Vyhlášení Ride Public Gallery za březen 2014

Po pěti měsících letošní Ride Public Gallery jsme se dostali k vyhlášení posledního regulérního kola. Po něm bude následovat již finále, ve kterém se utkají všechna vítězná díla o kompletní vybavení od Ride Snowboards. Nebudeme ale ještě předbíhat, dnes tu totiž máme výherce březnového kola.

V březnovém kole jste nezaváhali a opět jste nám zaslali pěknou řádku fotografií a videí, které se utkaly o hlasy naší poroty. Ta, stejně jako každý měsíc, vybrala nejlepší tři kousky z každé kategorie a my si nyní představíme vítěze. V kategorii FOTO to bylo opět hodně těsné a jsme moc rádi, že rady naší poroty berete vážně a váš posun dopředu je opravdu znát. Zde jsou tři nejlepší fotografie.

FOTO - 1.místo (Ride snowboard Arcade UL 154) - Lukáš „lukas-​snb“ Janko

David Blažek - Hezký provedení, dobrej nápad. Trochu mi to teda zavání lehkou montáží (což nutně nemusí být použití jiný fotky jako pozadí), protože takhle to, vyjma focení na vysoký ISO není možný, ale můžu se mýlit. Nicméně tak jako tak, nikdy nepoužívej externí blesk ve stejným směru, jako fotíš. Udělá to stejnej efekt, jako když ho máš na foťáku, a to jsou přepálený místa v popředí od svícenýho objektu. Další věc, když už fotíš ze stativu a na digitál, není až tak složitý zamezit tomu “vocasu” z pravýho blesku. Stačilo by ho posunout o 20 centimetrů a neměl bys to tam.

Aleš Foff - Parádní fotka. Snažil bych se asi jen zahladit všechny rušivé elementy - např. tyč dole. Jinak… tady by se jeden slušně vyřádil! Krásnej spot.

Yan Renelt - Chápu to dobře, že to je “selfie”? Dávej si pozor! Na internetu jsem se dočetl, že to je nemoc! Ale jinak hustý! Škoda toho nerovnoměrnýho nasvícení :(.

FOTO – 2.místo (Ride bunda Newport 15/​10 dark violet twill vel. XL) – Miloš „stafek-​foto “ Štáfek 

David Blažek - Moment, kompozice, všechno tam máš. Pro mě bez výhrad, jenom bych tě poprosil o nahrávání fotek ve větším rozlišení. Pak toho uvidím víc a napíšu ti k tomu třeba ještě něco navíc.

Aleš Foff - Tahle akce by si určitě zasloužila minimálně lepší světlo.

Yan Renelt - Pěknej spot. Pěknej trik. Fotografie na můj vkus trochu nemastná neslaná, ale pravdou je, že nemůžu vědět, jestli by tam šel vymyslet lepší úhel. Odretušoval bych kameramana. Zesvětlil bych trávník.

FOTO – 3.místo (Ride bundo košile Shacket black camo wool vel. XL) - Marcel „Mááca“ Vejvoda

David Blažek - Za sebe bych možná komponoval maličko jinak, ale jak vždycky píšu, je to věc osobního vkusu. Jinak všechno v cajku, jenom ten sníh máš malinko zašedlej.

Aleš Foff - Trojka je mi blízko, je to trochu drámo, nééé úplně moc, ale zkuste si v takovýhle situaci fotit a ne jezdit jako všichni kolem. Není to špatný!

Yan Renelt - U mě osobně tahle fotografie nebyla v první trojce. Je tam na můj vkus moc málo informací a vlastně to pro mě vypadá spíš, jako kdyby někdo poslal granáta na dopadu než to, že někdo dělá freeridovou zatáčku.

To byla nejlepší trojka v kategorii FOTO. U kategorie VIDEO to bylo přeci jen o něco slabší, ale i tak porota vybrala trojku, která si své ceny rozhodně zasloužila. 

VIDEO – 1.místo (Ride snowboard Arcade UL 154) - Pavel „Lapeel“ Jančata

Martin „Bob“ Hausner (LIP Production) - Zasloužilý vítěz kola a i určitě kandidát na celkově nejlepší. Čistá práce od kamery po střih, dobrá hudba i délka. Super videjko :).

Martin Vrbický (Fullface Productions) - V letošní Ride Public Gallery není zas tak těžký vyniknout... Přesto tohle video doslova vyčnívá z průměru ostatních videí a GoPro editů. Hezký kompozice, hezkej střih. Jestli bych za mě něco přidal, tak občas nějaký širší sklo, rybí oko... Občas zkusit vymyslet trošku odvážnější úhly. Střih na pohodičku a video alespoň pro mě jednoznačnej vítěz!

VIDEO – 2.místo (Ride bunda Newport 15/​10 dark violet twill vel. L) - Mário „mAjoU“ Malach

Martin „Bob“ Hausner (LIP Production) - Nevím, co zde nějak extra hodnotit co se videa týče. Spíš mě video baví jezdecky.

Martin Vrbický (Fullface Productions) - Tohle video rozhodně neurazí. Je vidět, že kameraman (střihač) ví, co dělá a co jak funguje. Střídají se široký a dlouhý skla přesně tak, jak to mam rád a jak by to podle mě mělo bejt! Co bych ale určitě doplnil, jsou ilustrační záběry. Co třeba nějaký intro? Pět záběrů na vlek, strom, rampouchy nebo sněhuláka, zkrátka zkusit představit lokaci. Když se pak mezi samotným ježděním loupne dalších pár takovejhle ilustráků, výborně to zafunguje, aby z videa nebyl jenom výčet triků.

VIDEO – 3.místo (Ride bundo košile Shacket black camo wool vel. L) - Tomáš „Blow“ Žďára

Martin „Bob“ Hausner (LIP Production) - Povedený GoPro edit. Jen kdyby to bylo o půlku kratší, tak by to tomu dost pomohlo. Větší svižnost a dynamika by z toho udělala pěknej kousek.

Martin Vrbický (Fullface Productions) - Další docela pěknej kousek z tohodle kola Public Galery. Tady musím pochválit hlavně střih, kterej doopravdy sedí! Intro udělaný detailama taky hodnotím velmi pozitivně. Není lehký nastříhat pět detailů na sebe, aby to nějak vypadalo, ale tady to vyšlo. Celkově to video má nějakej příběh, a to je podle mě důležitý. Co bych ale rozhodně vytknul, je délka videa. Chápu, že když se s tím člověk točí, tak to potom chce ukázat světu a je mu líto tři čtvrtiny záběrů hodit do koše. Ale někdy méně znamená více a koukat bezmála pět minut na ježdění, který je, přiznejme si trošku stereotypní, nezainteresovaného diváka zkrátka nebaví. Kdyby tohle video mělo tři minuty, myslím, že mohlo bejt ještě o stupínek vejš!

Všem výhercům březnového kola gratulujeme a přejeme, aby si své ceny od Ride Snowboards co nejvíce užili. 

Jak jsme se již zmínili v úvodním textu k tomuto článku, letošní Ride Public Gallery má za sebou svá regulérní kola a čeká nás už pouze vyhlášení absolutních vítězů Ride Public Gallery 2013/​2014. Brzy se vám tedy opět ozveme s jeho průběhem a těšíme se na vaše hlasy. I vy totiž budete mít možnost ovlivnit výsledky a svými hlasy podpořit vaše favority. Takže brzy naviděnou s Ride Public Gallery a jeho finálovým kolem. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!