Playgroundtravel.cz - ubytování v Zillertalu

Chystáte se letos na dovolenou do Rakouska? Chcete si zajezdit na parádních svazích Zillertalu? Sháníte ubytování za rozumnou cenu a v příjemném prostředí tyrolských chaloupek v Kaltenbachu nebo Gerlosu? Pak stačí navštívit stránku Playgroundtravel.cz a máte všechny body splněny.

Zillertal je údolí, kde se nachází pět středisek navzájem propojených ski busy a místní úzkokolejkou. Tím se z Zillertalu stala největší lyžařská a snowboardová oblast v celém Rakousku.

V Zillertalu dovedli do dokonalosti představu o dovolené na horách. V zimě je to především díky propojení již zmíněných 5 středisek. Tyto střediska nabízejí perfektně upravené sjezdovky, nekonečné freeridy a kvalitní snowparky. Českým jezdcům jsou dobře známé parky jako je Vans Penken Park, Better Park Hintertux, Better Park HochzillertalHot-​zone Park Gerlos. Zillertal je prostě ohromný a nabízí i nepřeberné množství dalších aktivit.

Po ježdění se můžete zrelaxovat v termálních lázních. Aqua park ve Fügenu rozhodně stojí za to navštívit. Jeho součástí je wellness a saunové centrum, kde se můžete zregenerovat ve vířivkách, páře a několika saunách s různými teplotami. 

Dalším skvělým zážitkem jsou sáňkařské dráhy. Spousta běžkařských tratí, krásné túry a výšlapy na sněžnicích, skialpech nebo splitech. Jak už bylo zmíněno Zillertal je také freeridový ráj!

Cestovní kancelář Playgroundtravel.cz provozuje v současné době v Zillertalu 2 domy a nabízí zprostředkování dalšího ubytování.

Jeden dům o kapacitě 12 osob leží v GERLOSU 3 km od dolní stanice Isskogelbahn, která vás vyveze do Zilletal Areny. Dům je na jižním svahu, to znamená, že za hezkého počasí na něj svítí slunce od rána do večera. Vedle domu je sezení s grilem. Tento dům vypadá jako pohádková chaloupka. Protože je dům celodřevěný je vhodný pro větší skupiny, nebo několik rodin. Hned pod domem je dětský vlek. V létě se pak dá přímo od domu jít na procházku okolo jezera nebo po vrstevnici podél potoka do centra Gerlosu.

Druhý Playgroundtravel dům leží 5 km od KALTENBACHU, kde je dolní stanice lanovky, která vás vyveze do střediska Hochfügen – Hochzillertal. Tento dům je rozdělen na dvě části, přízemí a první patro je pro 10 osob. V podkroví je pak samostatný apartmán s vlastním vstupem po schodech. Apartmán je pro 6 osob. I tento dům leží na jižním svahu a opět nabízí možnosti grilování a zevlování na terase s výhledem na okolní kopce.

Oba domy nabízejí ubytování celoročně, ceny za ubytování se pohybují podle sezóny od 11 do 18 Eur za osobu a noc.

Kompletní informace o ubytování naleznete na stránce www.playgroundtravel.cz.

Přehled a krátké představení všech středisek:

Když přijedete do Zillertalského údolí jako první resort je po pravé straně Spieljoch – Fügen. Jedná se o nejmenší resort v Zillertalu.

Dalším resortem je Hochfügen – Hochzillertal, do tohoto střediska se dostanete nejlépe z městečka Kaltenbach. Toto středisko vzniklo spojením dvou resortů. Nabízí mnoho skvělých freeridů a velmi kvalitní snowpark. Úroveň parku šla hodně nahoru od doby co se o něj stará firma Betterparks, součástí parku je i příjemná chill out zóna. Park se nachází u osmi sedačkové lanovky Schnee Express. Tato pohodlná lanovka nabízí odpočinutí mezi jízdami ve snowparku. Další lákadlo je halfpipe. Resort slibuje, že jí bude pokud možno každý den upravovat a že bude 100 metrů dlouhá a 5 metrů vysoká. Kdyby to byla pravda, jednalo by se o nejlepší zimní halfpipe v celém Zillertalu.

Když pojedete dále směrem na Mayrhofen, u městečka Zell am Ziller narazíte na dolní stanici Zillertal Areny. U Zell am Ziller je také odbočka na serpentýny, které vás dovedou do Gerlosu. Z Gerlosu se dostanete doprostřed Zillertal Areny. Arena je největší ze všech středisek v Zillertalu a i zde najdete skvělé freeridy. Jejich výhodou je, že nejsou tak známe jako v Hochzillertalu a tím pádem vydrží déle nerozježděné. Místní Hot-zone.tv Snowpark je velmi kvalitní a leží na jižním svahu. To znamená tvrdé odrazy a měkké dopady – ideální stav. Park se nachází u vleku Vorkogel.

V Gerlosu je také halfpipe. Leží u lanovky Fussalm X-​press a v minulých letech to byla nejlepší zimní halfpipe v Zillertalu. Na Hintertuxu je v létě a na podzim samozřejmě lepší halpipe, v zimě se ale neudržuje.

Dále v údolí směrem na jih leží Mayrhofen, nejznámější městečko v Zillertalu. V Mayrhofenu je nejrozjetější snowboardová scéna a několik podniků, kde se dá hodně dobře zapařit. Z Mayrhofenu vede lanovka Penkenbahn, přes kterou se po několika přestupech dostanete do Vans Penken Snowparku. Tento park patří mezi nejlepší v Evropě. Vedle parku je i zóna pro začátečníky. Jediná škoda je místní halfpipe, která je většinu času v havarijním stavu. Nad snowparkem vede 4 sedačková lanovka Sunjet. Kousek od snowparku jsou i rarity jako sjezdovka Harakiri, která má sklon 78° nebo lanovka pro 150 lidí takzvaný Prasečák.

Na protějším kopci od Penkenbahn je Ahornbahn, jedná se o menší resort, který kromě freeridů lesem k dolní stanici nic zvláštního nenabízí.

Za Mayrhofenem začnou stoupat serpentýny směrem k ledovci Hintertux. Hintertux je v zimě spíše ledová hora a větrná hůrka. Jeho kvality však oceníte na jaře, v létě a na podzim. Je zde již zmíněný Better Snowpark. Když se tento snowpark a halfpipe, upravují, jsou opravdu luxusní. Freeridy na Hintru jsou celkem nebezpečné, protože hrozí pád do ledové pukliny a to i několik metrů od sjezdovky. 

Odkazy na jednotlivé snowparky, interaktivní mapy, ubytování a další aktivity naleznete na stránce www.playgroundtravel.cz.

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...