Dubnové prášení ve Španělsku

Týden utekl jak voda a my se opět vydáváme za dobrodružstvím kluků, kteří milují splitboarding. Dnes nás Míra Kube zavede za svým prašanovým zážitkem ve Španělsku. V takovémto stylu zakončil svou sezónu v Pyrenejích. Sun shine a prašan na konci dubna, zakončení jak se patří.

Jaro na horách je stejně nejvíc. Hlavně když ti kámoši dají echo. Očekává se prašan! A ono to tam opravdu padne. Beru si volno...

V pondělí odpoledne odjíždím do Vall de Arán. Už v sedle jsou teploty pod nulou a sněží. Na parkovišti v Baqueiře stojí jen jedno auto, je to "Bo"Dánska, náš parťák pro dnešní dobrodružství. Chčije. Za chvilku přijíždí Jirka. Má igelitový pytle. Vystříháme pláštěnky a vyrážíme na Saboredo.

Igelitka moc neluftuje, to je fuckt! Po hodině začínáme skinovat mokrým sněhem. Přes laviniště vstupujeme do lesa a také do mlhy. Jirka hlásí: "Hoď tam dvojku". Neví, co nás ještě čeká. Sundáváme pytle a zapínáme pípáky. Sněží. Sníh je těžký, lepí. Začínáme se střídat v breakování stopy. Stmívá se a sníh se mi lepí na pásy, fouká. Lepší páteční večer si ani nedovedu představit. Když dorazíme na Saboredo, je téměř tma. Tři divočáci topí v chalupě. Večeříme, sušíme hadry. Javi má narozeniny. Popíjíme pačarán a slivovici, hudba hraje. Někteří tancují. Saboredo má dobrou akustiku.

Spát jdu ve 2:00. Vstávám v 6:30. Ještě je šero. Ty vole napadlo! Na hajzly se brodím. Vypadá to nadějně, snad se trhnou i mraky. Navoskuji prkno a po snídani je to tady. Okno jak debil! Vyrážíme vzhůru. Šest divejch divočáků na splitech a celá obora jen pro nás. Hluboká stopa v sedlém prašanu maká po včerejší veselce jako pohlazení na duši. Tempo, tempo, dýchej a smrkej rýmu.

Rychlý strap-​in a jeden po druhém to téměř straight-​linujeme. Dole padám smíchy, štěstím. Happy Bday Javi!

Zpět hore. Teleport prošláplou stopou do sedla. 1,2,3,4, jedu, oblouk, bum drop ho tam, oblouk, ollie, oblouk... Dole už je horko. V dálce vidíme první lyžaře v uplejch kalhotách. Na fotku tam bouchnu převěj.

Saboredo chill. Muzika, slunce, pivo. Už je nás devět a všichni na splitech. Cesta do údolí je nekonečná. Horko, puchýře, mokro v botách. Čert to vem! Jezdíme prašan na konci dubna, ve Španělsku.

Z průběhu letošní sezóny budou i další články s analog fotkama a videama. Máte se na co těšit, protože kluci nezaháleli a jejich splity dostaly hodně zabrat.

Zdroj: Garashop.cz

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!