Free Magazine #87

Léto je tady, začátek prázdnin klepe na dveře, a aby těch pozitiv nebylo málo, tak navíc vychází další FREE MAGAZINE, s pořadovým číslem 87. I když pohled z okna i na teploměr dává tušit, že jezdecky se bude dařit spíše skateboardingu (který opravdu zabírá titulku i první polovinu obsahu), žádné nové číslo FREE MAGAZINE nemůže pochopitelně jít ven bez toho, aniž by neobsahovalo pořádnou dávku snowboardingu. A sedmaosmdesátka není výjimkou.

Vše startuje luxusní Galerií a následným reportem z parádního rozloučení s odcházející zimou široko daleko – ano, řeč je o Burton Špindl Spring Sessions 2012. Letos se sice trochu zbláznilo počasí a místo triček a opálených tlam byly ve Svatém Petru k vidění spíš deštníky, ale ani to nezabránilo ježdění a pořádnému shredu! Článek navíc doplňují fotografie finalistů Nixon Photo Contestu!

V dalším článku se vypravíme na daleký Balkán, konkrétně do RumunskaBulharska, kam na konci zimy vyrazila Snowporning crew, aby natočila další záběry do chystaného filmu. Hlavním vedoucím zájezdu byl Honza Zajíc, který si s sebou kromě prkna, fuseklí a kulicha vzal také dva sněžné skútry. Zája se ujal i vyprávění, které doplňují Ondra Bauer, Karkys a také fotky od Yana Renelta.

I všem dobře známá pirátská sebranka Pirate Movie Production měla ke konci zimy napilno a koukala, kam by ještě vyrazila za sněhem. Nakonec ve Stockholmu nasedli na vlak a vydali se na daleký sever do Riksgränsenu, 200km za polární kruh. Co vše se na místě, kde vlci dávají dobrou (polární) noc odehrálo, se dozvíte od fotografa výpravy Michi Lehmmana.

A ještě jednou Balkán, konkrétně Rumunský trip v režii českého Burton Teamu, který se rovněž vydal prozkoumat, co tahle země nabízí. Roman Dlauhý, Danýno Paulíček, Miki PajerKuba Hiko si na místě dali rochnění v prašanu a rozstřelili to i na závodech Snow on Fire.

A chybět nemůže ani rubrika Best of, kde vám svůj privátní mix toho nejlepšího namíchá Honza Nečas a dojde také na ohlédnutí za devátým ročníkem Impromat 4x4. Prostě máte se na co těšit!

To vše a mnohem víc věcí najdete v aktuálním čísle časopisu FREE MAGAZINE, který se právě teď dostává na pulty trafik a novinových stánků. Jak už jste možná slyšeli, k dostání je i ve vybraných skateshopech ZCELA ZDARMA. A jestli tomu tak u vás v shopu není, tak se po něm ptejte a případně ať kluci z krámu kontaktují redakci přes freemagazine.cz. No a samozřejmě i nadále najdete elektronickou verzi FREE MAGAZINE na serveru Publero.com ke stažení do vašeho počítače, iPadu či Androidu, opět naprosto ZDARMA.

Když to sečtem, není nic, co by vám mělo kazit radost z příchodu prázdnin, a my budeme jen rádi, když na váš summer trip vycestujete s naším časákem v báglu. Mějte super prázdniny!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!