Freestyle Kolbenka Praha

Pokud nás sledujete na facebooku nebo Instagramu, tak už určitě dobře víte, že se v Praze chystá něco nového. Co to bude? Zatím víme, že se jedná o krytou halu, která by měla sloužit jako suché tréninkové centrum pro lyžování a snowboarding. Podle vizualizačních plánů to vypadá hodně dobře. Proto jsme neváhali ani minutu a vydali jsme se pro vás zjistit, co nás tady čeká a nemine!

Právě se nacházíme v Kolbenka Freestyle aréně v Praze, kde jsem si domluvil rozhovor o celým projektu s Richardem Skanderou, který zde plní funkci vedoucího provozu. Tak Riči, řekni mi prosím tě, jak tahle paráda vznikla a kdo za tím stojí?

Tak za původní myšlenkou stojí jeden z majitelů Petr Müller, kterého to napadlo před dvěma lety. Postupně se spojil ještě s dalšími investory a tím jsou Martin Dubský a Michalem Kabelkou. Původní plány arény byly nejprve na Černém mostě, potom na ulici Poděbradská, ale nakonec, po roce a půl, jsme sehnali tenhle prostor.

Takže to vlastní tři podnikatelské osoby?

Ano, přesně tak. Žádný velký partner do toho pří realizaci nevstoupil a všechno je v rukou majitelů a jen díky jejich odhodlání si vzít velký úvěr a mít díky tomu bezesné noci:) Musím říct, že tihle pánové mají za tohle můj největší respekt. Projekt vzniká hlavně díky nim, ale pomáhají nám teď na začátku i naši partneři  HAPPY SPORT a WWW.FREESKIBAZAR.CZ, díky kterým budeme mít veškeré lyžařské vybavení do naší půjčovny. Dále pak NITRO snowboards, která zde vybaví půjčovnu snowboardů a SKIAREÁL HERLÍKOVICE, kde časem chceme dělat snowpark, lyžáky atd. Raily do snowparku nám vyrobí ty nejvíce povolaný a to parta z FREESTYLE AREA. Pitný režim zde budeme mít zajištěn veškerým sortimentem od firmy KOFOLA. Všechny tyto firmy nám zde hodně pomáhají a jsme jim za to vděčni.

Věděli jste už od začátku, co tam přesně chcete mít, nebo se to vyvíjelo postupně a nápady se rojily s přibývajícím časem?

Samozřejmě se to všechno vyvíjelo časem. Nejdřív byla jen hala s trampolínama a pak skoky do molitanu (foam pit) , ale postupně lidi přicházeli s nápady, jak halu vylepšit a díky tomu, že jsou majitelé nadšenci do zimních sportů, tak se myšlenka vyvinula do současné podoby. Hlavně nám hrál do karet tento prostor. Je to fakt velký a prostorný.

Budete mít otevřeno i na Vánoce?

Plánujeme mít otevřeno 361 dní v roce. Bereme v potaz, že na Vánoce a Silvestra tady nikdo strašit nebude.

Ne, teď vážně, kdy plánujete otevřít dveře veřejnosti a jak to bude s otevírací dobou?

Můžete se připravit na to, že bude otevřeno pondělí až neděle od 10:00 - 22:00 hod. Trampolíny otevřeme pro veřejnost ve zkušebním provozu okolo 20. listopadu a oficiální otevíračku se snowparkem a trenažéry plánujeme na 4. prosince. Nicméně je možné, že se to o pár dní posune. Chceme, aby bylo vše perfektně připravené a doladěné. Proto si necháváme čas na to, abychom mohli ještě případné nedostatky odstranit. Naší prioritou je, aby byli všichni spokojení a všechno šlapalo jak má.

Jak to bude se vstupným? Budou permice, nebo jednovstupy, jak to bude?

Určitě permice budou. Plánujeme roční a půlroční permanentky, jednodenní vstupy a nebo zde bude fungovat bodový systém. V praxi to bude tak, že zde člověk zaplatí jen to, co opravdu proskákal, nebo projezdil. U každého stanoviště budou turnikety, kde si zákazník označí chip a při odchodu ze stanoviště zase odpípne. Každá minuta bude znamenat jeden bod a čím více bodů si lidi koupí, tím je bude minuta stát méně. Dále máme v plánu nabízet vouchery, bude zde sleva pro studenty na ISIC atd. Ceník finishujeme a brzy bude zveřejněn na našich stránkách www.freestylekolbenka.cz

Co všechno zde zákazník najde, když vaší arénu navštíví?

