Chomutovský pohár 2014

Zimní sezónu u nás v sobotu 27. září odstartovala povedená jibbová akce, pod kterou se podepsala parta Maximal Animal. Pojďme se vydat na Chomutovský pohár 2014!

Zima už je nervózní jak Pražák v Brně a vlastně my taky! Pomalu se to blíží a každej chce na sníh! Proto jsme nemohli odolat a na konci září vyrazili směr Chomutov, kde známá partička Maximal Animal společně s agenturou Sport Garant s.r.o. pořádala Chomutovský pohár lyží a snowboardu na podporu dětí, mládeže a kultury v daným regionu. Na programu byl pro nás určitě pilotní jibovej kontest, ale kromě něj taky plno dalších aktivit! Nuda zkrátka neměla šanci dostat se na povrch!

Sobotní den na chomutovském náměstí 1. Máje notně podpořilo super počasí. Sluníčko se nestydělo vytáhnout svůj ksicht a to samozřejmě přilákalo i početnej dav lidí. Ty se právě kromě jibingu mohli těšit třeba na taneční kreace od skupiny Beethoven DC, autogramiádu českých olympioniků a reprezentantů (Mário Skála, Martin Mikyska, Eva Berná) nafukovací skákací hrad nebo se mohli porozhlídnout a napojit a nadlábnout na stáncích, kde samozřejmě nechyběl ani FReeride.cz kousek. Všechny sněhu chtivý ale určitě nejvíc vzrušovala velká profi konstrukce, na který hrály prim dva fungl nový jiby – hokejka a speed rail, který obklopovalo několik tun sněhu, kterej ze svýho podpalubí pustil hokejovej tým Chomutovských Pirátů.

Čumět doma je zábavný jako sledovat Bridget Jonesovou v makedonštině, takže Chomutovskej pohár nalákal fakt velkou bandu jezdců a nechybělo ani plno provařenejch jmen! Snowboardistů a lyžníku se na rozjezdu mačkalo hned nějakejch šedesát cápků a pár příslušnic něžného pohlaví! Po slavnostním otevření, kterýho se chopil Olympionik Mário Skála mohl vypuknout trénink a hlavně kvalifikační jam, kde každá kategorii měla celkem jednu hodinu na to předvíst, ty nejlepší tríčky. Času určitě dost a tak pro porotu určitě nebyl nejlehčí úkol vybrat dvanáctku lyžařů a boardistů, kteří nejvíc nasolili a mohli se těšit na večerní finálo za umělého osvětlení!

Finálovej cirkus spustili boardisti, do kterýho se probojovalo jedenáct chlapáků a za slečny jako jediná Klára Janíková. Diváci nešetřili povzbuzováním, což samozřejmě byla voda na mlýn náročnejch triků. Mezi ně určitě patřila 540 z hokejky, kterou pokořil Míša Bíša a nakonec si odvezl třetí flek. Celej den mu hodně dobře sekundoval Tomáš Císař, čehož si všimli i porotci a nakonec ho pasovali na druhej flek. Prvním držitelem chomutovského poháru se pak stal Darek Bergmann, kterýmu se několikrát povedlo vymotat 270 na 450 out

Po jednoprkýnkářích přišli na řady lyžníci, kteří se taky nenechali zahanbit. 270 na, precly, switchupy nebo 450 out tohle všechno bylo v jejich menu. Nakonec to byl celkem souboj stáří s mládím. Porota totiž nakonec uvařila následující nejlepší trio. Třetí flek bral Maty Vránek rider s nejstarším datem výroby. Jibovej král Martin Moudrý díky svejm 270 na precl 270 out a díky dalším 270 kombům bral stříbrnej flek. A pro hlavní Chomutovský pohár si pak mezi lyžníky došel jeden z nejmladších a to Vojta Břeský! Ten v podstatě jako skoro jedinej předváděl třeba fs switchupy 450 ven. Pochvalu si ale zaslouží i další mlaďák domácí Matouš Karlík! Mlaďáci prostě zabíjej a to je dobře!

Speciální pohár si z rukou pana primátora Jana Mareše stejně jako vítězové předchozích dvou kategorií ještě odnesla za holky Klára Janíková hlavně za svůj grind 50-​50 360 out z hokejky a pak Olympionik Mário Skála právě za poctivou účast na Olympijských hrách v Soči! Po hodně vydařeném dnu to pak chtělo hodně výbušnou noc. Tu my už bohužel díky nedostatku energie nezvládli, ale jak známe bandu Bass Drop bylo jasný, že Chomutovem se táhnuly otřesy minimálně 8. stupně Richterovy stupnice!! Příště napravíme a teď nezbývá než Maxima Animal poděkovat za parádní zvládnutí parádní akce! Spokojenost! Na start sezóny pět hvězd… 

Výsledky Chomutovskýho poháru:

Snowboard:

1. Darek Bergmann
2. Tomáš Císař
3. Michal Bíša

Freeski:

1. Vojta Břeský
2. Martin Moudrý
3. Maty Vránek

Pohár SNB: Klára Janíková

Pohár Freeski: Mário Skála

Video z Chomutovskýho poháru od Laco Bittnera (videoakce.cz):

Foto: Honza Fučík, video: Laci Bittmer

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...