Český holčičí tým vyhrál Red Bull Shr3d 2014!

Letošní sezóna je plná úspěchů českých snowboardistek. Tím dalším je triumf tříčlenného českého týmu pod vedením Šárky Pančochové v originální a prestižní soutěži Red Bull Shr3d, která se odehrála v uplynulých několika dnech v rakouském Kaprunu!

Vítězné video českého týmu, které natočil a sestříhal Tomáš Hudec:

Tři týmy o třech členkách, tři kapitánky - pro riderky Red Bullu, tři druhy terénu (pow, street a park), tři dny času na natočení materiálu a jako výsledek tříminutové video, podle kterého určí diváci finální pořadí... To je originální koncept akce Red Bull Shr3d 2014.

Od středy do pátka měly tři týmy v rakouském Kaprunu, respektive v resortu Kitzsteinhorn, čas na natočení záběrů pro svoje finální edity. Proti sobě nastoupily tři crews. Českou vedla jako kapitánka Šárka Pančochová, kterou doplnily Didi AugustinováTerka Čermáková. Ty se do akce nominovaly díky svým editům, které mohla zaslat kterákoliv holka co jezdí obstojně na prkně. Za kamerou stál Tomáš Hudec a všechno kolem českého týmu fotila naše FR fotografka Bára "BeeBee" Berdychová.

Soupeřkami našich holek byly Angličanky pod vedením známé Aimee Fuller, ke které se přidaly Becky MendayStef Nurding. Třetí parta byla rakousko-​maďarsko-​polská, kde Red Bull riderku Annu "Panku" Gyarmati doplnily Tini GruberAgniezskou Rusin. Všechny tři týmy na Kitzteinhornu nemohly čekat lepší podmínky. Metr nového prašanu, azuro a perfektní park, a to všechno se promítlo do tří editů, které se utkaly o vítězství.

Bodování se skládalo ze dvou částí. Ta první, důlěžitější a bodově více hodnocena proběhla v sobotu přímo v útrobách hradu Kaprun, který čas od času slouží jako parádní místo pro mejdany. Nejprve byly divákům promítnuty všechny tři videa a ty je následně měli ocenit co největším "bordelem", který měřil decibelmetr. Naše parta sice zaostala o chlup (0.2.dB) za domácí rakouskou crew, ale k jasnému vítězství jim pomohly hlasy vás fanoušků. Druhá část bodování totiž spočívala právě v počtu "lajků", které mohli všichni uživatelé facebooku dát svému oblíbenému týmu. 

Od šesti hodin odpoledne do devíti večer sesbíralo české video neuvěřitelných 2300 likes oproti 584 britským a 472 rakouským. Podle pravidel se následně počet liků vydělil stem a výsledný počet bodů se přičetl k decibelům. Naše holky tak vyhrály suverénně s bodovým hodnocením 132.5 před týmem Rakouska (114.4) a Velké Británie (109.1)! Jste to tedy právě vy, kdo jste našim holkám pomohli k vítězství v Red Bull Shr3d a holky s Tomášem vám za to moc děkují! 

No a jelikož jsme byli během celého Red Bull Shr3d na kopci a samozřejmě jsme nechyběli ani na hradě Kaprun na vyhlášení, můžeme potvrdit, že naše holky to zabily nejen na sněhu a Tomáš za kamerou a při střihu (kdy na to měl cca 17 hodin čistého času), ale konkurenci česká parta nenašla ani na parketu během afterparty. Oslava to byla velkolepá a naprosto zasloužená :-)

Veškeré další informace hledejte na www.redbull.cz/shr3d.

Video rakouského týmu (2.místo):

Video anglického týmu (3.místo):

PS: Bára Berdychová nafotila během Red Bull Shr3d spousta doposud nezveřejněných fotek a Tomáš má hodně záběrů, které nebyly použity, takže se rozhodně těšte na další materiál!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!