Buff® Park Moravská bouda

Nejvýše položený snowpark v České republice získal nového hlavního partnera a díky němu mohl začít stavět a rozjet tuto sezonu podstatně dříve než v minulých letech. Dnešní cesta povede do Buff® Parku na Moravské boudě.

Je to už nějaký ten pátek, co jsem se ocitnul na jednom z nejkrásnějších míst, co znám. Úžasný panorama Krkonoš, nedostupnost autem, vysoká nadmořská výška, kde najdete jen přírodní sníh a skvělá kuchyně v místních restauracích (DvořákovaMoravská bouda) spolu krásně ladí. Naprostá většina lidí, kteří znají tohle kouzelný místo z osobní zkušenosti, mi jistě dá za pravdu, že se jedná o úplně jiný svět s nezaměnitelnou atmosférou, který si hned zamilujete. Tady to nejde dělat jinak než srdcem. Před dvanácti!!! lety mě sem vytáhla parta kámošů z Děčína, kteří jezdili do mého prvního snowparku v Horním Podluží, abych jim na Moravský postavil skoky. Uchvácen zdejší atmosférou, slovo dalo slovo a se zdejším šéfem Márou Dvořákem a rolbařem Zdendou Křížem jsme se domluvili na stavbě snowparku.

Díky tomu všemu vás tak i o 12 let později mohu pozvat do jedinečného snowparku, kde si užijete parádní ježdění. Letošní sezonu jsme odstartovali rekordně brzo (jezdíme už od 1. prosince!), a to díky velké podpoře značky Buff®, která se stala hlavním partnerem parku a doplnila tak naše partnery: Dvořákovu boudu, která poskytuje zázemí a strojový park, Horsefeathers, který zase drží shapery na svahu v teple a stylu, Pitcha Goggles - parádní brejle do každého počasí a Ledlenser - nejlepší čelovky na světě!. Všem partnerům patří velké díky za super spolupráci! 

Snowpark je otevřen každý den od 10:00 do min. 17:00. Na konci března bude doba provozu prodloužena. Ticket výjde do parku na celý den na 350Kč. Aktuální info sledujte na našem FB profilu Buff® Parku Moravská. Celá naše Parks.cz shapers crew se těší na brzkou shledanou.

A jak si užívají snowpark ti, co k nám jezdí? Tady pár slov od nich. 

Zdeněk Kříž:
"Myslím, že už nějakých 12 let! se s Pepou hrabu radlicí ve sněhu a stavím hromádky, hromady, krátký, dlouhý, široký i prudký a pořád nevím, jak se která jmenuje… batr, kikr, platforma, rejl… je mi to fuk. Ale snad jsem se to za ta léta trochu naučil a teď z toho vylejzají docela umělecký a krásný stavby." 

"Krásný věci by se měly podporovat, a tak jsem se i já s kamarádem rozhodl, že kromě sezení za kniplem, podpoříme nejzábavnější snowpark v republice pár zlaťákama. Vozíme do naší krásný republiky synonymum pro multifunkční roury, čepice, čelenky….prostě značku Buff®, která se tak od letošní sezony stal hlavním partnerem parku. Bavíme se prací a věříme, že vám ježdění v Buff® Parku Moravská (Dvořákova) bouda bude také pořádnou zábavou!"

Mára Ježek:
"Všem doporučuji tenhle rok zavítat do Buff® snowparku na Moravský boudě. Partička Parks.cz odvedla neskutečnou práci, a tak jak bylo zvykem v uplynulých letech, že park byl postavenej výtečně, tenhle rok je to posunutý zase o level vejš!... Množství překážek nezná meze, vybereš si spoustu kombinací a nemusíš celej den jezdit jenom jednu lajnu. V parku najdeš nejenom raily, ale i skoky, spiny, lehátka na chill s neskutečným výhledem, no a taky dobrej oběd, kterej ti naservírují v místních restauracím na Moravský nebo Dvořákově boudě. Už se opět těším na další víkend, kterej strávím v takhle skvělým parku… Tak co, dorazíš i ty?" 

