BCB Summer Jibbing Vol. 5

V druhé polovině července proběhl v Janovičkách u Broumova další ročník oblíbené snb a freeski akce BCB Summer Jibbing. Jak celá akce proběhla, se dozvíte v následujícím reportu a fotogalerce od Novase.

Je víkend 23. - 24.7. a já jsem na krásném místě v Janovičkách na Broumovsku, kde se letošní poslední červencový víkend opět konala akce BCB Summer Jibbing Vol. 5, která zahrnuje i legendární áftrpárty, ale kouknem na to pěkně popořadě.

Už v pátek se na místo konání sjíždělo spousty nadšenců, kteří nechtěli přijít ani o tu nejmenší píď legrandy a hlavně rajdrz si chtěli skluznicí osahat trubku co nejdřív, aby v sobotu lidem ukázali pořádnou show. Čekala na ně 5m trubka5m T-​box. Mezi tím se dolaďovaly poslední detaily, chystaly se další atrakce jako slackline, indoboard, mountainboard, obří klouzačka a hlavně skimmboard, který byl na BCB Summer Jibbing novinkou.

Všichni co již dorazili, přežili pátek bez újmy a větší kocoviny. Ráno se douklízelo a doladily se poslední mouchy. A pak už se za krásného slunečného dne čekalo na zbytek rajdrz a především na diváky. Na ty čekal i letní bar nabitej drinkama, výčep a grill s kejtou.

Jako první co se rozjelo, byl právě skimmboard, na kterém se jezdilo od rána až do noci, jelikož bylo úmorné vedro a být s prknem ve vodě bylo velice nadpříjemné. V polovině dne, když už všichni dorazili a areál byl plnej, začalo se jammovat na překážkách jak SNB, tak i FREESKI. Na to, že je léto v plným proudu, padaly tam hrozný pekla a občas hrůzný faceplanty.

Asi po hodince, se vyhlásila pauza na oddech a všichni se šli klouzat. Rozumněj tomu tak, že se zábava přesunula na asi 50m dlouhou plachtu, kterou místní hasiči pokryli pěnou, a kdo chtěl, mohl si sjet sjezdovku v nejrůznějších polohách, aniž by mu umrznul zadek. 

Jakmile ze sebe všici smyli pěnu, začal se BestTrick a napočítal jsem minimálně padesát párů vyvalenejch očí. Kluci se totiž vůbec nešetřili a ukázali nám, jak se to na trubkách dělá pěkně ve stylu. Potom se všici přesunuli na BestTrick pro veřejnost na skimmboardu, a to byla veliká bžunda. 

Den pomaličku končil, přicházel večer a vyhlášení výsledků. Slunce zapadlo a mohla začít druhá fáze celé akce, a to je LEGENDÁRNÍ afterpárty ve vojenském stanu… No a pak se najednou noc pomalu změnila v den.

Tímto chci poděkovat klukům, kteří to vše připravili, starali se o nás a sehnali sponzory, bez kterých by to nešlo - Jägermeister, Bezvajglu.cz, Snowpanic.cz - Freeski & longboard shop, Old Town Skate & Street Shop, Veba, GoFreestyle.cz, Gibbon-Slacklines.cz, Broumov, Freeride.cz, Tiskárna Broumov - www.fotodarky- broumov.cz, Lutoma s.r.o.

Výsledky

SNB:
1. Adam Černý
2. Volvo Čížek
3. Martin Ploc
BestTrick SNB - Martin Ploc

FREESKI:
1. Matěj Perný
2. Jan Ježek
3. Martin JP Ďuriš

SKIMMBOARD: 
Adam Černý

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.