Absinthe crew v Praze - fotky & video

Uplynulý víkend se pro nás nesl ve jménu Absinthe, a to ne kvůli tomu, že bysme se ve velkém oddávali pití tohoto alkoholického nápoje. V Praze jsme totiž společně s Free magazinem pořádali premiéru nového filmu od Absinthe Films s názvem TweI2ve, na kterou do pražského klubu Roxy dorazilo více než 1000 z vás. Teď se k tomu všemu vracíme krátkým textem, ale především fotkami a videem od LIP Production.

Už se stalo takovou malou tradicí, že pro vás společně s kamarády z Free magazinu každý podzim připravujeme snowboardovou párty, která většinou bývá úplně prvním setkáním před novou zimní sezónou. Hlavním programem je pokaždé premiéra nějakého kvalitního filmového kousku, ať už z produkce naší nebo světové. Určitě si pamatujete na naše filmy Vo(a)yage, The LAB či Snowporning, nebo na ty od Pirate Movie Production a Absinthe Films. Po loňském Snowporningu v Kostele a pirátském Hooked v Retru jsme se rozhodli pro změnu místa a po několika letech se vrátili do legendárního klubu Roxy, který nedávno prošel velkou rekonstrukcí.

Na začátku ale samozřejmě byla komunikace s produkcí Absinthe Films, která loni sice Prahu vynechala, ale předloni skončila premiéra filmu Neverland velkým úspěchem. Opětovný zájem party kolem Patricka "Brustiho" Armbrustera, Justina HostynekaDavida Vladyky o zastávku v našem městě nás proto hodně potěšil a ani na minutu jsme neváhali. Slovo dalo slovo a díky kooperaci Free magazine - Freeride.cz - Nike Snowboarding - Jägermeister - Red Bull - YES snowboards - Swis-Shop.cz - OakleyDesperados za podpory mediálních partnerů Studentskaleta.czKulturní pecka se sobotní mejdan proměnil ve skutečnost.

Vrátíme se ale k sobotnímu dopoledni, kdy Absinthe parta přijíždí do Prahy jako vždy svým efektně obrandovaným "Twe12ve" (jak zní letošní název absinťáckého filmu) autobusem a parkuje na Štvanici hned vedle Mystického skateparku. Právě tady je pro ně zařízeno dočasné kotviště, klid a přívod elektřiny. Vítáme celou crew, která se pomalu trousí ze svého momentálního pojízdného domova, upraveného speciálně pro premiérovou tour, během které je v plánu celkem 21 zastávek. 

Zdravíme se s Patrickem Armbrusterem aka Brustim (kameraman, střihač a především zakladatel a hlavní producent Absinthe Films), dále s Davidem Vladykou, který stejně jako Brusti pochází ze Švýcarska, ale předky má v Čechách (později se i potkává se svojí českou tetičkou), produkční a PR manažerkou Kelli Kellenberger. Jako první z jezdců vystupuje Wolle Nyvelt, následován Romainem De Marchim a později potkáváme i JPho Solberga. Jediné mírné zklamání je neúčast Davida Carriera-​Porcherona aka DCPho, který nakonec do Evropy nedorazil a dal přednost Absinthe premiérám v USA a Kanadě. Na klucích je vidět, že jim včerejší mejdan ve Vídni dal dost zabrat, obzvláště RDM nezůstává nic dlužen své rockstar pověsti a hnedka se odpotácí kamsi do centra, aby se o pár hodin později vrátil o něco čerstvější.

Kluci jsou ale profíci, takže i přes kocovinu s nimi LIP parta natáčí krátké rozhovory a s Wollem dokonce i skateboarding na Štváně. My mezitím v Roxy dokončujeme přípravy na večerní mejdan. Těsně po osmé otevíráme klub, který se velmi zvolna začíná plnit. Kolem půl desáté se rozjíždí autogramiáda a když vidíme, jak se kolem Wolleho, JPho a Romaina hromadí lidi a kluci se podepisují nejen na Twel2ve plakáty, ale i na ruce a další části (především dámských) těl, začínáme být víc v klidu - vypadá to, že lidí přijde dost.

