Custom Longboard Trip II.

Dnes tu máme report s videem od party z Custom Boards, která vyrazila na svou druhou cestu. Tentokrát se vydali z Přerova směr Brno. Jak se na tomto tripu měli se můžete přesvědčit v následujícím textu...

Uběhlo již několik týdnů od chvíle, co jsme vyrazili na další longboardový výlet (první trip jste mohli shlédnout zde) s pořadovým číslem 2. Jelikož bylo poměrně málo času a PR oddělením stále neoplýváme, dostat se k napsání krátkého povídání byl docela těžký úkol. 

Po první zkušenosti s "dálkovým longboardingem" a překonání první části z beskydské Bumbálky do Přerova, jsme prakticky už po cestě střádali plány co dále. Adam Colton a jeho kumpáni už projezdili na prknech světa kraj a my už věděli, že to jde. Je to jen o tom, že musíte chtít. Hned na začátku by se asi mělo přiznat, že tyto výlety jsou v našem podání trochu méně "sportovní" než od zahraničních kolegů. Po jednom či dvou kouscích to ale přeci jen jede lépe :).

Po delším váhání, zda z Přerova vyrazit za "pepíky" do Prahy či dolů do Vídně, nám nakonec jako smysluplnější plán přišlo využití stezky Greenways. Ta směřuje právě do rakouské metropole, takže "so, let's go!". Po zvážení našich časových možností, jsme nakonec zvolili etapu Přerov - Brno. Popisovat každou maličkost z cesty by asi nebylo úplně nejzajímavější, tak alespoň stručně, zbytek řekne video, které naleznete hned za tímto článkem. 

Z Přerova směřovali naše kroky na Prostějov, kde jsme si užili nekonečných širokých cest podél luk, dost jiný pohled než z kokpitu auta. Pak nastal asi nejtěžší úsek cesty, a to přes Drahanskou vrchovinu. Pokud jste z Moravy, posíláme link na jeden z nejlepších dance kopců v dalekém okolí. Pro nás ale samozřejmě 7km skvělého povrchu do kopce :-).

Po výšlapu nás logicky čekalo klesání, které bylo mírné a pěkně nás vezlo. Místem noclehu po první 50km etapě byl kemp Jedovnice, který nám dal ve výsledku docela zabrat, respektive večerní stezka po podnicích. Cesta do Brna tak začala velmi vesele, ale za chvilku už vše šlo jako po másle. 

Brno se blížilo mílovými kroky a pěkné počasí nás hnalo dopředu. Už jsme se po frekventovanějších cestách dostávali k ceduli se čtyřmi písmeny a v tom něco začalo rachotit v mém prkně. Já jako věčný lajdák, kterému slovo "namazat" po ježdění v dešti nic moc neříká, si uvědomil, že to jede i nějak pomaleji. Přesně za cedulí se od prkna začalo vzdalovat jedno kolečko a já mu stačil jen zamávat. Po zastavení a šáhnutí na ložisko a hlavně truck mi připadalo, že bych ohřál i vodu na kafe. Příště se už jistě připravím lépe! Ale co, za cedulí jsme, tak to přeci vyšlo. Hned za tímto místem nás čekal parádní výhled na moravskou metropoli, a to byl závěr naší druhé etapy. Pozitivní je, že její pokračování je z parádního kopce pro další výlet.

ZDE naleznete odkaz na mapu naší cesty Přerov - Prostějov - Jedovnice - Brno.

Délka trasy - 94km.

Užijte si pár fotek, milujte se a množte se, a brzy očekávejte report z naší třetí cesty směr Vídeň.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.