O2 4x4 a O2 Rookie Cup začínají již tento víkend

Již tento víkend se pojede první ze série závodů O2 4x4 a O2 Rookie Cup. Co všechno vás na Kramolíně čeká se dozvíte z tohoto článku. A není toho málo...

Velká show se strhne tento víkend na Kramolíně ve Skiareálu Lipno. Tam totiž začne letošní ročník závodní série O2 4x4 Český pohár ve freestyle snowboardingu a rovněž O2 Rookie Cup. Jak jste se mohli dočíst v rozhovoru s Jardou Bočkem z AČS (najdete ho ZDE), jmenovaná závodní série prošla řadou změn, od kterých si všichni zúčastnění slibují výrazný vzestup kvality i atraktivity závodů. A to nejenom pro závodníky, ale i pro diváky. Program tohoto víkendu tak vypadá víc než slibně. Vše začne v Temple & Level Snowparku již v pátek 30. ledna otevřeným volným tréninkem a registrací. Snowpark bude vyshapovaný do luxusu, takže si ho všichni závodníci můžou poctivě vyzkoušet již den před závodem. Na sobotu 31. ledna je pak připraven samotný závod O2 4x4, který určitě bude stát za to. Podle zpráv, které máme, se na Kramolín chystá početná sebranka jezdců, včetně třeba Honzy Nečase, takže všichni očekáváme snowboarding na úrovni. Aby taky ne, když se v průběhu celé série rozdá čtvrt milionu na prize money a na celkového vítěze opět čeká auto na celý další rok od firmy Auto Podbabská.

O mediální pokrytí se bude starat nejenom team FReeride.cz, včetně hlavního videomakera Karkyse, ale také např. štáb pořadu 360°, který v této sezóně uvidíte na kanálu Nova Sport. 

Nezvykle bohatý bude i doprovodný program. O jídlo, pití a zábavu se postarají společnosti Uncle Ben´s, Snickers, Red Bull. Diváci budou rovněž moci otestovat prkna kolekce 2009 v Burton Snowboard Test Centru a případně si i vyřídit maily v ICQ/​Atlas stanu s internetem zdarma. Aby toho nebylo málo, v rámci doprovodného programu v sobotu vystoupí známá skupina Skyline a večer se pak všichni sejdeme na afterparty v Music klubu Exil, kde vás určitě roztančí osvědčený tandem DJ RobotDJ Jorgos.

Na sobotní závod O2 4x4 v neděli 1. února naváže letošní první závod pro jezdce (a jezdkyně) do osmnácti let - O2 Rookie Cup, který se rovněž pojede v Temple Snowparku. Určitě bude stát za to, vykopat se po párty z postele a jít se podívat, jak to zabíjí česká freestylová omladina.

Tímto jste samozřejmě všichni zváni. Kdo by snad nemohl dorazit, může se těšit na report, fotky i video. 

Podrobné informace a přesné propozice k oběma závodům najdete na www.snowboarding.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!