Fotoreport z coachingu NOKIA Xtour riders na Neklidu

Máme zde téměř poslední report z coachingu NOKIA team riders v rámci Freeride.cz Just Ride!, který proběhl v sobotu na Neklidu. Během dne se tam vystřídaly úplně všechny možnosti zimního počasí; od sluníčka, přes sněžení, až po velmi silný vítr. Na výuce se už tradičně podílel Darek Macháně, o kterém ještě uslyšíte. Po minulé přestávce kvůli účasti na Volcom Peanut Butter Jamu se mezi jezdce vrátil Štěpán Rokos a špindlerovský specialista na bedýnky nejrůznějších velikostí, sklonů a tvarů, David Čonka, který opět přijel svým, v této chvíli už čtrnáct dní novým Subaru. Z Nového Boru dorazil Kuba Petr a přímo z Čihalky pak Vašek Gába. Ve svém domovském parku vyučoval i Martin Matoušek a Klárka Suchánová, a to i přesto, že má pochroumané rameno.

Tradičně nejvíce lidí bylo na malé bedně, kterou neměl na starosti nikdo jiný než David ČonkaKuba JP Petr. Na rozjezdu se sešlo asi dvacet jibberů a několik mírně pokročilých jezdců, kteří se rapidně zlepšovali.“Tak například Bamboocha a Hrubý neuměli na začátku ani grind a odpoledne už drtili koukaný Fs boro“, říká Kuba Petr a pokračuje: „Ukázali se tu ale i takoví borci jako třeba Ondra Kozák, parta Maximal Animal a Matouškovic rodina, která to má v malíku“.

Na třech místních skocích učil Vašek Gába, Kuba ChocholaHanka Vojtěchovská. Podle Vaška byly dopady poměrně ledové, tvrdé a vyfoukané, takže se dělaly spíše rovné skoky než nějaké rotace. Na základě jeho tradičně přesných odhadů se na skocích novým věcem učilo až třicet lidí. „Opět přijely holky, co byly minulý týden na Lipně, a to sestry Katka a Maria Jánovy, pak tam byl otec se synem, kteří se jmenovali Honza a Ondra, a ti to drtili celý den. Dost mne překvapilo, že tam bylo i pět telemarkistů, kteří si ty skoky dávali taky“, říká Vašek. Hodně lidí tentokrát šlapalo nejenom na bedýnkách, ale také na skoku, díky čemuž udělali velký progres například Kuba a Bobák. Park byl totiž poměrně dlouhý a projet ho celý až dolů, a poté vyjet zase nahoru kotvou nebo tří sedačkovou lanovkou, trvalo poměrně dlouho. (Ke konci akce bylo zjištěno, že tato tří sedačková lanovka je skvělá na přepravu velkých plastových značek telefonů, a měla by proto pro příště být v každém středisku)

Nejtěžší překážkou, na které probíhala výuka, byla bedna ve tvaru vlny. Situaci na této překážce popsal nejlépe Darek Macháně: „Tak wave box byl hodně hustej, a to jako fakt dost, podle mne byl prostě obráceně, a aby bylo vše v pořádku, tak bych ho otočil o 180 stupnů. Nicméně bratři Wajcovi, kteří na tomto wave boxu jezdili, byli hodně dobří. Především Michal jej přejel dvakrát ve frontside boardslide, zatímco já s tím měl docela problém“. Pravdou však zůstává, že během sobotního dne měl Darek Macháně problém v podstatě s čímkoliv. I přesto, že na lámanou bednu během dopoledne naskočil několikrát bez prkna a s rozvázanými botami, dokázal spolu se Štěpánem Rokosem naučit malého Ondru Zechovského frontside boardslide. 

Dvojice coachů z NOKIA teamů, která je v místním snowparku doma, Klárka SuchanováMartin Matoušek, učila na Neklidu s klidem a úsměvem sobě vlastním nejprve na take – off boxu (to je takový název pro dlouhou bednu, která je na konci zatočená směrem nahoru) a odpoledne pak stíhala jak pomáhat klukům na wave boxu, tak ještě učit na malém skoku.

A tím náš téměř poslední report končí. Na poslední akci NOKIA Xtour příští sobotu na Čihalce už výuka neprobíhá. Vybraní jezdci teamu vás ale i tak, v maskách nebo bez masek, natočí na mobilní telefony NOKIA, abyste měli nějaká videa i z karnevalu. Svou účast potvrdil David Čonka, Jiří Chorche Mařák, Štěpán Rokos, Vašek Gába, Darek Macháně, Hanka Vojtěchovská, Kuba Chochola, Kuba Petr a snad i Radim Hovad.

Na závěr reportu děkujeme celému areálu Neklid, Davidu Čonkovi a jeho Subaru, které teamového transportéra NOKIA vytáhlo ze slušný závěje.

Více fotek si můžete prohlédnout ZDE. Ti, kdo se zaregistrovali v NOKIA stánku, mají svá sobotní videa už nyní v e-​mailových schránkách.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!