O pár desítek minut později odstartuje spíkr a ex-​snb-​redaktor Free magu Ondra “Šímák” Šíma společně a Patrickem Armbrusterem samotnou projekci. V tu chvíli je Roxy tak akorát zaplněné, takže snad všichni dobře vidí na plátno jak si představovali. Po nutných, ale zároveň (si troufáme říct) zajímavých reklamních spotech partnerů přichází na řadu samotný film "Twel2ve", o kterém se nebudeme více rozepisovat, protože už připravujeme recenzi. Shrnout se to dá asi takhle: spousta prašanu, ani jeden záběr z parku, dva párty nabité street jibbingem, bc kickery, AK, kytary.

Už během filmu všichni oceňujeme nadšeným potleskem a pískotem některé nejefektnější triky a freeridové sjezdy a na konci se strhává aplaus jako v divadle po povedeném představení. Jsme s Absinthe boys na pódiu, takže slyšíme jak jsou z reakcí naprosto nadšení, což nás hřeje ze všeho nejvíc. Následuje tombola, ve které se rozdává batoh a cestovní taška od Dakine, brýle Oakley, snowboardové boty Nike, mimochodem úplně první, co se do Česka dovezly (od října bude značka Nike Snowboarding poprvé v prodeji i v ČR, a to exkluzivně v obchodu Store #13 v pražské Vodičkově ulici) a na závěr prkno YES Jackpot. Neplánovaně ale JP a RDM představují ještě jedno limited edition YES prkno a nabízejí ho klukovi, který co nejrychleji donese na pódium podprsenku svojí (nebo jiné) holky. A za chvíli už si jeho majitel prkno výměnou za podprdu odnáší zpátky do davu. Ani ti, co nic nevyhráli, ale nemusí truchlit, za chvíli se na ně totiž snáší sprcha všech možných menších dárečků.

Další je na programu ještě jeden film, a to "YES, It’s a Movie", a po něm už přichází na řadu DJ Friky se svou jedinečnou videoscratching show, při které se hlediště mění v taneční parket. Potom, co se k Frikymu přidává DJ Flux a rozjíždí se klasická Trouble Team show na čtyři gramce, se parket rozšiřuje i nahoru na stage a mejdan jede až do pěti do rána.

Co víc dodat. MOC DĚKUJEME všem, kdo jste v sobotu do Roxy dorazili! Bylo vás více než 1000 a společně jsme si užili parádní první mejdan sezóny. Pokud se vám ale přecijen něco nelíbilo, prosíme dejte nám vědět tady v komentářích, abychom věděli co pro příště zlepšit. Na závěr vzkaz od Absinthe party, který pro autentičnost necháváme v angličtině:

The Prague stop was a blast! We all had a great time and our expectations were more than met. Our entire crew was looking forward to come to Prague which is our most exotic destination and one of the most beautiful cities in the world. The crowd was off the hook which made the night that much more fun. Definitely a highlight that will stay! We can't wait to be back again. - Absinthe Films crew (Brusti, David, JP, Romain, Wolle, Kelli...) 

Pokud jste se do Roxy nedostali, mrkněte alespoň na fotky a videjko od LIP Production:

Thanks to: Nike Snowboarding, Jägermeister, Red Bull, YES snowboards, Swis-Shop.cz, Oakley, Desperados, Roxy klub, Studentskaleta.cz, Kulturní pecka, Jooey Kasl, LIP Production and ABSINTHE FILMS CREW!

Další zajímavé články

Akce Horsefeathers Sneak The Tweak otevřela snowpark na Mölltalu!

Nový snowpark na rakouském ledovci Mölltaler Gletscher slavnostně otevřela akce Horsefeathers Sneak the Tweak!