Forum - Vacation

Nadupaný teaser (viz. níže) a dlouholetá dominance Forum, FSQ, SB party na poli snb videjí automaticky zařadila tenhle kousek mezi videa, která prostě nejde vynechat.

A přesto, že pánové naznačovali, že si letos vybrali dovolenou, je jasný, že ji strávili v prostředí sobě vlastním, tedy půlka z nich ve městě a půlka na horách. 

Prvním výletníkem, který z města vyjíždí spíše jen „na chatu“ je nenápadná stálice Jake Welch. Kdo by od ridera, jehož zná většina lidí jako manžela Torah Bright, čekal nanejvýš slabší průměr se velice splete, protože tenhle kluk dokáže držet krok s celou partou krok při výletech na hory i projížďkách po městě.

Nic Sauvé, kterého výlet do teplých krajin rychle omrzel si chladí hlavu doma v Quebecku a i letos dokázal, že v „jeho“ městském prostředí nemá mezi staršími ani mladšími kumpány nemá konkurenci. Nejvybranější spoty velikosti XXL a triky na nejvyšší úrovni. Jestli by někdo měl symbolizovat moderní street jibbing, nebál bych se říct, že v posledních letech je to tenhle francouzský Kanaďan.

Skandinávská dvojka Alek Oestreng – Daniel Ek si může dát dovolenou úplně kdekoli a můžete si být jistí, že to bude stát za to. Pokud je váš ideální víkend ježdění ve snowparcích, tihle kluci vám ukážou spoustu možností jak na to. Stylové třistašedesátky i doublecorky v originálních provedeních. Bang!

Ještě víc prostoru si zasloužili Cam PierceNiko Chioffi, tihle dva už k Forum partě neodlučitelně patří a tak všichni dobře víme jak tráví volný čas. Město nabízí celou škálu možností a kluci toho patřičně využívají. Transfery, dropy, raily a hlavně jejich typické wallridy zase stojí za to!

Už loni jsem psal o Austenu Sweetenovi jako Youngblood talentu číslo jedna a ani letos mě nezklamal. Jeho part je sice kratší, ale nechybí pecky všeho druhu a to včetně poctivých poletů do prašanu.

Nepřehlédnutelnou postavou je v tomhle teamu od jakživa Stevie Bell. Nejen, že je černý jak bota, ale taky proto, že je sám sebou a svým stylem inspiroval víc jezdců než kdokoliv jiný z teamu. Jako vždy potěší wallridy, jibbingem a aby zlí jazykové neměli možnost cokoliv namítat, nakonci vypráskne v backcountry doublecork, jak ze žurnálu. Stevie je pán!

Andreas Wiig je profíkem přes deset let a za tu dobu nechyběl u ničeho podstatného co se ve snowboardingu odehrálo. Tentokrát se vrací s profilem, který okamžitě připomene jeho legendární představení ve Videogangs, popový hity a pořádný polety mu prostě sedí. První z mladé skandinávské vlny sice překročil třicítku, ale taky ukázal, že s klukama, kterým ještě nerostou vousy umí držet krok, vždyť byl jedním z prvních, kdo vytáhli double cork… a pořád to nezapomněl, spíš naopak.

Poslední s kým se podíváme na dovolenou je horká hlava Pat Moore. Pro připomenutí můžeme zmínit jeho přejezd jezera na sněžném skůtru v That’s it, That’s all. Tenhle zabiják ale není jen jeden z lidí ve stínu T. Rice, jeho styl, technika i schopnosti jezdit cokoliv z něho dělají jednoho z nejlepších jezdců planety a po přestupu Johna Jacksona není pochyb o tom kdo ovládl tohle video. Pat je zpátky, přesně tak jak ho známe z Forum or Against Em. První půlka profilu ve streetovém duchu s transfery a jibbingem v nejčistějším provedení a pak pořádná porce poletů do pudru… Rock’n’roll!

Celý videjko funguje jako vždy skvěle jako celek a každý si v něm najde to svoje. Celá parta nás potěší jako každý rok a daří se jim dělat i povedené odkazy na předchozí videa. Soundtrack padne jako ulitý a nechybí ani tradiční intra a hrané pasáže.
Prostě Forumáci nezklamali ani když tohle video pojali jako dovolenou. Takovýhle prázdniny jim všichni můžeme totiž jenom závidět!

Hodnocení FRedakce zni: 8/​10

Na závěr ještě nemůžeme zapomenout na blížící se premiéru, která se odehraje již ve středu v pražském klubu Radost FX za účasti DJ's Frikyho, Akvamena a Robota. Další info najdete na plakátu nebo v našem kalendáři.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!