Ride Public Gallery 2012/2013 je tady!

Rok se s rokem sešel a je tu opět první listopadový den. Na Freeride.cz to neznamená nic jiného než spuštění dalšího ročníku oblíbené Ride Public Gallery. Od dnešního dne můžete vkládat svá videa a fotografie a zabojovat tak o ceny od Ride Snowboards v hodnotě téměř za 250.000,- Kč. Výherci se mohou těšit na snowboardy, vázání, boty nebo outerwear, celkový vítěz si opět odnese kompletní vybavení, a to jak v kategorii video, tak i foto. Je to opravdu jednoduché, stačí zapnout kameru, střihnout edítek nebo zmáčknout spoušť fotoaparátu. Neváhejte a jděte do toho!

Pro nováčky na naší stránce si Ride Public Gallery lehce představíme. I starší pardálové si ale mohou pravidla připomenout. Jedná se o amatérskou soutěž pro fotografy a kameramany, kteří mohou na naše stránky každý měsíc v období listopad až březen vkládat svá díla a získat tak opravdu hodnotné ceny od značky Ride Snowboards. I letos vaší tvorbu ohodnotí odborná porota. Tu jsme nijak neměnili, protože se osvědčila již ve dvou ročnících a věříme, že tyto komentáře jsou pro vás přínosné.

Minulý rok jsme vytvořili jednodušší prohlížeč, ve kterém můžete listovat mezi jednotlivými kousky, v kategorii FOTO pouze fotografie, v kategorii VIDEO pak pouze videa. Ve společné kategorii naleznete jak fotografie, tak videa, VŠE krásně pohromadě. Zrušili jsme několik nepodstatných věcí, které při vkládání pouze zdržovaly. Všechny vložené fotografie a videa se automaticky stávají soutěžními a zasahují do měsíčního výběru. Stejně jako loni, i tentokrát můžete vkládat videa z kanálu Vimeo, tak i z YouTube.

V sezóně 2012/​2013 proběhne pět soutěžních kol v obou kategoriích, které ukončíme finálovým kolem, ve kterém můžete do výsledků zasáhnout i vy. Všichni výherci, kteří se dostanou v měsíčních kolech na pomyslnou bednu, automaticky vstupují do finálového kola, ve kterém se rozhodne o absolutním vítězi v dané kategorii. Opět máme pro tyto dva vítěze připravený kompletní snowboardový setup „od hlavy až k patě“. Do finálového kola budete mít možnost zasáhnout i vy, a to formou lajkování na stránce Freeride.cz na Facebooku. Vaše lajky budou tvořit třetinu konečného výsledku. Druhou třetinu rozhodne naše odborná porota a třetí rozhodne Freeride.cz redakce.

Opakování je matka moudrosti, takže si pojďme shrnout celkový koncept a pravidla soutěže Ride Public Gallery. K tomu, abyste se dostali do soutěže, musíte přes svůj uživatelský profil v sekci Public Gallery vložit fotku (jednoduše vyberete v kompu a přidáte) nebo video (nejdříve natáhnete na Vimeo nebo na YouTube a poté zkopírujete a vložíte odkaz). Při natahování fotky si dávejte pozor na rozlišení, ideální je velikost 1000px u delší strany fotky naležato, 750px u delší strany fotky na výšku.

Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Soutěž je amatérská, proto nebudeme hodnotit videa či fotky vložené sponzorovanými jezdci nebo fotografy/​videomakery, kteří za peníze někdy pracovali pro Freeride.cz nebo jiný snowboardový subjekt. Svoje díla samozřejmě do Ride Public Gallery vkládat můžete, ale nebudete hodnoceni. Soutěž má za cíl pomoci amatérským jezdcům, fotografům a kameramanům a motivovat je k progresu! Každý má možnost vyhrát jen jednou měsíčně v dané kategorii s jednou fotkou nebo s jedním videem. Vložit jich můžete samozřejmě více, ale hodnocen bude pouze ten nejlepší kousek. To, že dříve vyhrál stejný člověk několikrát během roku, nechceme omezovat a tato varianta se může opakovat. Záleží pouze na vás, jak se budete snažit a jaké kousky budete vkládat do Ride Public Gallery. Pokud jste šikovní a snažíte se o co nejlepší výsledek, bylo by zbytečné vás brzdit a omezovat tak přísun kvalitního materiálu.

Zmínili jsme se o odborné porotě, která bude i letos stěžejním pilířem celého projektu Ride Public Gallery. Odborná porota se nám osvědčila, a proto jsme ji zachovali ve stejné podobě. Freeride.cz redakce vyfiltruje vždy deset nejlepších fotografií a pět nejlepších videí, které odborná porota oznámkuje body, na jejichž základě vybereme tři nejlepší z dané kategorie. Ty pak jednotliví porotci. Z loňska zachováváme i ověření originální fotografie, kterou si v případě výhry vyžádáme na vašem emailu nebo telefonu (prosíme tedy o uložení dat z fotografií, a v případě našeho oslovení o jejich zaslání), které máte uvedeny ve vašich profilech. Připomínáme, že pokud nemáte tyto data ve svých profilech vyplněny, může se stát, že vaši výhru nebude možné dodat. Proto si překontrolujte a případně doplňte aktuální emaily a telefony ve vašem PROFILOVÉM NASTAVENÍ. 

