Electric + Big Shock Freestyle kemp 2012

Dnešním reportem se přesuneme o nějaký ten měsíc zpět, kdy na Moravské boudě proběhl další kemp pod taktovkou Josepha Nováka. Jak probíhal Electric + Big Shock Freestyle kemp 2012 se dozvíte právě teď díky reportu a obsáhlé fotogalerce.

Posledními dubnovými dny jsme se v naší alma mater, snowparku na Moravské boudě, rozloučili se sezónou ve velkém stylu plným shredů, pow pow „vejšlapů“ na freeride do Polska, grilovaček a srandy, a tak asi nezbývá nic jiného, než zavzpomínat na jednu z nejlepších akcí, která právě v tomhle parku proběhla Electric + Big Shock Freestyle kemp 2012. Organizátor a „taťka“ celé akce Joseph Novák se letos s naším nejmilovanějším rolbařem Zdendou opravdu předvedli a park „řádně vymazlili“ čímž připravili pro všech dvacet osm kemperů ten nejlepší dárek hned při příjezdu. Velký dík patří také dříve dorazivším kemperům Tomášovi, Kubovi, Martinovi a Radkovi, kteří pomohli park doplácat do jeho konečné podoby.

V parku nechybělo osm jibbovacích překážek, tři platformy se skoky v řadě za sebou, corner, velký butter box a spina ve tvaru sopky. Některé z překážek měli letos svou premiéru díky firmě PARKS.cz, která zajistila jejich výrobu a podílela se na stavbě celého snowparku. Jako novinku bych zmínila růžový rail hello killty, na kterém milá kočička donutila pověsit prádlo nejednoho ridera (zdravíme Frcína :) ).

Kempery si letos, jako každý rok vzali na starost Honza „Kaňůs“ Kaňůrek, Martin „Čéča“ Kaňůrek, ke kterým se jako novinky přidaly Míša“nepotřebuje mp3ku“ BišaTomáš „Frcín“ Vojáček. Nutno podotknout, že díky klukům ze ZABIL.cz, se naskytla jedinečná možnost odhodit mp3ky a jezdit v parku s živou hudbou, za doprovodu libých zvuků Kaňusovy kytary, o čemž se ostatně přesvědčil sám kouč Míša Biša.

Na Electric + Big Shock Freestyle kempu dáváme možnost i vycházejícím hvězdám, kterou se pro letošní rok stalo největší překvapení v podobě pop star Ondry Lukeše. Dalo by se říci, kdo nezažil – nepochopí. Avšak produkce ZABIL.cz myslela i na své fanoušky a dala k dispozici dva TOP songy Zrození Shreda a Jamík pro naše top snowboardové holky. Protože my se na kempu nenudíme! 

Celý týden od 4 – 9.března 2012 musel Joseph zaručeně podplácet Krakonoše Jägermeisterem, protože jsme si užívali nejlepšího azura a dokonce nově napadlého pudru, který dával možnost výšlapu do Polska a freeridů zpátky do Čech. Pro účastníky kempu byl také připraven Big shock ollie contest, který se sice konal v jediném dnu pravého horského nečasu, ale rideři z Moravské boudy se nebáli ani extrémů a skákali přes plechovky energy drinku jako diví. Miša Biša jako správný kouč podporoval své svěřence v kraťasech za doprovodu sáněk. 

Po celou dobu trvání kempu bylo k dispozici K2 test centrum, kde si mohli kempeři půjčit a vyzkoušet produkty, prkna a vázání od firmy K2 snowboarding. Díky tomu nebyl problémem ani defekt na vybavení účastníků kempu, a tak přes počáteční nesnáze s vlastním prknem nebo spíš „prknem“ Petr Sochor zabil hodnocenou kategorii o největší progres a mohl si domů frčet v nových snowboardových brýlích značky Electric, které právem vyhrál.

Letošní kemp nebyl ryze snowboardový. Na své si přišli i freeskieři a začínající freeskieři z řad snowboardistů, kteří se nám samozřejmě postarali o kupu zábavy. Letos se jako každoročně zúčastnili, byť nekompletní, holky reprezentující Voyage of Vanity. Hlavní cenu a uznání z holčičích řad si nečekaně odnesla členka teamu Pavla Christophová (snb) za výborný nový freeski trick, který předvedla na lyžích a to – double jackson do telemarku. Doma ho raději nezkoušejte, tenhle trik si žádá skutečně velkou koncentraci a koordinovanost, kterou zvládnou jenom ti nejlepší. 

Každý z kemperů se během týdne předvedl, ať už na prkně, lyžích nebo na baru a za to byli po zásluze odměněni originálním oblečením a sluchátky ODIVI, ponožkami, šátky, batohy a již zmíněnými brýlemi od značky Electric, dále kupou energie v podobě drinků a lahodných tyčinek Big Shock.

Nedílnou a jednou z nejoblíbenějších částí byly samozřejmě každovečerní Jägermeister party, které většinou začínaly sledováním snowboardových videí a námi velmi oblíbeným (hahaha) videocoachingem. Koučové vždy sdělili všem, co mají na srdíčku, předali pár ran a rad do ježdění, pofoukali modřiny (zdravíme Domču) a potom už se mohli plně věnovat věčně kolujícímu „party kýbli“. 

O zábavu se nám jako vždy staral náš dobrý kamarád namražený jelen Jägermeister se Zdendou za barem. K věčné smůle některých nebyl loňský rekord v nočním „kádění“ překonán a stále ho drží kemper, fotograf a především alkokouč Honza Burkert, který si loni střihnul něco přes sedm hodin.

Letos byly v horké káďi k vidění především holky z Brna, které se s tím skutečně nepáraly. Po jednom z nejvydařenějších večerů končícím v sedm ráno si dal Joseph tu práci a sbíral kolem kádě zasněžené flašky, zmrzlé ručníky, tunu ponožek, svršků ba dokonce i jedněch spodků dámských plavek…. Bouchala šáňa, padaly svině, však to znáte.

Březnový Electric + Big Shock Freestyle kemp 2012, týden zábavy, progresu na prkně i na baru, se vydařil nad naše očekávání. Každý den upravený park, výborné počasí, dorazila spousta nových lidí ze všech koutů republiky, zrodil se Shred. A tak snad můžu říct za všechny zúčastněné, že jsme si to pořádně užili. Pozdravujeme také Radka Stachu, jeho rameno a především jeho seznam tricků a děkujeme, že nás naučil to nejdůležitější „just standing and looking good.“ A v neposlední řadě Josepha Nováka, který nám názorně předvedl, že „kdo nepadá, jezdí pod svoje možnosti.“ 

Závěrem bych ráda poděkovala, jménem všech zúčastněných sponzorům kempu (K2 snowboarding, Parks.cz, Big Shock, Electric, Jägermeister, ODIVI, Moravská boudaChata Špindler). Mediálním partnerům Freeride.cz a Zabil.cz. Také všem zúčastněným kemperům a koučům za výbornou atmosféru celého kempu a Pepovi Novákovi jako pořadateli za všechno spojené s organizováním kempu. Tak nebrečte kempeři, rok uteče jako nic a sejdeme se zase o něco výš na Moravské boudě!

Více info o nadcházejících kempech najdete již brzy na stránkách www.kemps.czFacebook profilu Freestyle kempů.

Za kempery a Voyage of Vanity Martina Šípková.

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!