Tomáš Teglý by Lukáš Oujeský

Přestože venku vládne léto, my se dnes opět vrátíme do zimy, a to prostřednictvím rubriky One Shot. V té prezentujeme ty dle našeho názoru nejzajímavější fotky v podání českých jezdců či fotografů a tentokrát je na řadě duo Tomáš Teglý - Lukáš Oujeský.

Rider: Tomáš Teglý

Foto: Lukáš Oujeský

Trick: Frontside to Switch 5-​0 Cab Out

Lokalita: Praha

Tomáš: Tento spot jsme našli hroznou náhodou. Nabírali jsme Chendose u baráku a říkáme si, že se trochu porozhlédneme po okolí. Přelezem pár plotů až se rozhodneme vrátit k autu a jet na Parukářku. Tohle nám však vzápětí vyrostlo před očima a po pěti minutách rozmýšlení jsme letěli pro vercajk. Sněhu byl dostatek pro veškeré nájezdy a odjezdy, tak už jen stačilo něco zavdat.

Lukáš: Na týhle fotce je podle mě hodně hardcore spot, kterej jsme našli kdesi v Praze. Nemůžu říct kde, protože to netuším :D - v Praze se ještě nevyznám. Je to někde poblíž kamaráda Chendose, kterýho jsme nabírali autem, ale nakonec se nám nechtělo nikam jezdit a rohodli jsem se vyrazit k jednomu domnělému spotu pěšky. Z toho se nakonec vyklubala jen hodně zrezlá a křivá trubka, ale naštěstí jsem se při cestě zpět potkali s tímhle mostem. Focení bylo poměrně problematický, protože děsně sněžilo. Byla to největší vánice jakou jsem letos zažil. Jelikož mám svou výbavu rád, tak jsem měl vše zaigelitovaný a snažil se to udžet v suchu. Fotil jsem to hodně z potoku, což jsem odnesl jedním stoupnutím do vody a jedním skoropádem, ale než jsem tam sjel definitivně, tak mě kluci stihli vytáhnout. Foceno bylo na Nikon D700s fisheyem Sigma 15mm, Elinchrom Ranger Quadra a asi 3-​4 malé extérní blesky. 

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.