Nyní si představíme letošní sestavu poroty:

FOTO:

Kuba Vlček - Jeden ze zakladatelů magazínu Freeride.cz, fotograf, který se dřív věnoval výhradně focení snowboardingu a dalších akčních sportů. Na to se teď zaměřuje mnohem méně, ale čas od času potěší naše oči top fotkami, které dokazují, že je pořád jedním z nejlepších českých “action sports” fotografů. Momentálně se věnuje reklamní fotografii a vlastní tvorbě (společně s přítelkyní Julianou). Reklamní fotografii studoval na Fakultě umění a designu na Univerzitě J.E. Purkyně v Ústí nad Labem a teď dojíždí na Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. Kubovu práci můžete shlédnout na www.jakubvlcek.com.

David Blažek - Nejznámější český fotograf na poli extrémních sportů, jehož fotky viděl snad každý, kdo se alespoň trochu zajímá o snowboarding, skateboarding nebo freestyle motocross. V jeho portfoliu najdete jména mnoha českých sk8/​snb firem, především je dlouhodobým dvorním fotografem firmy Horsefeathers. Jeho fotky pravidelně vycházejí v časopisech Free magazine a Board, David zároveň publikoval snad ve všech známějších evropských magazínech, jako například Playboard, Onboard nebo Pleasure. V roce 2007 vyhrál kategorii “sequence” v nejuznávanější fotografické soutěži zaměřené na extrémní sporty Red Bull Illume. Více najdete na www.davidblazek.cz.

Aleš Foff - Jeden z dvorních fotografů našeho magazínu, který se od začátku své fotografické kariéry věnuje focení adrenalinových sportů, především pak snowboardingu. Jeho fotky se objevovaly téměř po celou uplynulou dekádu v časopisech Free magazine a Board, spolupracoval také s předními českými snb firmami. Aleš vystudoval vyšší odbornou školu umění a reklamy Orange Factory (obor reklamní fotografie) u profesora Miroslava Vojtěchovského a nyní se věnuje především reklamní fotografii v rámci své firmy 2inOne, nově je také členem &FLUX Family (http://andflux.com). Portfolio najdete na: www.2inone.cz.

Yan Renelt - Čerstvý absolvent bakalářského studia na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě nyní student v 1. magisterském ročníku Fakulty umění a designu na Univerzitě J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Bývalý fotograf v nakladatelství mafra kde rok fotografoval pro noviny MF DNES. V současné době fotografuje pro freeride.cz a specializuje se především na snb a bike.

VIDEO:

LIP Production - Martin „Bob“ Hausner – LIP Production je filmová produkce jejichž vyjadřovacím prostředkem je audiovizuální tvorba. Dávají reálnou podobu kreativním záměrům a zhodnocují investice do jejich projektů vložené. Individuální přístup k projektům, kreativita, důslednost a newschool metody jsou pro LIP Production samozřejmostí. Zásadní projekty Lip Production jsou spolupráce s Red Bull, Quiksilver,Mtv,... nebo autorské projekty Snowporning 2012 , Snow way. Více o LIP Production naleznete na jejich stránkách www.lipproduction.com.

Fullface Productions (Martin Vrbický a Štěpán Romanov) – Fullface Productions funguje již skoro 5 let. Oba kluci jsou rodáci z Karlových Varů. Vrbič studoval filmovou školu v Písku, Štěpán je samouk. Největší projekty: mountain bikové video Spectrum (2009), SugarBeat (2010/​2011) a That´s Alaska men (2011), který bude mít premiéru již tento pátek 4.11. v rámci akce Freeski Night. S kamerou kluci procestovali půlku světa: Alpy, Barcelona, Berlín, Hossegor, San Francisco, Aljaška, Bali atd. www.fullfaceproductions.com.

4elements (Honza Cvachovec) - Jeden z hlavních členů produkční skupiny 4elements, která jako první - ještě pod názvem Dai Aira - na české scéně rozjela DVD sérii zachycující adrenalinové sporty, především snowboarding, skateboarding a freestyle bmx. 4elements (Honza Cvachovec a Tomáš Znamenáček) se od té doby zabývá spoustou projektů souvisejících s produkčními a audiovizuálními službami. Mezi jejich klienty patří či patřily jak velké firmy a organizace (Poštovní spořitelna, Budějovický Budvar, Armáda ČR, Smirnoff, Lucky Strike, Coca-​Cola, Red Bull...), tak ty “kórové” (Horsefeathers, Burton, Vehicle, Funstorm, Represent, Mystic skates...). V minulosti 4elements stáli za televizními pořady Pomeranč a Letadlo, spolupracovali na pořadu Maxtreme a nejnovějším projektem je Element na kanálu Nova Sport. V neposlední řadě Cvachi a Znamen stojí za řadou videjek publikovaných na Freeride.cz. Více najdete na www.4elements.cz a především na http://vimeo.com/fourelements/videos.

