Freeride.cz Just Ride! 2014

Už 1. února začne letošní ročník série akcí organizovaných naším magazínem Freeride.cz Just Ride! 2014. Všichni pevně doufáme, že se příroda umoudří a první únorový den budeme moci vše odpálit v jizerskohorských Rejdicích. Tady si můžete přečíst veškeré info o chystaném letošním ročníku...

Jak všichni víte, letošní zima nás zatím moc nepotěšila, ale my přírodě pořád věříme a aktuální předpověď na dalších několik dní vypadá přecijen lépe, alespoň co se teplot týče. Pevně tedy doufáme v to, že 1. února budeme moci v Rejdicích v Jizerských horách všechno odstartovat. Mimochodem právě tenhle areál disponuje velkým počtem nejkvalitnějších sněžných děl a máme přislíbeno, že jakmile začne mrznout a vysněží se dostatečně sjezdovka, tak budou všechny namířeny do parku. O ten se letos tradičně stará Honza Zajíc, což je zárukou, že park bude - samozřejmě v závislosti na podmínkách - v maximálním stavu. O případných změnách vás samozřejmě budeme informovat, ale zatím s letošním prvním Just Ridem rozhodně počítejte!

FREERIDE.CZ JUST RIDE! 2014

I letos pro vás máme naplánovaných celkem 8 zastávek série Freeride.cz Just Ride!, které postupně proběhnou na českých horách. Pro letošek přibyla spousta novinek, takže se máte zase na co těšit. Hlavní změnou je přidání freeskiingu do programu, nadále tedy půjde o "snowboardový a freeski happening". Všem freeskierům vzkazujeme ať určitě minimálně na jednu zastávku dorazí! Freeski část zatím nebude tak nadupaná jako ta snowboardová, ale chceme se prvním ročníkem odrazit tak, aby byl dobrý základ pro další zimy. Pro freeskiery bude bude program stejný jako pro snowboardisty, tzn. coachování zdarma, focení, natáčení, follow-​cam, mini contest atd. Novinkou je také zbrusu nová stránka na facebooku, kde budeme zveřejňovat všechno důležité. Dejte si tedy www.facebook.com/freeride.justride do svých oblíbených stránek, ať jste v obraze. Několik změn letos proběhlo i v termínech a lokalitách, takže pojďme na to.

TERMÍNY A LOKALITY

Letos jsme se rozhodli opět pokrýt všechny česká pohoří, a tak se na řadu dostanou postupně Jizerské hory, Česká Sibiř, Šumava, Krušné hory, Krkonoše, Beskydy, Orlické horyJeseníky. Oproti loňsku jsme tentokrát úplně vypustili Slovensko a také poprvé vynecháváme Špindlerův Mlýn. Po pauze se vracíme na Šumavu, a to rovnou do největšího lyžařského areálu na Špičáku. Novinkou je také rychle se rozvíjející areál Monínec rychle dostupný z Prahy. Termínovka po dvou změnách, které jsme jak víte museli učinit kvůli sněhové situaci v lednu, vypadá následovně:

1. února 2014 Rejdice (Jizerské hory)
8. února 2014 Monínec (Česká Sibiř)
15. února 2014 Špičák (Šumava)
22. února 2014 Neklid (Krušné hory)
1.března 2014 Vítkovice (Krkonoše)
8.března 2014 Karolinka (Beskydy)
15.března 2014 Deštné (Orlické hory)
22.března 2014 Paprsek (Jeseníky)

PARTNEŘI

Freeride.cz Just Ride! 2014 opět podporují čtyři hlavní partneři, kterými jsou Snowboard Zezula, Budweiser Budvar, Jägermeister Red Bull. Dalším partnerem je výrobce kamer Drift, oční klinka Duovize/​Neovize a samozřejmě naši demo partneři (viz níže). Hlavními mediálními partnery jsou televize Óčko, Eurosport, DeníkMaxim, dalšími mediálními partnery pak magazín Board, 4elements.cz, Studentskaleta.czZabil.cz.

PROGRAM

Na zastávkách Freeride.cz Just Ride! 2014 se opět dočkáte spousty zábavy a nabitého programu. Kromě tradičního demo test centra, kde si budete moci zdarma zapůjčit a vyskoušet hardware většiny značek na českém trhu, vás čeká opět několik soutěží o hromadu cen od našich partnerů, coaching zdarma, mini jib contest o parádní ceny, foto a video shooting na kopci, natáčení follow záběrů na kamerky Drift, které pak budou ke shlédnutí na internetu spojené se soutěží, focení skupinových fotek a momentek od Snowboard Zezula, občerstvení u Budweiser Budvar a Jägermeister stánků a spousta dalšího. 

DEMO TEST CENTRUM

I letos bude hlavním bodem programu tzv. demo test centrum, ve kterém si budete moci zdarma zapůjčit produkty většiny snowboardových značek na českém trhu a novinkou bude i pár freeski brandů. Jak jste už zvyklí, ve Freeride.cz stánku si nejprve vyzvednete oproti osobnímu dokladu tzv. demo pass, ke kterému tentokrát dostanete krásnou klíčenku Snowboard Zezula ;-) S demo passem pak vyrazíte k jednotlivým stánkům, kde vám na něj zapůjčí co budete chtít. Poté, co prkno nebo lyže vrátíte, dostanete na demo pass samolepku s logem dané značky. Ti z vás, kdo během dne sesbírají nejvíce samolepek, budou mít největší šanci získat některé z hromady cen od našich partnerů.

