K2 Local Camp 2013 - Freestyle Area Vítkovice

Zima na českých horách se nezadržitelně blíží a my vám dnes přinášíme info o snowboardovém kempu, který proběhne ve Freestyle Area Vítkovice. Kluci si pro vás připravili mnoho novinek a určitě o tomto kempu popřemýšlejte a zaznamenejte si data do svých diářů.

Součástí snowparku Freestyle Area ve Vítkovicích v Krkonoších je také výukové středisko Freestyle Academy, které pro vás připravilo ve spolupráci se značkou K2 snowboarding již třetí ročník snowboardového kempu s názvem K2 Local Camp, který letos proběhne ve dvou termínech.

K2 Local Camp 2013 je vhodný nejen pro příznivce freestyle snowboardingu, ale také těm, kteří se chtějí zdokonalit v klasickém snowboardingu. Coachingu ve snowparku se budou věnovat členové českého K2 snowboarding teamu jako je Ondra Bauer, Martin Kolařík, Martin Scream Bidlo či Kuba JP Petr. Hlavním cílem kempu je jezdecký progres všech účastníků bez rozdílu zkušeností, vítáni jsou jak úplní začátečníci, tak pokročilí. Kromě zmiňovaných freestyle coachů bude po celou dobu kempu přítomen také coach s licencí pro výuku klasického snowboardingu. Klademe důraz nejen na jezdecký progres, ale také bezpečnost, takže je jasné, že bez správně zmáklé základní metodiky není důvod hnát se hnedle do snowparku.

Ke kvalitnímu kempu patří také odpovídající kvalita snowparku, takže kemp bude probíhat v každý den upravovaném snowparku Freestyle Area Vítkovice, který patří aktuálně k jednomu z nejlepších snowparků v ČR. Na kvalitě snowparku se intenzivně pomocí těžké techniky a několika shaperů pracovalo již od léta a tak ve spolupráci s rakouskou partou Q-​Parks vzniklo na české poměry unikátní dílo. Ve třech sekcích nastavených dle náročnosti najdete více jak 25 překážek včetně šesti fungl nových a 8 luxusních skoků s hliněnými platformami v délkách od 3m do 18m. Snowpark navrhoval společně s vítkovickým headshaperem Migim také jeden z nejlepších evropských parkdesignerů Bernd Mandelberger, takže se máte na co těšit! Více info o revolučních změnách ve snowparku včetně 3D vizualizace set-​upu 2013očekávejte brzy exkluzivně na Freeride.cz.

Výuka bude samozřejmě individuálně přizpůsobena rozdílným zkušenostem kemperů tak, aby se bezpečně prokousával novými triky naprosto každý. Na kempu budou jednotliví kempeři rozděleni do několika skupin podle výkonnosti, kdy vždy na jednoho coache připadá maximálně 8 kemperů. Výuka vždy probíhá v poměrně striktním režimu, před výukou vždy probíhá strečink a cca. 30min. volného ježdění na zahřátí těla a poté následuje vždy v dopoledním a odpoledním bloku celkem pět hodin výuky. Každý z coachů sbírá v průběhu dne záběry svých kemperů a večer pak probíhá videocoaching, kdy se ježdění a případné chyby společně s komentářem coachů promítají na projektor. 

Součástí kempu je také doprovodný program čítající tématické workshopy jako je mazání snowboardů, konstrukce snowboardů, přednáška o stavbě snowparků, bezpečný pohyb po horách, splitboarding workshop by Míra Kube, nebo třeba kurz líčení a stylingu určený něžnějšímu pohlaví díky síti parfumérií Sephora.

Pro všechny kempery jsou připraveny hodnotné dárky od partnerů kempu v celkové výši 25.000Kč a také spousty energie díky Monster. Probíhat bude několik soutěží např. o nejprogresivnějšího kempera a kemperku, slalom na čas, nejvyšší ollie či minicontest ve snowparku, na závěr kempu také probíhá rozlučková párty s tombolou takže s prázdnou nikdo neodjede. Na místě bude také přítomen fotograf a kameraman, takže se můžete nechat zvěčnit na památku či účinkovat ve videu, které bude po kempech sestříháno.

Termín:
Pro letošní rok jsme pro vás připravili dva termíny, příjezd je vždy v úterý odpoledne a odjezd v sobotu odpoledne po výuce.
termín 1: 29.01 - 02.02.2013 (pátek 1.2. jsou pololetní prázdniny)
termín 2: 12.02 - 16.02.2013

Doprava:
individuální či možnost dopravy z Prahy přepravcem (za poplatek), odjezd z Černého Mostu.

Ubytování:
Penzion Škola - Vítkovice v Krkonoších
Situované 100m od snowparku, bezplatný velkokapacitní parking 50m.
Kapacita 35míst/​termín, prostorné a čisté 6 lůžkové pokoje.
Nově zbudované sociální zařízení s dostatečnou kapacitou osmi jednotek na chodbě.
Lyžárna, společenská místnost, možnost využití tělocvičny.

Strava:
polopenze (snídaně, večeře)
mobilní bar s alko/​nealko pitím, teplými nápoji.

Balíček obsahuje:
4x ubytování s polopenzí, pitný režim
4x permanentka (celý skiareál Aldrov tzn. klasické sjezdovky+snowpark)
20 hodin výuky tj. 5 hodin denně (freestyle snowboarding či snowboarding)
3x videocoaching
delegát - koordinátor po celou dobu kempu
fotograf (fotogalerie pro kempery)
kameraman (videocoaching+video z kempu)
pojištění (extrémní sporty), proti stornopoplatku v případě nemoci a neúčasti.
bezplatné testcentrum značky K2 (snowboardy+vázání), nutno předem domluvit.
doprovodný program a ceny pro každého účastníka kempu

Slevy:
-15% pro držitele studentských karet ISIC, IYTC, ITIC, ALIVE, STAFF CARD
-10% pro členy sportovního klubu Freestyle Area
-30% na snowboardové vybavení značky K2 a oblečení SUB Industries po zaplacení zálohy

Dárkové vouchery:
Připravili jsme pro vás také dárkové vouchery, takže můžete kemp věnovat někomu blízkému jako dárek. Možnost zaslání voucheru u tištěné či elektronické verzi lze uvést v poznámce v objednávkovém formuláři.

Přihlášku na kemp najdete na: www.freestylearea.eu/kempy
Dotazy týkající se kempu pište na: kempy@freestylearea.eu
Info a registrace bezplatného členství ve sportovním klubu na: info@freestylearea.eu

Na závěr velké díky partnerům:
K2 snowboarding, Dakine, SUB Industries, G-​Shock, Sephora, 69 Slam, Jagermeister a Monster Energy, a také mediálním bratrům z Freeride.cz!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!