Aleš Fojtík:
"Ahoj, jmenuju se Aleš Fojtík a na Moravskou boudu jezdím už asi 5 let. Když jsem poprvé uviděl fotky, připadalo mi to jako ráj. Začínám pátrat jak se tam dostat. Dočetl jsem se, že naproti spodní stanici Medvědína je pres silnici zastávka, odkud jede bus až nahoru nad Špidl. Neváháme a necháváme auto dole a jedem až nahoru, pak podle cedulek a s malým zeptáním jdeme směr Moravská. Už ta procházka tam je epická. Po nějakém čase se otevírá pohled na celý park a já začínám zjišťovat, že je to opravdu ráj!" 

"Velitel místního parku Pepík Novák, naprostý pohodář, který to dělá srdcem a překážky se svou crew vždy vyšejpujou do topu! Ježdění tady je jako s velkou rodinou, kde to klape :). Nabízí se tu možnost skvěle najíst, takže nevěš hlavu, když zapomeneš sváču. Ježdění za babku... místo, že nechápeš... super lidi... překážky všude, že ti jde hlava kolem. Tak už si nenechávej drtit prkno ve frontě od Poláků a doraž, až uvidíš, rázem vše pochopíš." 

"Letos tam vyrostly dva kickery, které taky stojí za zmínku. Nejsou ani malé, ani obří, tak akorák. Borec krásně zalítá a vypiluje tricky a začátečník se naučí. Peace." 

Martin „Prouzič“ Prouza:
"Moravskou navštěvuju rád, protože nabízí možnost zajezdit si v parku, postaveném z přírodního sněhu. V posledních týdnech to je sice tužší kvůli extrémnímu počasí, ale není to kompletně skleněný jako všude jinde. Navíc na toto jedinečný místo jezdím s kámošema už přes 17 let, tedy od dob, kdy na Moravský žádný snowpark ještě nebyl. Je to dané tím, že místní hlavní boudař Marek Dvořák je taky Děčíňák a kámoši se s ním znali. Tenkrát jsme sem dojížděli nasát atmosféru hřebenů Krkonoš, užít si prašanu na Davidovkách a nebo jsme stavěli skok v průseku nad malou pomou. A v podstatě shapera Pepu jsme sem před 12-​ti lety dotáhli."

"V současnosti je park opět ve velice dobrý formě. Na svoje si přijdou jak skokani, tak jibbeři. Překážky nemají nájezdy, ale náskoky, což mě osobně vyhovuje. Hodně mě baví, že si v parku můžeš dát třeba 60 jízd za den, což znamená víc než 250 jib triků nebo 120 skoků. Teď z pátka na sobotu Joseph s klukama lopatili skoro do půlnoci a vymazlili druhej skok v řadě, a tak jsem si parádně zaskákal."

"Díky chlapi za drinky ve vlekařský boudě, za nocleh a za fajn víkend! Slunce, park, kámoši, pohoda… a a navíc tu mají točenýho Kocoura! Za svojí největší libůstku dne považuju bs 270 záda do půlky dopadu druhýho skoku. Naprostej luxus pro kancelářskýho pětatřicátníka ;-)."

Kuba Bílek – shaper:
"Před dvěma týdny se mi ozval kámoš Štěpán, s kterým jsem začínal jezdit a nabídl mi lákavej job. Protože už balil do Japonska, kam vyrazil za top prášením, sháněl za sebe náhradu do snowparku na Moravské boudě. Neváhal jsem a vyrazil na Moravskou, kde se teď s klukama starám o super shredovej playground. Park je ready na jarní pojezd, takže doražte s partou! See ya all!"

Dominik Veselka:
"Moravská je letos klasicky úplnou Amerikou. Na 100% přírodním sněhu kluci z Parks.cz postavili fakt mraky překážek. Můžeš si dát klasickou lajničku nebo se nechat inspirovat Pchjongčchangem a ve snowparku si spíš zaskejtovat! Skoro každej rail si můžeš dát z několika náskoků a stran a přejíždět tak z lajny do lajny! Když to celý završíš medium steakem a pivkem pod snowparkem v hospodě, tak jseš úplně v pohodě!..."

Text: Joseph Novák a další
Video: Joseph Novák

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.