Letošními demo partnery jsou firmy Gravity, Flow, Burton, DC, Rossignol, Ride, Capita, Union, LIB Technologies, Gnu, Roxy, Nitro, Bataleon, Switchback, Rome, K2 Snowboarding, Nano, Faction, Line Armada. Ne všechny firmy pojedou na každou zastávku, takže pokud si chcete vyzkoušet produkty nějaké konkrétní značky, tak sledujte vždy konkrétní propozice, kde bude seznam demo firem vždy prezentován.

FREE COACHING

V programu letošního Just Ridu samozřejmě nebude chybět ani tradiční coaching, během kterého se budete moci dvakrát za den zúčastnit výukové session a přiučit se něco od našich profesionálních koučů. Pokud se necítíte na freestyle v parku, jeden z koučů bude k dispozici i pro učení základů na sjezdovce. K dispozici bude nově i jeden freeski kouč, takže si na své přijdou i ti co se budou chtít naučit nějaké triky na freestylových lyžích.

MINI JIB CONTEST

Ke konci dne proběhne přímo ve stanovém městečku jib contest, kterého se může zúčastnit kdokoliv z vás. Rozhodčími budou naši koučové a vyhodnotí se několik kategorií, vždy podle účasti. Ti nejlepší se mohou opět těšit na skvělé ceny od sponzorů.

FOCENÍ A NATÁČENÍ

Během celého dne bude ve snowparku a ve stanovém městečku pobíhat fotograf a kameraman. Ti budou snadno rozpoznatelní díky oranžovým Freeride.cz trikům, které budou mít pořád na sobě. Jednoduše tak poznáte, na které překážce zrovna bude fotograf (většinou tedy naše fotografka Bára Berdychová) číhat, abyste ukořistili pěknou fotku vašeho triku. Stejně tak náš kameraman (většinou to bude tradičně Bob Hausner), který z každé zastávky sestříhá do několika dnů po akci video. Fotky a video pak najdete samozřejmě na Freeride.cz.

SNOWBOARD ZEZULA FOCENÍ

Nejen akční fotky na kopci, ale i ve stanovém městečku bude probíhat focení. Díky Snowboard Zezula si na požádání můžete nechat udělat foto s kámošem, kámoškou, rodinou, jak chcete... a za chvíli budete mít fotku na památku v ruce! 

DRIFT FOLLOW-​CAM CONTEST

Ve snowparku se bude pohybovat i náš kolega s kamerkou Drift, opět označený oranžovým trikem Freeride.cz. Od něj si budete moci nechat natočit jízdu parkem, která pak bude k vidění na vimeo kanálu Freeride.cz nebo na FB page Freeride.cz Just Ride a následně bude zařazena do Drift Follow-​Cam Contestu. V něm vždy porota složená z našich koučů rozhodne o nejlepších editech dané zastávky, které postoupí do finálového kola. Tam se ve dvou kategoriích (jedna hodnocená porotou, jedna hodnocená veřejností) po skončení Just Ridu rozhodne celkem o čtyřech vítězích (2x snowboard a 2x freeski), kteří na jarní Winter Closing Party v Praze převezmou jako hlavní ceny kamery Drift.

DUOVIZE/​NEOVIZE MĚŘENÍ ZRAKU

Naším novým partnerem je oční klinika Duovize/​Neovize, která se specializuje na operace očí. Spousta z vás jistě nosí dioptrické brýle a na ježdění kontaktní čočky, moderní věda ale umožňuje i jiné řešení, a to formou operací očí, které vám vrátí bezchybný zrak a po které tak budete moci brýle i čočky jednoduše zahodit. Ve stánku Duovize/​Neovize vám zdarma změří zrak, poskytnou informace o operacích a rozeberou vaše možnosti. 

JÄGERMEISTER AFTERPARTIES

Nedílnou součástí všech Just Ridů budou i letos nadupané Jägermeister Afterparties, které proběhnou vždy v daném místě nebo v blízkých městech. Vystoupí na nich přední čeští DJs jako Akvamen, NobodyListen, N’Zym, Nimand a další, Jäger crew ale pro vás chystá i nějaké to překvapení. Mejdany se postupně odehrají v klubu Woko v Jablonci nad Nisou (po zastávce v Rejdicích), v klubu PM v Praze (po Monínci), v Inet Café v Železné Rudě (po Špičáku), v Radničním sklípku na Božím Daru (po Neklidu), v klubu Továrna v Jilemnici (po Vítkovicích), v hospodě Pod svahem (Karolinka), v tradičním party stanu v Deštném a na závěr v Base Campu ve Starém Městě (po Paprsku). Připravte si játra, protože budeme společně slavit parádní den na kopci ;-)

Tolik informace k letošnímu Just Ridu, takže se těšte a hlavně se modlete k matce přírodě, vesmírku, hvězdám, k Bohu, Krakonošovi, budhovi nebo komukoliv kdo by nám mohl pomoct s počasím. My věříme, že se to všechno zlepší a zima na české hory dorazí ve velkém stylu, takže stay tuned..! 

Veškeré informace hledejte na www.facebook.com/freeride.justride.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...