Board Session 2013

Už zítra se v pražských Žlutých lázních uskuteční první ročník akce Board Session, během které si přijdou na své všichni z vás, kdo máte rádi longboarding, wakeboarding, wakesurf, stand-up paddleboard a další boardové sporty. Tady je pozvánka s veškerými informacemi.

Areál Žluté lázně v pražském Podolí se stane v sobotu 13. července od 13 hodin místem prvního setkání milovníků board sportů. Zájemci se zde seznámí s adrenalinovými sporty a bezplatně si budou moct vyzkoušet všelijaké board sporty - longboard, paddleboard, chybět nebude motorový naviják pro wakebaording podél břehu a také motorový člun, který vytvoří vlnu pro wakesurfing. Každý, kdo přijde s jakýmkoliv prknem, získá vstup zdarma.

Všechna prkna a další sportovní vybavení budou pro návštěvníky areálu po celý den k zapůjčení zdarma. S jejich ovládáním poradí zájemcům odborný personál. K dispozici bude několik desítek longboardůpaddleboardů od různých značek pro možnost srovnání a testování jednotlivých tipů. "Chceme propojit komunitu lidí, kteří se těmto disciplínám věnují, a současně ukázat široké veřejnosti, jak jsou zábavné a jak je mohou využít. Doufám, že tak nastartujeme příjemnou tradici boardových festivalů a pomůžeme k větší oblibě těchto sportů," říká Petr Hozák, provozní ředitel Žlutých lázní.

Ve Žlutých lázních si budou moct návštěvníci vyzkoušet paddleboard, longboard, surfskate, indoboard, wakeboard, wakeskate, wakesurf, sk8tepole nebo slackline. Na boardové nadšence i začátečníky čeká výuka správné techniky jízdy na longboardu i ukázky speciální vodotěsné a nárazuvzdorné kamery GoPro, kterou využívají sportovci při snímání během sportovních výkonů. Vyzkoušet si může každý také speciální plážová kola beach cruiser nebo tarpsurfing.

Během sobotního odpoledne čeká na všechny, kteří se rozhodnou vyzkoušet longboard společná vyjížďka na Zbraslav po cyklostezce podél Vltavy. Přidat se mohou jezdci na kolech, koloběžkách i inline bruslích. Na hromadnou plavbu po Vltavě směrem k Mánesu se vydají také jezdci na paddleboardech. V podvečer proběhne také otevřený závod na několik stovek metrů na paddleboardech.

Celodenní akci ukončí tematická partyTančírně od 21 hodin. Hosté uvidí projekce videí sportovních výkonů i fotografie z celého dne. Organizátoři vyhlásí výsledky jednotlivých soutěží, připravená bude také tombola, DJ RobotAkvamen.

Program Board Session 13.07.2013

13:00 začátek akce
13:00 - 20:00 testování longboardů, paddleboardů, wakeboarding, wakesurfing
13:30 longboard workshop
14:00 společná longboardová vyjížďka na Zbraslav
16:00 GoPro workshop
17:00 longboard workshop
17:30 tarpsurfing
18:00 společná paddleboardová vyjížďka do centra
19:30 GoPro workshop
20:00 paddleboardový závod
21:00 afterparty DJ ROBOT a DJ AKVAMEN
22:00 slosování a vyhlášení

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.