Vyhlášení Ride Public Gallery za listopad 2010

Čtrnáct prosincových dní máme skoro za sebou a lhůta pro odevzdání výledků listopadové Public Gallery také vypršela. Vše v pořádku dorazilo a nic tedy nebrání tomu uveřejnit listopadové výherce v kategorii FOTO a VIDEO. Jdeme na to...

V listopadovém kole Ride Public Gallery se sešlo opravdu velké množství vašich fotografií a videí. Porota to tentokrát neměla vůbec lehké. Je vidět, že materiálu máte doma dostatek a Ride Public Gallery zásobujete jak aktuálním zbožím tak tím, které u vás v šuplíku už nějaký ten čas leželo. 

A kdo si za listopad odnese libové ceny od Ride Snowboards? Zde jsou tři výherci v kategorii FOTO: 

FOTO - 1.místo (snowboard Ride Control 158) Martin „krchma“ Knirsch

Kuba Vlček - Tahle fotka je pro mě jednoznačně #1 a to i přesto, že na ní není ani minimum akce, tak jak je tomu u snowboardových fotek zvykem. Myslím, že právě takovéhle pohledy ukazují o čem ten sport vlastně je a mnohem víc z toho cítím atmosféru, kterou zažívám když jsem na horách, než z většiny akčních fotek. Marně hledám, co bych tomu vytknul (protože to mám tady za úkol), ale nenapadá mě nic, snad kromě dvou drobností: 1) kdyby zůstalo o malinko víc kresby v černých místech, tak by to působilo přirozeněji a míň graficky, 2) pozice lidí na fotce mi přijdou trochu strojené, zvlášť toho co ukazuje kamsi k čerstvému prašanu nahoře, zdá se mi jakoby mu fotograf řekl, že má někam ukázat, ale to se možná pletu. Každopádně klobouk dolů a jen víc snowboardových fotek bez snowboardingu, bude to tu pak mnohem zábavnější :).

Aleš Foff - Co k tomu říct, každej to musí vidět sám. Kombinace čtyř siluet ve čtyřech rámech, kompozice, sbíhavé linie, "High contrast", má to příběh. Fellaz maj nádhernou památku… až si tuhle fotku (kdokoli z party) pověsí jednoho dne v důchoďáku nad postel, má jistou tu nejlepší sestřičku z každý noční směny!

David Blažek - Výborná lifestylová fotka. Expozičně i kompozičně. Krásná ukázka toho, že i ve světelně rozdílném prostředí lze vyfotit skvělou fotku. Pro mě jednoznačně číslo jedna.

FOTO - 2.místo (boty Ride Orion Boa SMU, US9, black) Martin „p“ Pirek

Kuba Vlček - Tahle fotka dostává nejvíc bodů za FR tričko, ale samozřejmě je i spousta dalších důvodů, proč jsem pro, aby se umístila v top 3. 1) Perfektní svícení - zadní blesk vytváří zajímavý efekt, i když kdyby byl víc zboku, tak by udělal na jezdci lepší kontury. 2) Fotogenické prostředí - skála, která není uplně zasněžená, červená kláda, zelená bunda - to všechno jde docela dobře dohromady. 3) Dobře zachycený moment. Toho, co bych vytknul, není moc, ale přecijen. 1) Středová kompozice - vždycky je lepší komponovat tak, aby to hlavní, na co se má divák soustředit, nebylo úplně uprostřed. Možná by stačilo jen trochu posunout záběr dolů, tak aby se tam dostalo víc sněhu, který je v tomhle případě moc hezky prokreslený, a míň černé oblohy. 2) Fotka má výrazně víc světla vlevo než vpravo, což nepůsobí vyváženě. Zkusil bych určitě v počítači zatmavit levý dolní roh a pokud možno vytáhnout pravou stranu fotky (což ale nevím jestli půjde).

Aleš Foff - Za prvé: celkem zajímavá lokace, poutavá atmosféra, ale opět by šlo rozehrát daleko větší divadlo. Za druhé: kompozice. Malinko bych jí vylepšil posunutím jezdce na snímku trochu doleva (tak aby byl čistě na středu) a výš (cca do 1/​3 obrazu shora), čehož by šlo dosáhnout ještě větším "zakleknutím". Celý to pak bude víc "monster" a do obrazu se tím dostane ještě víc popředí, které je určitě zajímavější než tma. Za třetí: od minula nám přibyl jeden blesk, za což posílám props. Osobně bych ty dvě světla ale postavil trochu jinak - jen si nejsem jistej, zda je úplně správný říct jak. Mohlo by totiž dojít k výrazné manipulaci tvůrčí osobnosti autora. Jestli je tedy autor smířen s případnou deformací, nechť pokračuje směle dál ve čtení. Máme k dispozici dva blesky na stativech + dvě rádia pro jejich odpálení na dálku. To celé rovná se velká pohodička a naložil bych s ní asi takhle. První blesk: mohl by být klidně ještě trochu dál od objektu, a to nejenom směrem dozadu, ale hlavně víc vpravo. Stanou se dvě věci. Jezdec (a nejen on) bude vysvícenej trochu kontrastněji, zároveň tak vznikne větší prostor pro možné prosazení tvého druhého světla. To použiješ jako tzv. "kontru" - vytvoříš s ním obrys. V tomhle případě bych tedy druhej blesk postavil někde nahoře na skále v ose odrazu (jasněji a srozumitelněji řečeno: v ose klády) - tak aby nasvítil jezdcův pravý bok a záda. Přijdeš tím sice o velice efektní hvězdičku, ale zato dost pravděpodobně vyhraješ tuhle soutěž, pokud se tedy tak nestalo už teď (což v tuhle chvíli samozřejmě ještě nemůžu vědět :).

