibelmetru dělali diváci největší bordel právě na Nečiho s Martinem, takže parádní trofej putovala právě za českými reprezentanty. Už tak parádně rozjetej mejdan pak až do konce "lehce" přiživovali DJs Robot, AkvamenJorgos. Warm-​up párty tak byla opět výživná a my se jen můžeme těšit co se bude v rámci kulturní části programu BŠSS dít dál...

Zpátky ale na kopec. Dneska se Svatý Petr zaplnil desítkami snowboardistů i freeskierů a jezdilo se celý den na všech překážkách. V lajně pod sedačkou si užívalo jibbingu spousta shreďáků, z nichž nás nejvíc zaujali Kuba Dytkowski z Polska, Jesse Augustinus z Holandska nebo naši David Čonka, Darek Bergmann, Dan Paulíček či Tomáš Raiser. Na kickerech odpoledne probíhala "heli session", kdy jezdce tradičně doprovázel vrtulník s kameramany a fotografy na palubě. Dan Paulíček, Tomáš Tuzar, Honza Nečas, Maťo Matys, Honza Lohynský, Mára Ježek, Venca Kutil, bráchové Kaňůrkové a další si dávali jednu jízdu za druhou. Ruch byl ale samozřejmě i v rampě, na skocích v průseku a na corneru. Všichni dohromady si i přes zamračené počasí užívali parádní den v klasicky uvolněné a přátelské atmosféře, díky které jsou Spring Sessions tak oblíbené. 

Více fotek najdete na našem Facebooku a pokud jste ve Špindlu, tak se dneska vidíme na baru ve stanu během koncertů Prago UnionNavigators! Zítra je na pořadu oficiální vyvrcholení Spring Sessions včetně Burton Kemp Public Contestu na Hromovce a Burton Corner Session ve Svaťáku, kde se bude rozhodovat o tom, kdo vyhraje v oficiálních kategoriích. Určitě doražte! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!