SSB FreestyleZOO kemp 2012

FreestyleZOO banda nezahálí a připravuje pro vás další ze svých zimních kempů. Stejně jako minulý rok, i letos se bude SSB kemp konat v Rokytnici nad Jizerou. Pokud se chcete přiučit novým věcem na snowboardu, lyžích nebo kolech, následující text je právě pro vás...

Minulou zimu se v Rokytnici nad Jizerou odehrál SSB kemp (snb-​ski-​bike). Byl to sice již několikátý kemp, pořádaný pod hlavičkou FreestyleZOO, ale v Rokytnici se konal poprvé. Resort se díky několika přednostem jevil jako ideální, pro uspořádání takového kempu. Předpoklady se vyplnily, a tak následující zimu můžete očekávat druhý ročník rokytnického FreestyleZOO SSB kempu.

Středisko má totiž k freestyle snowboardingu, lyžování a kolu pozitivní přístup, tudíž je K2 mBank snowpark denně upravován mistrem rolbařem Kubou. Park má samostatný poma vlek s pohodlnými zahnutými tyčemi a disponíuje skoky i překážkami několika stupňů obtížnosti. Pod parkem je restaurant Kokrháč, se supr kuchyní a terasou s výhledem na snowpark. Ubytování je na příjemném pensionu Akuma, který se nachází u lanovky Horní Domky. Tagže s bagáží přijedete autem přímo před pension, a pak vždycky po snídani jen vyleze a jste na lanovce. A navíc se dá pojezdit v osvětleném jibparku ZOO-​COREX-​Gothajex, s přilehlým občerstvovacím zařízením U sněhuláka Dejny.

Jak probíhal loňský kemp, se můžete přesvědčit z videa. Z kraje kempu nás přivítalo slunečné počasí a park v pohodovém stavu, příjemně změklý, tudíž ideální pro první testování překážek a progressování. V parku je dlouhá táhlá boule s rovinkou, kde jsme trénovali techniku ollie, jakožto základu freestylu a nějaké ty rotace typu buttery. Po rozježdění jsme se vrhli na malou bedýnku, na kterou může najet opravdu každý a vklídku si vyzkoušet první slajdy nebo hrotit co to jde. A že si na takové lehce nakloněné bedýnce lze solidně narazit zadek, a že je třeba dávat bacha, se také mohl každý přesvědit. Ti, kterým již bedýnka nestačila, šli pojezdit lámanou bednu a velice oblíbené Áčko, které lze přejet jak normálně, tak i naskočit ze strany nebo jej v kulích transferovat. A protože se většina kemperů přijela na kemp naučit hlavně skákat a vychytávat graby, šli jsme se prolítnout. 

K dispozici jsme tu měli skoky mini, střední a větší. Tagže si dle libosti každý vybral, co mu vyhovovalo. Nejdříve se zopakovali základní graby nose, tail a indy a pak se šlo rotovat o jedna, tři a pětsetčtyřicet. Každému vyhovuje rotace jiným směrem, ale od toho jsme tu měli kouče, kteří zvládají základní rotace na všechny strany a názornou ukázkou triku, tak kemperům poslouží nejlépe. Koncem týdne, kdy se nám trocha pokazilo počásko a měli sme jarní splašené přeháňky, jsme si vystřelovací potrubní rouru, umístili pěkně doklídku na zem. A za hegeše na obloze se vklidu progressovalo dál, přičemž si všichni mohli vyzkoušet desky Bataleon s triple base technologií. A protože kempeři byli neúnavní a do ježdění opravdu nadšení, nezewlilo se a pojezdilo se i ve večerním jibbparku Zoo-​Corex-​Gothajex na bedýnkách a V3eSce. 

Ve večerních hodinách se balancovalo na Indo-​Boardu, soutěžilo, videokoučovalo, promítalo a tak podobě teoretizovalo. Výhercům Jajda ze Ski Servisu Udatný pospravil a navoskoval vercajk, rozdali se dárečky od sponzorů, Lebeďák se v parku prolít na kole a šlo se do streetu. Navštívil nás totiž Palmička s gumou, kterou jsme využili pro přeskok rozvodněné říčky. A tam se opravdu ukázalo, že kempeři nejenže ollie dávaj poctivě, ale že se dokázali poprat i s panem adrenalinem. Jedinej, kdo se vykoupal v ledový vodě byl Chameleon, který se do bujaré vody vrhnul za záchranou foťáku. Za zdárné proběhnutí kempu patří díky: Bataleon, Ski Areál Rokytnice, Pension Akuma, Restaurant Kokrháč, Ski Servis Udatný, RUMMIE, Frebording.cz, Banshee Bungee, Monster energy, Skateboards.cz, Feetish Film, FreestyleZOOZoo-​Core-​Crew.

Nadcházející zimu se kemp uskuteční opět v březnu, ale o týden dříve, přičemž program bude obdobný, cena stejná a počasí ne-​li stejně, tak ještě více dopohody. Navíc kempery čekají soutěže o ubytování od www.modrypension.cz, handmade kulíšky a čelenky Coolwool a o figurku Chuck Buddies. Aktuální info o snowparcích K2 mBankZOO-​COREX-​Gothajex, naleznete na Freeride.cz, v sekci Parks Info. Tagže můžete průběžně sledovat stav parku a ujistit se, že v Rokytnici se denně rolbuje park mašinou ParkBully a ne klávesnicí via net, a že se park staví v reálu a ne v 3D vizualizacích.

Propozice:
místo: Rokytnice nad Jizerou
datum: 4.-10.3. 2012
ubytování: Pension Akuma
délka: 6 nocí, 6x skipas
snowparky: K2 mBank, ZOO-​COREX-​Gothajex
cena: 5450,- Kč s polopenzí (10% sleva pro účastníky jakéhokoli FreestyleZOO kempu)
ski koučové: velbloud Mario a Richard kuna Skálové, Martin levhart Moudrý
snb koučové: Chameleon Freeman, Boris rorýs Čičman, Petr spinosaurus Bulušek, Honza pižmoň Řízek
info mail: zoocorechameleon@gmail.com
info tel: Freeman 774 267 495, Pavla Christophová 602 129 981
program a přihlášky: camps.fszoo.net

Další zajímavé články

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

MSJ 2024: Parádá! Péťa Müller si proklestil cestu do finále slopestylu

Hned na úvod Mistrovství světa juniorů 2024 v Livignu dokázal Péťa Müller v nabitý konkurenci postoupit do finále slopestylu...