Samozřejmě jsou tady prostorné trampolíny, kde můžou lidi skákat a trénovat freestyle i s dopadem do molitanu (foam pit). Bude zde i k zapůjčení speciální prkno a lyže na skákání na trampolínách. U trampolín bude taky stěna, na kterou se bude dát vyskakovat a dělat triky na ní a z ní .Naproti tomu se zde bude tyčit rozjezdová rampa se dvěma skoky do molitanů a pevně doufáme, že ten větší bude i pro doubly. Potom budeme mít sjezdovku, kde bude 5 metru dlouhá bedna, šesti metrový rail, pětimetrová železná roura a zakončené to bude rádiusem, tedy pokud na něj bude rychlost. Pokud rychlost bude, tak půjde dát rouru z druhé strany. Samozřejmě to budeme chtít obměňovat, aby ten set-​up nebyl po celý rok stejný. Budou zde trenažery na simulované lyžování a snowboarding, což jsou absolutně unikátní mašiny, kde si mužete nastavit rychlost koberce, co pod vámi jede (až do 30km/​hod) a měnit sklon trenažéru (až 22 stupňů). Budeme mít samozřejmě i bar, kde bude přijemné posezení a pivko :) a pokud někdo nevlastní vybavení na snb nebo lyže, tak bude u nás vše k pujčení.

Máte zde v plánu pořádat tréninky, testovačky, školu apod.?

V realizaci budou jak kempy pro snowboardisty a lyžaře, tak i příměstské tábory, závody, exhibice atd. Založíme sportovní kroužky freeski, který bude pod vedením Michala Peče, což je trenér juniorské reprezentace. Snowboardovou sekci a kroužek/​oddíl bude mít pod palcem David Čonka. Tréninky bychom chtěli mít 2-​3týdně. O trampolínovou sekci se nám budou starat licencovaní trenéři a budeme dělat tréninky pro všechny věkové kategorie. Snažíme se i přesvědčit školy, aby k nám chodili jejich žáci na alternativní verzi tělocviku. Hrát totiž 10 let neustále fotbal, basket atd., to je přeci nuda. Je to ale boj, protože spoustu ředitelů jsou zaprděný páprdové, kteří se neradi pouští do nových věcí. Představ si takový tělocvik na trampolínách, ve freestyle zoně nebo lyžováním a vsadím se, že spousta studentů by to brala všema deseti. Takže pokud tohle čtete a jste studenti, tak začnete hustit do tělocvikářů a ředitelů, že chcete být u nás a třeba společně prolomíme ledy :).

Ze začátku jsi nakousl kempy, můžeme se těšit na něco?

V plánu jsou jak týdenní, tak i víkendové kempy pod vedením zkušených trenérů, pořádání různých akcí jako jsou premiéry videí, závody, exhibice atd. Kempy bychom rádi pojali dost podobně jako probíhají na horách. Zkušení trenéři, videocoaching, přednášky atd. V podstatě chceme vybudovat a podporovat silnou komunitu lidí a poskytnout jim zázemí pro kvalitní přípravu na závody nebo prostě pro lidi, co milují snb/​lyže a nehnou se díky škole či práci z Prahy. My jim nabídneme dostupnou alternativu hor. Pracovat na svém progresu a užívat si zábavy a být mezi svýma felákama po celý rok a ne jen 4 měsíce v zimě. Co víc si mužeš přát :).

Bude v hale možnost využití skateboardu? Myslím nějaká minirampa nebo bedýnka?

Bohužel zatím ne, ale v plánu to je. Pokud bude vše dobře fungovat. Máme v plánu se přes léto rozrůstat.

Co nějaké nadcházející akce, počítám, že první bude asi opening?

Přesně tak, zatím nic dopředu naplánované nemáme, jen slavnostní otevíračku. Jak jsem již zmínil, měla by proběhnout 4 prosince, ale uvidíme jak budou chlapi na hale rychlí :).

Určitě sledujte naše stránky www.freestylekolbenka.czYouTube kanál, kde budou postupně přibývat videa. Nesmíme zapomenout i na facebook stránky, kde nahazujeme aktuální info a dění.

Riči, děkuji ti za rozhovor a my se všichni vidíme na openingu! Zde ještě přikládáme video z první testovačky trampolín. Koukněte!

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...