David Blažek - Dodal bych pouze to, že druhý blesk mohl být nastaven na větší výkon, popř. blíž. Blesky "proti" mohou být všeobecně o číslo/​dvě víc.

FOTO - 3.místo (mikina Ride Split, vel. M, black) Jarda „hájis“ Hájek

Aleš Foff - Další adept na budoucí přední pozice, soudě (minimálně) podle vybavení. Že s tím vším bude ještě trochu práce ale i spousta zábavy můžu autorovi víc než zaručit. Asi nejvíc mi vadí volba ohniska objektivu, chtělo by to větší hloubku ostrosti nebo naopak nějaký větší "šíro". Snímek prostě není efektní, což je zapříčiněno i nevhodným výběrem pohledu. Snažil bych se - mimo jiné - víc přiblížit k jezdci. Hrátky s jednolitou plochou v popředí mám taky rád, ale tady je to trochu "off topic" nebo chceš-​li "Off the Wall", ještě jinak řečeno dost šmíráckej úhel. Za další, není moc efektní fotit jezdci jeho zadní část, lepší je vyfotit ho zepředu. Že to není úplně vždycky možný je věc druhá. The Last but Not the Least: chtělo by to obětovat i nějaký čas postprodukci snímku.

David Blažek - Líbí se mi snaha o použití více blesků. Akorát kompozici bych asi volil jinou. Zábradlí moc splívá s pozadím. 

Z velkého množství snímků porota vybrala následující tři vítěze v kategorii VIDEO:

VIDEO - 1.místo (snowboard Ride The Crush, 152) Filip „Žebrák“ Hrkel – šerEDIT

Cvachi - Žebrák holding! Tak s touhle partou musí bejt fakt prdel jezdit. Shredeři jak mají bejt, ale žádný přehnaný rapáci, super muzika. I když je videjko točený celý z ruky, tady mi to fakt nevadí. Zachycuje super atmosféru, pohodovýho ježdění s kámošema a tam by to asi nějakej stativ kazil. Videjko má flow, odsejpá, ruchy při grindech jsou používaný s citem. Prostě volím za jedna! Jedinou poznámku bych měl k modře zabarveným záběrům na konci. Předpokládám, že někdo zmáčknul na kameře vyvážení bílé na indoor a proto je to celý do modra. Nebo to byl záměrný efekt a v tom případě nechápu proč. Rychlý, úderný, easy video.

VIDEO - 2.místo (kalhoty Cappel Lennox, vel. XL, canteen olive) – Petr „Wlk3000“ Vlček – Summer in da Park

Karkys - Hezké intro, bohužel se to pak utáhne. Ve videu mě baví zábavné vložky, fakt super. Kazdopádně dobrý výběr hudby.

Cvachi - Tohle videjko má mnoho kladů a jen jedno velký mínus, o kterém se zmíním až na konci. Co se týče struktury videjka, úvod, zápletka, závěr, nemám co bych vytknul. Záběry jsou točený ze zajímavých úhlů, stativ sem, stativ tam, detail, celek, prostě v pohodě. Dobrý je, že videjko je časosběrný, sice z dachsteinskýho ledovce, ale měněj se tam lokace, lidi jsou jinak oblečený, prostě není to natočený za jedno odpoledne. Respekt. Výkony jezdců myslím odpovídaj průměrnému čtenáři Freeride.cz a průměrnému snowboardistovi v ČR, takže to je taky v cajku. Líběj se mi i barvy, který v podstatě laděj od prvních záběrů až do posledního. Není to prostě každej pes jiná ves. Vůbec barevná korekce záběrů odděluje ty ryze amatérské pokusy od pokročilých děl. Prostě si to chce dát tu prácičku a barvy srovnat, nebo mít štěstí a natáčet vše za neměnných světelných podmínek. A teď to mínus. Ještě jsem vlastně přišel na jedno navíc. Když už dáváte do videa loga, tak by měly být nějakým způsobem sjednocený. Když už ne barevně ani podle velikosti, tak určitě ne jedno v .psd druhé v .eps a třetí zubatej .jpg, kapišto? A největší negativum na tomhle celkem povedeným videjku je jeho stopáž!!! Proboha, 9 minut??? Neblbni. Kdybys to šnitnul na tři minutky, taks to vyhrál.

VIDEO - 3.místo (mikina Ride Series Print, vel. XL, white zig zag) – Ondra „DolčeBANANA“ Žďárský – Snowpunx Story

Karkys - Video je poskládané z hezkých a kvalitních záběrů. Moc mi tam sice nesedí hudba, ale střih to vsechno dohnal. Celé video na mě působí klidně a příjemně, to osobní návstěva Čihalky je pravý opak :).

CvachiSuper ježdění a hlavně muzika mě zaujaly v tomto třetím videu od Snowpunx. Co mě tam ale štvalo, byly bez výjimky pouze záběry ze závodů. To mi do punkovýho videa nesedělo.

Všem výhercům gratulujeme! Ceny vám budou zaslány poštou na adresy, které jste vyplnili ve svých profilech, a to přímo distributorem značky Ride Snowboards.

Vy ostatní, kteří jste v tomto kole neuspěli, nesmutněte a i nadále posílejte své materiály. Třeba to dopadne přístě. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!