Jumpark - Letní sezóna 2015

Sněhy dávno roztály, ledy povolily. Nastalo dlouhé období sucha. Nic moc vyhlídky pro ty, kteří mají freeskiing a snowboarding v krvi, stejně jako my. Naštěstí ale na severu Čech existuje místo, pro všechny ski/snb pozitivní. To místo nese název Jumpark a své brány letos otevřelo již 16. dubna. V následujícím textu od kluků z Jumparku si představíme letošní podmínky a co vás čeká při návštěvě tohoto parádního místa.

Pro ty, kdo ještě neměl tu čest, tak projekt Jumpark vznikl jednoho krásného dne roku 2011 v mozcích trenéra české freeski reprezentace Romana Daleckého a jeho kumpánů. Hlavní chloubou Jumparku je dřevěná konstrukce tyčící se do výšky 16 metrů nad povrch zemský (po místním cukrovarském komínu se tak stala druhou nejvyšší Havraňskou stavbou), se dvěma odpalovacími rampami, potaženými takzvaným "kartáčem" s odpalovacími hranami ve výškách 1,5 a 2,5 metru - vzhledem k nejnižšímu bodu rozjezdu. Celá konstrukce i s dopadem je umístěna v bazénu, takže by si mnozí mohli myslet, že se skáče do vody, ale NE! Skáče se do molitanu, přesněji do automobilových hlavových opěrek a v malé míře do pěnových hadů, v průmyslu sloužících například k výrobě houbiček na nádobí. 

V Jumparku také najdete jednu kruhovou a dvě profi trampolíny, ze kterých je možné skákat přímo do molitanu. Dále se zde nachází jibová zóna s 5 metrů dlouhou pvc rourou, plážový volejbal, malý skok do molitanu pro bike, inline či skate a velký skok pro bike. V areálu je možné přespat buď pod stanem, nebo v malé ubytovací místnůstce, zařízené mimo jiné také ledničkou.

Jsi lyžař/​snowboardista sjezdovkového typu a ve svém lokálním resortu potkáváš partičku freestyle "chuligánů" a chtěl bys být jako oni, ale nemůžeš překonat strach ke svému prvnímu skoku a nevíš jak na to? Přijeď k nám, vše si zkusíš do bezpečného molitanového dopadu a poradíme ti "jak na to". V případě že už tak trochu víš "která bije" a chceš se pořádně proletět, tak velký skok je přesně pro tebe. Skok je s dostatečným air timem, mimo jiné vhodným i pro natrénování "doublů".

A co jsme pro tebe připravili na sezonu 2015? Asi nejvýznamnější změnou oproti letům minulým, byl zásadní zásah do dřevěné konstrukce obou odrazových ramp, kde došlo ke zvětšení profilového úhlu na prvním zlomu a tudíž ke snížení komprese, která dělala problém nejednomu snowboardistovi. Zvýšila se tím i plynulost celého rozjezdu a odrazovou hranu velkého skoku jsme museli posunout o metr dvacet směrem k molitanu, aby nedošlo ke zkrácení rovinky a přenesení komprese na odrazový rádius. Další zásadní změnou byla výměna značné části molitanových "hadů" za již zmíněné opěrky. Molitanové opěrky doposud figurovaly především na dopadu velkého skoku, vzhledem k pádům z velké výšky oproti skoku malému. Nyní je dopad pokryt z 85 % opěrkami a každý týden jich přibývá. Myslíme především na tvou bezpečnost. 

Hodně významnou novinkou je spolupráce se značkami Armada skisNitro snowboards. Můžete se tedy těšit na pravidelnou dávku cen a kempů pod hlavičkou těchto kultovních značek. Další novinky, nový web a přehled akcí chystáme.

Tak už víš, co budeš dělat přes léto nebo třeba už příští víkend? Jumpark je připraven na tvou návštěvu a pokud k nám budeš chtít dorazit, tak nehledej žádnou otevírací dobu, prostě zavolej na číslo 739 224 625739 224 625 nebo nám napiš na náš facebook, kdy chceš přijet, v jakém počtu a na kolik dní a my se na tebe připravíme. Pokud ti ještě nebylo 18 let, tak popros rodiče, aby ti pro nás na cár papíru vyjádřili souhlas s tím, že budeš využívat služeb Jumparku (nutné pouze při první návštěvě).

K dispozici bude také repro soustava, kterou si můžete napojit na váš telefon či počítač. Pro letní horké dny bude připravený malý bazén a pro zahnání hladu a doplnění energie také rozpálený gril. 

Díky a doufám, že se těšíte minimálně stejně, jako my.

Za Jumpark team, Pavel. See ya!

Ceník služeb:
Skoky ski/​snb do molitanu (v ceně je zahrnuto využití celého areálu) - 300Kč.
Velký skok pro bike - 150Kč.
Trampolíny a malý skok pro bike/​skate/​koloběžku/​in-​line - 150Kč.
Noc v Jumparku - 100Kč/​stan.
Půjčení lyží/​snowboadu - 50Kč.
Sazba je pouze denní.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!