Freeride.cz Just Ride! 2014 - Rejdice

Po všech patáliích, které nám matička příroda letos zatím připravila, jsme konečně mohli odstartovat už pátý ročník série akcí Freeride.cz Just Ride! První zastávka proběhla v sobotu 1. února v Rejdicích a takhle to probíhalo.

Kvůli onomu "ráznému" startu zimní sezóny jsme byli donuceni začátek celé Freeride.cz Just Ride! tour posunout o dva týdny. Deštnou a Paprsek jsme přesunuli na březen a nezbylo nám než se modlit, aby se příroda umoudřila a alespoň něco do prvního února napadlo. Nebylo toho sice moc, ale nakonec stačily jen ty mrazy, které naštěstí alespoň na několik dnů dorazily a umožnily truchlícím provozovatelům horských středisek rozjet sněžná děla.

V Rejdicích jsou děly vybavení velmi dobře, a tak jsme si už přibližně týden před akcí společně se znalostí předpovědi byli jistí, že Freeride.cz Just Ride opravdu konečně odstartuje! A to se také stalo v sobotu 1. února 2014Rejdicích, na hranicích Jizerek a Krkonoš, v areálu, kam jsme se vrátili po několika letech. Někteří to možná už s letošní zimou vzdali, ale my rozhodně ne! Věříme, že sezóna bude ještě dlouhá a Just Ride tour parádní jako vždy.

O snowpark v Rejdicích se nestará nikdo jiný než starý dobrý Honza Zajíc, jedna z největších legend českého snowboardingu. Zája dal se svojí partou z minimálního množství sněhu dohromady sice malý, ale na tyhle podmínky zajímavý parčík. Nahoře jste si mohli dát dvě platformy za sebou, a to skok nebo bednuhip s pneumatikou pool jam trubkou, následovala rejdická novinka rail-​schod-​railrovná bedna ve spodní části parku. Ve stanovém městečku ještě byla k dispozici vrrr rourarovný jekl rail. Během "normální" zimy byste si asi klepali při pohledu na tenhle setup na čelo, letos jste ale Zájovi a spol. děkovali...

Stanové městečko vyrostlo nad chatou Morávka a místním bufetem, který zároveň funguje jako kasa. Při jízdě rejdickou dvojsedačkou jste tak měli celý Just Ride cirkus pod sebou jako na dlani. Rejdice byly letos co do počtu demo firem nejslabší zastávkou, ale i tak tu bylo z čeho vybírat. Městečko zahajoval náš Freeride.cz stánek, letos povýšený na šapitó díky novému šestimetrovému přírůstku. V něm tradičně probíhala registrace a vydávání Demo Passů, mohli jste si nabrat stickerky nebo časopisy Maxim, a třeba i zakoupit něco z nové kolekce Freeride.cz oblečení. Hned vedle sousedil stánek Drift, ve kterém jste si mohli prohlédnout novinky od této značky vyrábějící špičkové kamerky do extrémních podmínek.

Dále jste na místě hned vedle překážek našli legendární auto Red Bull Volvo Sugga, z jejichž gramců se linula díky kvalitnímu ozvučení hudba jak do stanového městečka, tak na velkou část sjezdovky a na jejich LCD obrazovkách probíhaly sestřihy v Red Bull režii. Následovalo oddělení gastronomické a tedy stánky našich hlavních partnerů JägermeisterBudweiser Budvar, kde jste se mohli občerstvit anebo naopak zahřát.

Teď už ale k demo firmám. Snowboard Zezula je i letos hlavním partnerem Just Ride! tour, takže jeho "trojstánčí" samozřejmě nemohlo chybět. Ve stánku Snowboard Zezula číhal Kodin se svým foťákem a spousta z dorazivších si opět odneslo na památku vytisklou fotku. Prkna jste si mohli půjčit od značek Gravity, Flow, Burton, Rossignol, Ride, Rome Nitro, lyže pak od firmy Armada.

Stejně jako loni, i letos je součástí programu "JR" koučink zdarma, během kterého se naši koučové ujali zájemců o trénink freestylu, a to jak na prkně, tak na lyžích. Sraz u meeting pointu ve stanovený čas a následná výuková session v parku. Každý také mohl využít tzv. Drift Follow-​Cam Shootingu, kdy naši kameramani natáčeli kluky a holky v jejich jízdách a ty jsou k vidění na tomto odkazu:

Na konci dne ještě náš spíkr Honzík Protivanský ohlásil start Mini Jib Contestu, ve kterém nakonec nejvíc zabili Matouš Tišer na snowboardu a Tomáš Drahovzal na freeski. Best Trick bral Tycho Sturm za 270 hardway, 270 out na jeklu. Ti následně dostali hromadu cen od sponzorů stejně tak jako nejaktivnější "testéři". Největším progresorem se pak stal mladičký Péťa Tomeš.

Všichni ocenění měli velkou radost a my doufáme, že si i ostatní užili parádní den během Freeride.cz Just Ride! 2014Rejdicích. Akce tím ale samozřejmě neskončila, protože pokračovala večer Jägermeister Afterparty v jabloneckém Klubu Woko, kde zahráli DJs AkvamenNobodyListen.

Děkujeme všem za účast a pokud máte chuť a čas, tak za námi doražte na Monínec, kde již tuto sobotu 8.2.2014 proběhne druhá zastávka letošního Freeride.cz Just Ride!. Pokud se chcete již nyní registrovat, použijte náš REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ. Večer nebude chybět další Volání divočiny v podání našeho partnera Jägermeister, a to v pražském klubu P.M. v Trojické 10, kam jste všichni samozřejmě zváni. Veškeré info o zastávce na Monínci najdete TADY. Afterparty pak můžete sledovat na stránce události na facebooku. Těšíme se na vás!

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...