Freestylová hala v Laaxu - zajímá vás jaká je?

Švýcarské středisko Laax je velmi známé nejen díky svým sněhovým podmínkám a možnostem si zde nádherně zajezdit, ale také díky každoročním závodům TTR Burton European Open a spoustě dalších vynikajících snb a freeski akcí. Kde jinde by mohla vzniknout krytá tréninková hala než právě zde. Nedávno se do této nově otevřené haly vydala i česká parta a my vám přinášíme jejich poznatky.

Kde halu najdete?
Freestyle Academy hall naleznete kousek od spodních stanic směr ledovec. Takže nemůžete minout a pokud vás stihne na horách špatné počasí, jednoduše sjedete dolů a jdete blbnout do haly.

Co na vás v hale všechno čeká?
V hale si můžete zařádit na snowboardu, lyžích, skateboardu, BMX, kolobrndách a zkrátka snad na všem příslušenství, které vás bezpečně dopraví z rozjezdové rampy do molitanů. Dále je hala samozřejmě vybavena různými trampolínami (čtyři kusy), slackline (pro provazochodce), nafukovací dlouhá pružná žíněnka, plus další kotel různých žíněnek, takže sebou můžete mlátit do sytosti, div z vás duše nevyletí. Poslední zajímavost v hale je horolezecká stěna a také menší jibbing skládající se z malého railu, bedny a easy rádiusu. 

Podmínky, ceny, vychytávky...
Každý, kdo si chce v hale zaskákat, musí splnit první společnou hodinu s instruktorem, který si vás oťuká, zda nejste nějaký punker nebezpečný jak pro sebe tak pro ostatní. Pokud je v hale prázdno, dá se lekce stihnout do hodinky a pak dostanete volnost. První den v hale s instruktorem vás vyjde na 50 franků, dál už je to za každý den 25, míň než osmnáctiletí zaplatí 20, děcka do 12 let 15 fraňasů a pokud vám je míň než šest let, musíte ještě vydržet, bo by mamka měla průser! He, he...

V hale se musíte pohybovat ve speciální obuvi (něco jako černé cvičky do Sokola). Ta jde koupit za pár šupů nebo si ji můžete půjčit. Dále si dávejte pozor na barvy koberce. Na modrém se nesmí poflakovat žádné vaše věci jako pití atd. Komu chybí nějaký kus brnění, jsou tu k mání helmy, různé chrániče a dokonce i skejty. Nechybí šatna, skříňky, sprchy, záchody a dokonce ani bar! 

Nevychytávky alias mínusy + dobré rady!
Bohužel asi nic se neobejde bez nějaké té chybičky. Halu se snažte navštěvovat spíš ráno nebo prostě ve dny a hodinu, kdy nebude hrozit velká návštěvnost, jinak se ufrontujete a unudíte k smrti! Asi nejvíc vás bude štvát, když si budete chtít zaskákat na umělém skoku a v molitanech pod vámi se bude motat banda skejťáků, kteří platí méně než poloviční vstupné! Z čehož plyne, že pokud nemáte prachy, běžte si raději zaskejtovat. Krom trampolín můžete takřka všechno. Vstupné, které zaplatíte, není na celý den, to z toho důvodu, aby se v hale lidi prostřídali. Fungujou tu tzv. časové intervaly, takže celková doba řádění v hale je max. 2,5 hodiny! Což vám maximálně stačí, když zrovna není natřískáno a ještě budete kvičet, že už nemůžete. Nejnáročnější je totiž dostávání se z fonpitů (molitanů), pro klaustrofobiky jistě velká zábava :)...

Zavěr patří rychlému zhodnocení, které zní...
Žádná hitparáda to zrovna není, ale pokud jste šikovní, hala vám určitě ve spoustě tricích pomůže. Oblíbené jsou hodně trampolíny, ze kterých se dá skákat do molitanů, pro orientaci ve vzduchu super věc! A na častý dotaz pokročilých riderů, zda se zde dá naučit double, musím odpovědět, že je to spíš boj a chtělo by to jistě pár metříků navíc. Zkrátka sníh je sníh a tak ať ho tu už brzo zase máme!!! Hawk!

Otevírací dobu a další podrobné informace naleznete na oficiálním webu Freestyle Academy ZDE.

Rychlý průlet halou vám umožní video od Kaňůrkovic bratrů, takže alou na něj. 

Další zajímavé články

Čekuj první edity z Kimbo Sessions 2024

Velkolepá Kimbo Sessions 2024 je již minulostí a je nejvyšší čas se a na ní poprvé lehce kouknout...

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

Petr Müller nás vezme do Kreischbergu na Red Bull Rising

Máme tady edit, kterej Péťa Müller pořídil na novince Red Bull Rising...