Snowcamp Arosa / Lenzerheide 2015

I tento rok na vás čeká hodně oblíbený kemp, který má na starosti Petr Večeřa a jeho FlyingDog Production. Arosa je jedno z nejhezčích švýcarských středisek a zázemí tohoto kempu je na té nejvyšší úrovni. Hledáš kemp, kde si parádně zajezdíš, naučíš se nové věci a budeš v prostředí švýcarských hor? Pak si přečti následující řádky...

Každoroční projekt Snowcamp Arosa má od minulého roku díky propojení s vedlejším Lenzerheide pěkně našlápnuto. Středisko bude letos hostovat 4 denně upravované snowparky včetně U-​rampy, takže ti, co mají rádi freestyle, si jistě přijdou na své. Ti, co raději brousí svahy nebo holdují backcountry jistě potěší rozsáhlé prostory, kde si užijí mega oblouky na více než 220km značených tratích a nespočet kilometrů dlouhých pláních, vhodných na freeride.

Kdo jednou do Arosy přijede, jistě to v něm cosi zanechá. Nádherná panorámata, vesnice na konci údolí, ski vláček šplhající až do nadmořské výšky 1800m, bučící krávy, čerstvé mléko od farmáře, klid a mír. Příhodný je i jejich slogan – Arosa kann suchtig machen – Arosa může způsobovat závislost. 

Když se vypravíte na Snowcamp do Arosy, zažijete však mnohem víc. Grilování na sněhu, ollie contest při západu slunce, plavání v horkém bazénu mezi sjezdovkami nebo noční sjezd na sáňkách. Atmosféra, která na kempu panuje se však nedá nijak popsat, to si každý musí zažít sám. Parta se na kempu vytvoří rychle, neboť všichni chtějí jedno společné – něco se naučit a přitom si to pořádně užít. Bydlení není v panelácích, jak jste možná zvyklí z Francie, zde se bydlí v dřevěné horské chalupě ve vesnici Langwies, čítající 56 lůžek, 2x stolní fotbálek, 3x společenská místnost a luxusní kuchyň, kde můžete za odměnu pomáhat při přípravách pokrmů.

Náplní kempu je především to, abyste se něco naučili. Na kemp jezdí lehce pokročilí jezdci – každý účastník by měl zvládnout zatočit na obě strany a náš team coachů vám v průběhu týdenního kurzu zdokonalí techniku jízdy, naučí vás správné ollie a seznámí se základními triky. Součástí programu jsou také přednášky o snow produktech a horském vybavení. Dozvíte se, jak zacházet s pípákem při vyhledávání zasypaného v lavině, praktická část je samozřejmostí, vyzkoušet si můžete tzv. split board. 

Celé video z loňského ročníku můžete shlédnout na TOMTO ODKAZU.

Naučíme vás to, o co si řeknete. Snowcamp není přímo zaměřen na freeride ani na freestyle, ale přesnou náplň celého týdne podrobujeme momentálním podmínkám a také vašim vlastním zkušenostem a dovednostem. Pokud tedy nasněží, hlavní náplní týdne bude průzkum všech možných i nemožných sjezdů a skoků do prašanu – zde uvítají zkušenější sjezdaři nové prostory na straně Rothornu 2865 /​ Lenzerheide. Základní lavinový kurz a vyhledávání pomocí sond a pípáků je nezbytnou součástí celého kempu. 

Cena BASIC: 7.150Kč
10% sleva pro loňské účastníky (cena 6.500Kč)

Cena BASIC zahrnuje:
- Ubytování v Haus Strela od 8. – 15.3.2014
- Polopenze – bohatá snídaně a večeře o dvou chodech v Haus Strela

Program kempu:
- Přednášky
- Závody a soutěže pro kempery
- Testování materiálu
- Coaching, videocoaching – výuka, rozbor videa
- Grilovačka na Sit Hutte – Sunset Session
- Dárek od sponzora
- Vstupy na afterpárty v Arose
- Služby českého průvodce
- Foto a video materiál pořízený na kempu 

Doprava Praha – Arosa - Praha:
EXTRA 1.500Kč/osoba
Cena TOUR 8.650Kč včetně dopravy pohodlnými dodávkami
Pro loňské účastníky cena 6.500 + 1.500,- celkem 8.000,-

Skipass:
Skipas na celou oblast AROSA - LENZERHEIDE – 220km sjezdových tratí
skipas včetně dopravy Chur – Langwies – Arosa – Lenzerheide (vlak + autobus)
Cena skipassu:
Dospělí 6 dní: pro kempery snowcamp Arosa 2015 se slevou 20% z běžné ceny – 234 CHF
Studenti do 26 let: 177 CHF

Cena nezahrnuje:
- Závěrečný úklid Haus Strela
- Cestovní pojištění – povinné!!!
- Skipass

Další informace a rezervační formulář najdete na stránkách www.snowcamp.cz.

Foto: Martin Grobar

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!