Burton Špindl Spring Sessions 2013 - sobota

Třetí den Spring Sessions je za námi a tady je náš poslední Daily Update, ve kterém se můžete kouknout na páteční mejdan a sobotní ježdění včetně Burton Corner Session. Večer proběhlo i vyhlášení celkových vítězů letošního ročníku Burton Špindl Spring Sessions.

V sobotu se jako každý rok sešlo ve Špindlu nejvíce lidí a oproti loňsku o něco víc přálo počasí, takže se mohl odjet kompletní předem avizovaný program. Dopoledne proběhl Burton Kemp Public Contest pro veřejnost v Burton Easy Parku na Hromovce, ve kterém startovalo víe než čtyřicet jezdců. Hodinový jam hodnotili jezdci z českého Burton týmu, vítězem se stal Ondřej Camrda před Emilem Fraňkem, nejlepší holkou byla Martina Droppová ze Slovenska a jako nejlepší prcek byl vyhlášen Kuba Hroneš.

1. Best Rider - Ondřej Camrda
1. Best Girl - Martina Droppová
1. Best Kid (junior, max. 15 let) - Kuba Hroneš
Special prize - Emil Franěk za nejlepší airy 

Druhým dnem probíhal taky Heli Shooting, tedy ježdění ve snowparku pod dohledem kamer a fotoaparátů umístěných ve vrtulníku. Největším tahákem jak pro jezdce tak pro diváky byla odpolední Burton Corner Session na mamutím corneru v dolní části černé sjezdovky. Nejvyšší air dal Filip Gutwirth, kdy vyletěl do výšky kolem osmi metrů. Kategorii best trick jednoznačně ovládl Matěj Novák se svým McTwistem.

1. Best Air - Filip Gutwirth (cca 8m air)
1. Best Trick - Matěj Novák (McTwist)

Večer proběhlo v párty stanu vyhlášení všech kategorií, při kterém vítězové přebrali parádní ceny od partnerů akce společně s prize money. Do hodnocení o nejlepšího jezdce se započítávaly výsledky ze všech contestů a jezdecké představení z průběhu všech soutěžních dní. Porota složená z organizátorů, odborných médií a znalců snowboardové scény vybírala ze 150ti jezdců. Celkovým vítězem se stal Dan Paulíček před Honzou NečasemMatějem Novákem, nejlepší holkou Tereza Čermáková a nejlepším juniorem Miki Pajer. Oranizátoři navíc ocenili za nejlepší výkony v shredové části parku Holanďana Jesseho AugustinuseKubu Dytkowského z Polska.

1. Best Rider - Dan Paulíček
2. Best Rider - Honza Nečas
3. Best Rider - Matěj Novák
1. Best Girl - Tereza Čermáková
1. Best Kid (junior, max. 15 let) - Miki Pajer
Special Prize - Jakub DytkowskiJesse Augustinus za jejich shred lines 

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo v Jägermeister Party stanu před začátkem večerního programu, o který se v sobotu postarali Monkey Business, britský producent a performer Benji Boko, DJ Orion a další umělci. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!