O'Neill 2011/2012

Od 6. do 9. února proběhl v německém Mnichově další ročník největšího evropského sportovního veletrhu ispo winter. Dvě obrovské haly byly opět věnovány snowboardovému a freeski vybavení. My jsme byli zase u toho a jako první vám představíme novinky značky O’Neill.

Video a foto reportáže z veletrhu ispo winter 2011 pro nás letos zajišťovala partička LIP Production a dohromady pro vás chystáme celkem 25 reportů! Jako první dnes odprezentujeme, co na sezónu 2011/​2012 připravila legendární americká surfová značka O’Neill, která už řadu let vyrábí i produkty spojené se snowboardingem a freeskiingem.

Hostitelem ve stánku O’Neill nám byl Pavel Hynek z české distribuce, který postupně představil pánský i dámský outerwear, snowboardové brýle, sluchátka a nakonec i surfové neoprény, které jsou největší doménou této kalifornské značky. Její zakladatel Jack O’Neill je totiž vynálezcem neoprénu a ty stále patří mezi nejlepší na světě.

Jedním ze dvou hlavních témat nové outerwear kolekce jsou produkty s označením “Destination Unknown”, které hovoří za vše. Ve zkratce řečeno - “je jedno, kam jdete”, tyhle hadry vás vždycky podrží. Mezi ně patří promodely bund dvou momentálně nejslavnějších teamových riderů stáje O’Neill, kteří jsou naprosto rozdílně zaměření. 

Zatímco Jeremy Jones sjíždí nejpříkřejší svahy světa a jeho freeridové umění jsme mohli obdivovat ve snímku Deeper, jehož premiéra proběhla na podzim i v Praze, Sebastien Toutant známý také jako Seb Toots, poslední dobou vystřelil na nebe freestylového snowboardingu jako raketa a vyhrává jeden TTR závod za druhým. Tomu i odpovídají jejich produkty. Jeremyho bunda je ultratechnická, vhodná do nejdrsnějších podmínek, Sebova pak freestylová, kterou si můžete bez problémů vzít jak na kopec, tak do baru. 

V rámci holčičí kolekce jsou nejzajímavější výrobky s označením řady Illusion. Jak název napovídá, jde o věci, které nejsou takové, jaké se na první pohled zdají. Například jeden svršek vypadá jako kabát do města, ale přitom jde o “jezdící” zcela funkční záležitost z materiálu hyper-​fleece nebo super-​fleece, který neprofoukne, hřeje a stýká po něm voda. 

Druhým rokem jsou v O’Neill nabídce i snowboardové brýle, které jsou vyráběny ve spolupráci se specializovanou “brýlovou” firmou Spy Optics. Barevně jsou goggles samozřejmě sladěné s kolekcemi O’Neill oblečení. Novinkou pro letošek jsou sluchátka, u kterých se O’Neill opět spojil s odborníky, místo aby vyráběl na vlastní pěst něco nového. Sluchátka jsou tak výsledkem spolupráce se světoznámým výrobcem elektroniky Philips a splňují všechny požadavky extrémních sportovců - jsou totálně ohebné a odolné. Jak říká heslo “tested on animals”, jsou ozkoušeny O’Neill jezdci v těch nejdrsnějších podmínkách. 

Zajímavostí je i tzv. growth systém použitý u dětského oblečení. Děti rostou do výšky, takže O’Neill vymyslel a aplikoval zlepšovák. Když dítě vyroste, jednoduše se vypáře nit a rukáv se prodlouží o pět centimetrů. Kdo by dítěti kupoval každou zimu nové oblečení... O’Neill šetří vaše peníze.

Tolik základní informace, teď už jen video:

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...