Zrcadlovkou.cz (Mike Straka) - jezdec, redaktor, kameraman a moravská spojka. Mike se v posledních letech aktivně podílí na české snb scéně jako redaktor, kameraman a do nedávna i jako aktivní rider. V jeho současné redakční práci na FReeride.cz najdete recenze, rozhovory, reportáže, ale i slušnou řádku editů a videoreportů. Mimo toho Mike studuje v Brně a v ostatním čase se věnuje dalším videoprojektům. Jeho současným programem je hlavně osvěta v natáčení DSLR foťáky skrze web Zrcadlovkou.cz, který na jaře založil a dělá mu šéfredaktora. Většinu jeho práce najdete na jeho vimeo profilu http://vimeo.com/mikestraka.

Jak už jsme zmínili v úvodu, sponzor soutěže Ride Snowboards věnuje letos ceny v hodnotě necelých 250 000Kč, za což mockrát děkujeme a doufáme, že to patřičně oceníte vaší snahou! Opět zdůrazňujeme, že ceny jsou přesně dané a nejde je měnit za jiné velikosti. 

Listopad 2012 – VIDEO
1.místo – Ride snowboard Agenda 156 v ceně 8.200,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst - green vel. M v ceně 4.800,-
3.místo – Ride mikina Plaid – red plaid vel. M v ceně 1.875,-

Listopad 2012 – FOTO
1.místo – Ride snowboard Agenda 159 v ceně 8.200,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst – green vel. L v ceně 4.800,-
3.místo – Ride mikina Plaid – red plaid vel. L v ceně 1.875,-

Prosinec 2012 – VIDEO
1.místo – Ride snowboard Agenda 156 v ceně 8.200,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst – green vel. L v ceně 4.800,-
3.místo – Ride mikina Plaid – red plaid vel. XL v ceně 1.875,-

Prosinec 2012 – FOTO
1.místo – Ride snowboard Agenda 159 v ceně 8.200,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst – green vel. M v ceně 4.800,-
3.místo – Ride mikina Plaid – red plaid vel. L v ceně 1.875,-

Leden 2013 – VIDEO
1.místo – Ride snowboard DH 153 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride boty Flight – tan vel. 9US v ceně 5.300,-
3.místo – Ride mikina Heathered – black vel. M v ceně 2.200,-

Leden 2013 – FOTO
1.místo – Ride snowboard DH 155 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride boty Flight – tan vel. 10US v ceně 5.300,-
3.místo – Ride mikina Heathered – black vel. L v ceně 2.200,-

Únor 2013 – VIDEO
1.místo – Ride snowboard DH 157 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride boty Flight – tan vel. 10.5US v ceně 5.300,-
3.místo – Ride bunda Shacket – black wool vel. M v ceně 2.700,-

Únor 2013 – FOTO
1.místo – Ride snowboard DH 157 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride boty Flight – tan vel. 9.5US v ceně 5.300,-
3.místo – Ride bunda Shacket – black wool vel. L v ceně 2.700,-

Březen 2013 – VIDEO
1.místo – Ride snowboard DH 155 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst – green vel. XL v ceně 4.800,-
3.místo – Ride bunda Shacket – black wool vel. XL v ceně 2.700,-

Březen 2013 – FOTO
1.místo – Ride snowboard DH 153 v ceně 12.500,-
2.místo – Ride bunda Laurelhurst – green vel. XL v ceně 4.800,-
3.místo – Ride bunda Shacket – black wool vel. L v ceně 2.700,-

Ceny za celkové vítězství

VIDEO
Ride snowboard Crush 158 v ceně 10.500,-
Ride vázání EX - white vel. L v ceně 5.300,-
Ride boty Flight - tan vel. 10US v ceně 5.300,-
Ride bunda Ballard shell – bluebird vel. L v ceně 4.900,-
Ride kalhoty Madrona – stripe grime vel. M v ceně 3.900,-
Ride mikina Button – faded black vel. L v ceně 2.500,-
Ride triko Board l/​s – white vel. L v ceně 880,-
Ride kšiltovka Pleasure – black v ceně 600,-
(33.880,- celkem)

FOTO
Ride snowboard Crush wide 156 v ceně 10.500,-
Ride vázání LX - black vel. L v ceně 4.700,-
Ride boty Flight - tan vel. 10.5US v ceně 5.300,-
Ride bunda Ballard shell – bluebird vel. XL v ceně 4.900,-
Ride kalhoty Madrona – stripe grime vel. XL v ceně 3.900,-
Ride mikina Button – faded black vel. XL v ceně 2.500,-
Ride triko Board l/​s – white vel. XL v ceně 880,-
Ride kšiltovka Pleasure – black v ceně 600,-
(33.280,- celkem)

To je pro začátek vše, kdybyste měli jakýkoliv dotaz, napište své názory do komentářů nebo na redakční emaily, které naleznete v patičce na Freeride.cz home page. Jezděte, foťte, natáčejte, natahujte... do naší RIDE PUBLIC GALLERY.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!